Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale to byla podivana. Dokonala ukazka toho jak udelat film spatne. Nebyt nesmyslnych dialogu (ktere napsal pan scenarista jiste ve fronte na uradu prace), naprosto zcestne hudby (kterou napsal sestilety syn pana scenaristy, kdyz spolu stali v te fronte), ubohe vypravy (na kterou by si troufla parta skejtaku v parku), podprumernych hereckych vykonu (ktere by odehrali s prehledem venezuelsti herci telenoveli "Juanita a ropna pole") a spousty spousty veci, tak potom to byl vynikajici film. Nebyt Karla Rodena jiste bych usnul pri uvodnich titulkach a vzbudila by me az reklama na obrovske slevy v holesovicke trznici. ()

ohinek 

všechny recenze uživatele

když jsem to viděl poprvé, skončil jsem asi v polovině. Časem mě to však začalo mrzet, a když jsem se dokopal k tomu se na to podívat znova od začátku, ke svému užasu jsem zjistil že si film své čtyři hvězdičky plně zaslouží i přes spoustu zjevných nedostatků a chyb. Třeba dost pochybuju o tom že by německá válečná kořist byla svěřena pouze dvěma němcům a jednomu tlouštíkovi který tvrdí, že je od SS a ještě k tomu o všem ví dvě holandské odbojařky.asi si spletli SS s SA, tam působili často podobní zazobanci, tzv. zlatí bažanti, kteří o válku ani nezavadili. Nebo velitel, který je oslovován majore, nosí uniformu odpovídající úplně jiné hodnosti a taky se mi nezdá že by se ppo holandské krajině projížděl ve stoje v kabrioletu jako cvičný terč pro snipery. Američani mají zase v jedné jednotce na uniformách frčky jak 101. tak 82. vzdušné výsadkové divize, přestože každá v holansku operovala někde jinde, a přestože v holansku k žádným chybám ve výsadcích nedošlo jako v normandii, kde by se to dalo pochopit. Britové mají uniformy v pořádku, zase jsem ale nikdy neslyšel, že by operovali na nepřátelském území v tak malé jednotce. němci zase vypadají, jako by měli AI počítačových her z minulého tisíciletí. Jako koruna všeho je to, že jeden důstojník z pistolí (doslova jak na americké, tak na německé a britské straně) představuje větší palebnou sílu než celé jeho mužstvo dohromady. Dost špatně tady taky působí správce (tlouštík) německé válečné kořisti. Já však tohle všecho dokázal přejít. Zkrátka zapadat do sebe můžou i nesmysly. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak úplně jsem nepochopil záměr tvůrců. Nebylo mně jasné, zda se jednalo o parodii na válečné filmy nebo vážně míněné válečné drama. Ani v jednom však film příliš neexceluje. Scenárista Gary Young a režisér Colin Teague se pustili do tématu největší letecké invaze v historii, tedy výsadek 35 tisíc britských vojáků za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Druhořadý herecký ansámbl, jehož tuzemské řady hájí Karel Roden, předvede poměrně svižnou akci, několik nelogických dějových zvratů, epickou hudbu a po skončení jsem nevěděl, jak mám film brát, protože místy byl až absurdní a historických faktů se určitě nedržel, ale jako válečné drama se zábavným poselstvím funguje výborně. Ovšem pod podmínkou, že ho nebudete brát vážně. 50% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Válka je tu vlastně jen kulisa. Místama nevím jestli se mám smát. Roden a Madsen ale vypadali, že si role vyloženě užívají a právě oni dva byli hlavní důvod proč jsem se na tak pochybný film podíval. Přestřelky nepřehledné a hudbu k tomu jako vybíral kdo ? Avšak vůbec jsem se nenudil. Nevím proč, ale jako válečná komedie to bylo dobrý... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně, kdy startují letadla s kluzáky, táhnou kluzáky britské Lancastery. Ve vzduchu už ale kluzáky táhnou americké C-47. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)
  • Rukávová nášivka s americkou vlajkou na blůze amerického poručíka je moderní, protože má 50 hvězd, zatímco za války měla hvězd jen 48. (Maulincio)

Reklama

Reklama