Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

sepp 

všechny recenze uživatele

Po precteni zdejsich komentaru jsem byl pripraven na brak, ale presto me ve finale prekvapil. Neco tak smesneho, plneho snad vsech valecnych klise a nelogisnosti a scenaristickych debilit se nevida kazdy den. Cely tento kysely dort jak od pejska a kocicky je dochucen opravdu desivou kamerou, ktera laciny dojem jen umocnuje.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jejda...:-/ Tak tohle někdo nezvládl, viďte pane Coline Teague? Jednoduchý příběh kolísá mezi válečným dramatem, dobrodružným filmem a komedií, přičemž ani jedno nezvládá pořádně. Děj je roztříštěný, místy nepřehledný, množství vystupujících postav postrádá propracovanější psychiku, jejich motivace je poněkud nejasná a za některé dialogy by si scénárista zasloužil pořádné čelo. Pokud mám vyzdvihnout nějaká pozitiva, pak jedině úchylné charisma Karla Rodena... a ten německý sniper byl vcelku fešák, mohl dostat víc prostoru, viďte, dámy?;-) 40% s odřenýma ušima. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fujtajbl!Dlouho už jsem neviděl tak mizerný béčko.Spousta keců,trapná akce,nulová invence,film kde se naprosto nic nedělo,pro mě totální zbytečnost!Koukal jsem jen kvůli Rodenovi a nyní chci rychle zapomenout(což se povedlo docela rychle,už naprosto nevím o čem to bylo a to je to pár dní co jsem to viděl...že by skleroza?...ani náhodou,ono to bylo o ničem,takže si těžko mohu vzpomenout o čem to bylo,že jo :)?).Dost filozofování,od tohoto braku oči pryč!!! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu bol dobry a daval som mu sancu na dobry vojnovy film, ale dalej to bolo nejake nemastne, neslane. Dokonca v jednej scene bolo pocut rockovu muziku pri uniku jeepom:) Tak to sa tam fakt nehodilo a taka muzika nema ani co robit vo vojnovom filme. Boje boli nepresvedcive, ale ani zas neboli take spatne, videl som aj horsie bojove sceny. Film aj okorenili par dokumentarnymi zabermi, ktore tam ani nemuseli vobec davat. Len to kazilo dobry dojem z filmu. Trapna scena aj bola na tom poli, ked zdravotak chytil odvahu a pomohol zranenemu vojakovi do ukrytu. Vyzeralo to tak amatersky a nedotiahnute, ako mnoho inych bojovych scen. Americky kapitan v podani Michaela Madsena mi liezol na nervy a ani jeho herecky vykon nebol bohvieaky. Rola Nemca v podani Karla Rodena bol dobry vyber, ale tu toho ani moc neukazal. Inac jeho ksicht je fakt stvoreny pre drsnaka Nacka:))) Ma na to stvoreny ksicht:) Filmu celkovo chybalo profesionalny pristup, aby to vyzeralo aj s napatim a nie tak nudne, ako v tomto filme. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Několik automobilů ve filmu je od rumunské automobilky ARO IMS, ta je ale začala vyrábět až po 1957. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)
  • Plukovník Colt (Michael Madsen) má na helmě hodnost pod plukovníka a na bundě hodnost majora. Ještě k tomu na bundě má hodnost na obou stranách límce, přitom by správně měl mít hodnost na pravé straně a výložky na levé straně límce. (Maulincio)

Reklama

Reklama