Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černí myslivci byli dvanáctičlennou skupinou pobočníků, které si vybíral do svých služeb kníže, žijící v horském lesním panství. Mladí muži byli proslulí svým tanečním uměním a nebylo milence nad ně. Jednou za čas sjížděli na svých ušlechtilých koních zahýřit si do města, které jejich přítomností velmi ožilo. Mládenci však měli od svého pána přísný zákaz ženitby, a tak za sebou nechávali mnohá zlomená srdce. Film měl vyprávět příběh lásky hezké dcerky hostinského k myslivci Jiřímu. (Podle dobového tisku) (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Kromě ČHF je film reflektován i v knize Dana Medřická (Jindřich Černý, 2001), str. 44-45: "Koncem roku 1944 jsme odjeli do Starého Knína na exteriéry pro film Černí myslivci. Nikdy jsme ho nedokončili. Přišel konec války, práce se přerušila a bohužel už jsme se k ní nevrátili. Nedovedli jsme pochopit proč a velice jsme toho litovali. Nešlo přece vůbec o sentimentální, nic neříkající historku, jak nám bylo zdůvodněno. Naopak! A výsledky dosavadní práce s překrásnou kamerou V. Hanuše byly neobyčejně slibné. I když jsme s Martinem Fričem natočili 13. revír (1946), k Černým myslivcům jsme se vždycky alespoň letmou vzpomínkou vraceli." (NinadeL)
  • Filmové materiály jsou pokládány za ztracené. (ČSFD)
  • Film byl natáčen pouze v exteriérech, na sklonku roku 1944 a na jaře 1945 (požár usedlosti). Zdroj: Český hraný film 1930-1945, NFA 1998. (ČSFD)

Reklama

Reklama