Reklama

Reklama

Kanodžo to kanodžo no neko

  • Japonsko 彼女と彼女の猫 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Japonsko, 2000, 5 min

Režie:

Makoto Šinkai

Hudba:

Tenmon

Hrají:

Makoto Šinkai

Obsahy(1)

Koťátko nám vypráví, jak se zamilovalo do své krásné, inteligentní, milé, ale bohužel také osamělé paničky. (Soundtrack)

Recenze (39)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Shinkai zobral poetizmus svojej prvotiny a roztiahol ho na niekoľko minút. Výsledok je viac ako uspokojivý. Netradičná animácia čo sa týka animé a zároveň vyspelý príbeh s neuveriteľne citlivým nádychom ľudskosti. Pre mňa je She and Her Cat zatiaľ to najlepšie čo som na poli krátkeho animovaného filmu mohol vidieť. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Já jsem tohle viděl před mnoha lety v době. kdy jsem ještě nebyl zasažen anime. Moje malá mysl nedovedla pojmout velikost tohodle díla a považoval jsem to za "amatérký začátečnický (možná zajímavý) počin". Dnes po letech mnohých setkání a zkušeností s kulturou země sakurových květů vím, že můj pidi mozeček, nikdy nebude schopen pochopit onu krásu těch pár desítek vteřin příběhu. Každá vteřina puká sytostí myšlenek a v jednom roce obsáhne celý život. Neumím, nedokážu, ztrácím a žiji. ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

Mystická filmová poviedka s ružovým príbehom v čiernobielom podaní :) Sympatický spôsob vyrozprávania príbehu, tajomná hrdinka, ktorej tvár zostáva na fantázii diváka... jednoducho, pohladenie, keď je vo vnútri sychravo :) Doplnené 16.6.2008: Tento film si určite pozrite ešte pred Piatimi centimetrami, budete milo prekvapení. ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Tooi sekai černobílé, ale narozdíl od nich až na záměrně děsivě "dětské" kresby koček už pro režiséra typicky precizně provedené. Krátké pojednání o tom, že umět vykreslit emoce na tak malé ploše lze, a že to jde ještě ke všemu podat jinak než by se dalo čekat. Až "Byosoku" to sice zvládlo rozbalit naplno, ale už tady je vidět, o čem to jednou bude. Jo a vlak tam samozřejmě je taky:) Rozhodně zajímavý kousek skládačky jménem filmografie Makoto Shinkaie, ale pro mě žádný výjimečný zážitek. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Makoto Shinkai má talent presvedčiť ma, že i pre neho typické gýčové obrazy zapadajúceho slnka, podfarbené nádhernou sentimentálnou klavírnou hudbou a voicoverom prezentujúcim pocity postáv sú vlastne umením. Ako kraťas výborné, opäť ako pri Hoshi no Koe dodávam - chcelo by to celovečerák, pretože Shinkai tými svojimi typickými ingredienciami dokáže zaliezť poriadne pod kožu. 9/10 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama