Reklama

Reklama

Naisu no mori: The First Contact

  • Japonsko ナイスの森 〜The First Contact〜 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Žádný příběh, žádná struktura a už vůbec žádná myšlenka. Jen jízda na vlnách absurdního humoru, groteskní fantazie a elektronických beatů. Film koncipovaný jako audiokazeta (včetně pauzy na přehození stran) obsahuje fantasmagorické sekvence, z nichž se některé proplétají a vzájemně ovlivňují, jiné jsou samostatné a všechny jsou úplně mimo racionální chápání. Film vznikl podle postav tří bratrů z televizních reklam na kafe (dva představují populární japonští herci Tadaobu Asano (Ichi the Killer) a Susumu Teradžima (Takeshis) a třetího malý bělošský tlouštík), které doplnily další surreálnosti, např. „ukecané lázeňské buchty“, duo „Bratři krtci“, vajíčkový ufonek, lesní DJky a škola s cronenbergovskými učebními pomůckami. (Febiofest 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčné jedinečný a pre mňa aj najzábavnejší úlet nielen tohto roka...Ako správne poznamenal kamarát Dez. "Lynch a Cronenberg hadr ;-)" . ()

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

Práve som sa zosypala a nechápem, nevnímam, oslepla som a zblbla , dvihol sa kufor na susedovom aute a utiekol mi pes, vypražilo Mi poistky ( vlastne v celom satelitnom mestečku ) trójske dostihy mi prebehli v PC priamo pred očami ešte pred tým, ako Mi blesk odpálil HD. Že Cronenberg / Lynch hadr, môže vysypať len ten, kto vynechal pravidelnú dávku antidepresív. Mohutne prihriato nablblé a nepoznám režiséra, ktorý by to dokázal vytiahnuť z toho filmového bahna. Brečela jsem a smála zároveň. Neuveriteľne vtipné a minimetráž rozhodla o verdikte, ktorý s potešením zverejním. Keby tá maškaráda tvala pol minúty , nemusela by som byť hospitalizovaná...žiaľ nestalo sa tak. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Celovečerní japonský Monty Python. První půlku jsem se bavil skvěl, druhou o trochu míň, celkově za čtyři. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Staronový kustod reklamných skečov Katsuhito Ishii zošil horúcou ihlou jeden rozmermi temer nedozerný, podnetnými gagmi preplnený, fantazijno-groteskne-absurdný chuchvalec z ktorého sa od smiechu poslušne padá pod stôl alebo sa neveriacky krúti hlavami, resp. obidve činnosti naraz. Promenáda preexponovane sa prezentujúcich individuií, "eXistenZovských" ufonov a dokorán otvorených otvorov (črty skatologického humoru sa nevylučujú) z ktorých môže vyliezť hocičo, trebárs aj Patrick Duffy. Inak tiež prehliadka/zásahy 4-5 mikrosvetov fikcie (nielen, ale hlavne plážová seansa), bezuzdných tanečných čísel (tróni piknik v parku) a japonské pohrávanie si s fenoménom elektronického beatu (formát audiokazety, lame mix, les). Skrátim to, lebo by sa mi mohlo vypísať pero, vrchol...vo svojom obore...vrchol. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

geniálne dielo. čo ma zarazilo najviac, je fakt, že oficiálny text distribútora, ktorý tu je uvedený ako "obsah", začína slovami "Žádný příběh, žádná struktura a už vůbec žádná myšlenka"! Príbeh je jednoduchý a jasný, štruktúra premyslená a netradičná, no japonsky hravá a prísna a MYŠLIENOK hneď niekoľko - veľkých, čistých (v zmysle uchopenia a zrozumiteľnosti) a krásnych. A k tomu kopa roztomilých bizarností, skvelé herecké výkony, krásne Japonky, úžasný Soundtrack a priehrštia humoru. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Heeeej! Už jsem vám říkal, že jsou Japonci divní? Bláhově jsem si myslel, že mě národ, kde vymysleli drifty, karaoke, bukkake a automaty na použité kalhotky, nemá čím překvapit. Omyl. Už mám pár hodně divnejch filmů ze Země vycházejícího slunce za sebou, ale funky úlet takového kalibru je mimo chápání normálního smrtelníka. Opus magnum všech (nejen) japonskejch divnejch filmů. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Generátor vnútorne rozorvaných otáznikov od najnezabudnuteľnejšieho endemitu (pripomínajúceho ozrutne vyžratého a vykĺbeného M. Pythona). Občas je naozaj NÁROČNÉ pasovať sa s nezmyslom (bezzmyslom), ktorý v tomto diele dosahuje naozaj nestráviteľné rozmery tisícok hektárov neuchopiteľne vibrujúceho lesa (anti)historiek. ..........Po vykácaní 2/3 rozlohy by Funky Forest predstavoval jednu z najhviezdnejších prírodných rezervácií zvláštností, bizarností, surreálností, absurdností... ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc velký bizár. Kdyby tam hrál Jaromír Soukup, tak by to bez problému mohlo běžet na Barrandově. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale notáák-zase tak ultra super divné-jak se tu divoce rozkřikuje-to určitě nebylo... Bylo to milé, zábavné, občas byzarní, hravé, absurdní, nesmyslné, chytré, atmosférické, přemýšlivé, pomalé, zkratkovité...a hlavně citlivě humorné-tak jak to umí jen japonci................ Na 5hvězd to určitě není ale nevidím důvod proč je tomuhle úsměvnému filmu nedat :) ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola divočina! Po Survive Style 5+ som si myslel, že ma už nič neprekvapí. Ale oficiálne musím prehlásiť, že keby existovala kategória najbizarnejší film roka tak pri výbere už niet o čom uvažovať. Lenže táto bizarnosť je už taká prehnaná, že občas stráca na svojej funkčnosti ako humorného prvku. A tak sa pri dlhočiznej a jednoznačne prestrelenej stopáži striedajú nuda, nadšenie, znechutenosť, očarenie a široká škála iných ťažko opísateľných emócií. Tu sa veľmi výstižný zdá byť podtitul: "first contact", pretože naozaj s niečím podobným ste sa ešte určite nestretli. Ale iba to samotné nestačí a tento "experiment" je pre nejaponského diváka už naozaj za hranicou pochopenia a znesiteľnosti prekračujúci. 2,5* ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem čekal, co z toho vyleze, nicméně zabavit a upoutat mne dokázaly pouze ty tři ukecané japonské kočky. Pak už přišlo rychlopřetáčení jež vydrželo až do samotného konce, tahle ujetá šílenost zkrátka nebyla nic pro mne. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ano, cronenberg a lynch suviks oproti funky forrest. bohuzial, formalne je to len velmi dlhy skecovy film. stastie, ze obsahova stranka je dokonale bizarna. ale existuju aj lepsie skecove pasma. (hladat medzi ang. tv skecovymi serialmi) ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Óóóóóó po Survival style 5++ další mocná nálož naprostého zenu, vodopádů hravostí a podivností. I když tady schází celková ucelenost, která by mohla film určitě posunout dál. Nicméně musím dát 5 hvězd za kreativní lavinu všehomožna. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

bizarní epizodický příběh o: kytarovém muži, divných parazitických minimužících, odpalování mléka z mužské bradavky tenisovou raketou, a... musím vůbec říkat víc? koloběh emocí od nudy přes nepochopení do zmatení k udivení z absurdního mišmaše film skáče sem a tam, až vám z toho vybuchne hlava ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Začnete se samply, nebo pomocí syntezátorů vytvoříte zvuky nové. Ty pak můžete různě modifikovat pomocí nejrůznějších efektů. Tím máte vytvořenou určitou paletu zvuků, které můžete různě mísit a kombinovat za účelem vytvoření melodie a rytmu. Takovéto následnosti zvuků, za předpokladu že se pravděpodobně budou alespoň někomu líbit, si uložíte jako tracky, lidově řečeno písničky nebo také skladby. Jelikož netvoříme obyčejné album, tak jednotlivé tracky vložíme do nějakého mixážního zařízení, tradičně zosobňovaného dvěma gramofony a mixážním pultem, avšak postačí i obyčejný počítač s patřičným programovým vybavením. S jeho pomocí pak jednotlivé skladby promísíme, neboli zmixujeme. A výsledný mix nahrajeme na kazetu. Pak už stačí jen pořádně se zdeklit (neboli naládovat se LSDýčkem), tak aby audio záznam získal i vizuální podobu. Z obyčejné audio kazety se tak jakousi mírně nadpřirozenou cestou stane vidoekazeta (v dnešní době spíš dývýdýčko). To je ta nejpravděpodobnější cesta vzniku tohoto filmu, v jehož původu je hudební mix nahraný na kazetu. Jelikož v základu mixu je vždy větší množství jednotlivých skladeb, tak i jeho kvalita se odvíjí právě od kvality těchto skladem a jejich vhodného promíchání. Někdy je obtížné přesně určit jednotlivé skladby a odvážnost jejich smíchání (zvláště u žánrově vzdálenějších skladeb) může být plusem i mínusem. Mnohdy si tak při poslechu říkáte, že tuhle desku by tam DJ snad ani hrát nemusel, nebo naopak, že přes zdánlivou nekompatibilitu mixovaných skladeb je výsledek velmi originální a libozvučný. Tak jako jednotlivé písničky mají své příznivce a odpůrce, tak to rovněž platí i o určitých mixech. A přesně to platí i o tomto čistě hudebnímu mixu nahranému na kazetu, z něhož nějakým podivuhodným způsobem vzniklo dílo audiovizuální (film). Otázkou tak pouze zůstává, zda budete v takovém psychickém (nebo možná spíše psychedelickém) rozpoložení, abyste to pobrali. ()

evil_ryu

všechny recenze uživatele

Na toto sa nedá napísať nič iné ako: WTF !!!!!!!!!!! Dokonca aj na japoncov bláznivé, a to už je absolutný vrchol absurdity. No nik nemôže Funky Forestu odoprieť pekelnú zábavnosť a originalitu. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Nevím úplně, co si o tom myslet. Jednotlivé segmenty bych asi ani formálně za skeče neoznačil, od těch člověk čeká pointu. Po sžití se s atmosférou filmu (velmi podobnou předchozímu Ishiiho dílku) a zanechání snah o pochopení, výborný zážitek. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Bizarní, možná až moc... Nebo málo? Tak či tak, tento film mi příliš nesednul. Vcelku vysoko hodnotím scénku na pláži, ale jinak to šlo dost mimo mě. Guitar brother ani scénky ze školy mě vůbec nenadchly. Nápad s audio kazetou dobrý, ale ne zas tak moc. A to mám bizarní filmy docela rád... Z těch mutantů/nástrojů na mě dýchnul Cronenberg... A to je asi tak vše... Moc dlouhé. Myslím, že audiokazety mívaly hlavně 90 min. Toho se měli autoři přidržet, trošku více to zahustit. Vynechat laciné bezobsažné scénky. A možná bych se dostal i na 7-8/10... Takto to vidím na 5,5/10 ()

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama