Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

PKD 

všechny recenze uživatele

Ehm+echm. Já bych tedy byl poněkud více opatrný s těmi 4-5hvězdičkovými výkřiky o tom, jak je to prakticky brilantní film a tak vůbec. Je to lehce nadprůměrné? Jistě. Priceova kreace kadeřníka s afrem je k uválení se smíchy? Rozhodně. Zprovození ze světa jednotlivých kritiků jest kreativní? Si pište! Ale 90-100%? Musím prohlásiti, že nikoli. Především qulli poněkud mdlejší 1.pol., která může ne zrovna nadšené fanoušky/znalce Wildy Shakespearovic, trochu odraditi a možná i dílo toho dramatika, znechutit. Celkově mi na tom filmu něco chybí a já nevím přesně co a díky tomu to na více jak 3.5 (což je stále velmi slušné) včetně zjištění, že tohle si nechám, nevidím. Rozhodně se nejedná o ztracený čas. Kdo má kladný vztah k divadlu, hororu, případně komedii, něco si tu najde každý z těchto skupin. Byť já osobně H s prvky humory moc nemusím (spíše vůbec) tak zde jsem se i proti své vůli, parkráte nedobrovolně zasmál a nevadilo mi to. Třeba díky ve 2.pol. Priceových převlekových kreacích, či oné scéně s dekapitující operací, kdy si Lionheart řekne o lavor a dostane, krásný porcelánový nočník. Scéna se odehrává v ložnici.;-) Postava dcery byla poněkud nevyužitá. Já bych s ní pracoval více, páč zajímavě celkový děj svými krátkými vstupy, oživovala. A též bych jí trochu upravil odhalení, co se týče její úlohy v samotném příběhu a vztahu s otci. Závěr byl vlastně tak nějak melancholicky smutný. To ještě britové, uměli. P. s. 50% děje jsem měl pocit, že sleduji nově objevený a neznámý film od Monty Python.;-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film. Za mňa teda sklamanie. Pravdaže Vincent Price je skvelý a nečudujem sa, že je to jeho obľúbený film. Konečne si mohol zahrať Shakespeara. Žánrovo je to ako akýsi proto-slasher zaujímavé a fanúšikovia Shakespeara to určite ocenia, ale film nemá žiadnu atmosféru, žiadne tajomno, je vlastne len rutinným sledom scén, kde v každej zabije Lionheart iného kritika podľa inej divadelnej hry Williama Shakespeara. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Vincent Price jako shakespearovský herec, jehož reputaci zničila banda divadelních kritiků. Považován za mrtvého se po čase vrací, aby se pomstil. Skvělá jízda, ve které Vincent inscenuje s pomocí bandy věčně opilých bezdomovců pro každého kritika rafinované srmtící představení vrcholící smrtí přesně v rámci jedné z rolí, za kterou byl kritiky pomluven. Krvavá komedie a téměř "one man show", ve které Vincent stříbá bizarní převleky od Šajloka po hipísáckého kadeřníka a báječně si svou pomstu užívá až do tragického finále. Bavil jsem se před lety, a stejně jsem se bavil i nyní. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vincent Price si roli nepochopeného a společností zatraceného shakespearovského herce zahrál na výbornou. Není se čemu divit, že tato role patří k jeho nejoblíbenějším. Není to ovšem jediné, co tento snímek vyhrazuje z řady tuctových vyvražďovaček sedmdesátých let. I námět a repliky jsou velmi originální a celkově film plyne velmi rychle. Postavy jsou sympatické a snímku také přispívá umělá teatrálnost, která dokresluje onu hororovou divadelní atmosféru, kterou obsahuje tenhle velmi dobrý film s mým nejoblíbenějším hercem. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Údajně mrtvý, kritiky zneuznaný herec výhradně shakespearovských rolí se vrací na scénu, aby se pomstil všem, kteří jeho herecké výkony vždy zatracovali. Kolovrátek vražd se roztáčí, k tomu nám Vincent Price recituje Shakespeara. No, námět špatný není, jen je to trochu dlouhé, ubral bych tak dva, tři kritiky… ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu se Vincent Price zamiloval do herečky Coral Browne a nakonec se s ní oženil. (Chatterer)
  • Přes šest galonů falešné krve bylo použito při vraždách. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama