Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Věděla jste, že Pán prstenů je teploušskej film ?" ----- Pozoruhodná road-movie - a možná jediná příležitost. Pro otce, který neměl tušení o existenci svého téměř dospělého syna - a pro syna, který nikdy neviděl vlastního otce ... Drobnější zádrhel nespočívá jenom v tom, že onen zmiňovaný syn není žádný svatoušek - jde především o to, že jeho otec by mu v současné době mohl být spíš matkou. Takový milý malý film - s HODNĚ přesvědčivými herci. Felicity Huffman byla naprosto dokonalá. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil při středečním večeru, zajímavý film s šilenými charaktery postav, jako dát dokupy transexuála, skrytého geye/pornoherce, léčíci se alkoholičku, nymfomana a infantilní babičku generála, tak z toho vzniká totální úchylárna. Nicméně setkání celé rodiny je spíš komickou částí filmu, zbytek se opírá spíše o seznamování otce se synem. Je to silný příběh o poznání, překročení některých tabu a najíti sebe sama. Felicity Huffman hraje naprosto šíleně a uvěřitelně, málem by ji člověk nepoznal. Hvězdu film ztratil za trošku rozplizlý konec. Moto: ona není jeho matka (je jeho otec)........... ()

Reklama

Yaan 

všechny recenze uživatele

Sérii tří záměrně nadhodnocených filmů mi uzavírá Transamerika. Čtvrtou hvězdičku tu přidávám za nezávislost, upřímnost a pionýrství v problematice.- Alespoň taková se mi zdá. - Velice by mě zajímal názor někoho z české (slovenské) trans-komunity, leč nikoho (pokud vím :) ) neznám... - kdyžtak prosím piště do zpráv ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měla tu čest vidět jednou už před několika lety, a mohu říci že i s odstupem času a znalostí toho co se stane, měl pro mě stále své velké kouzlo - ať už kvůli neotřelému příběhu a odvaze dotknout se vážného tématu transexuality, nebo výborným hereckým výkonům (samozřejmě v čele s Felicity Huffman). Příběh muže-ženy, která stojí na prahu své životní proměny v sebe sama, kdy ji náhle jeden telefonát nechtěně hodí do konfrontace s vlastní minulostí, se kterou se ukáže není Bree, alias Steve, úplně vyrovnána. Možná příběh nejde úplně pod povrch a drží se v rovinně road-movie, nicméně kdyby šel, tak by se v něm tvůrci asi utopili a z mého pohledu je dobře, že si tím i ponechal svojí lehce odlehčenou rovinu a neměnil se zbytečně v přílišné drama. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Geniálně vybalancované road movie s trefnými vtipy a povedenou dramatickou linií. Musím říct, že nejsem úplně fanouškem road movies, ale tenhle se opravdu vyvedl a korunu tomu všemu nasadil geniální výkon Felicity Huffman, které se ta transexualita dala naprosto věřit a pokud můžu srovnávat například s Redmayneovou Dánskou dívkou, je toto o stupeň lepší jako celek i výkonově. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • K výsledné podobě mnoha scén přispěla improvizace. Scéna, kdy Bree a Toby jedou vstříc zapadajícímu slunci, je jednou z nich. Jediným povelem režiséra bylo, aby Felicity Huffman začala dloubat prstem do břicha Kevina Zegerse. (Matty)
  • Protože se nevědělo, že film bude mít takový úspěch, po natáčení byla většina šatstva a rekvizit darována na charitu nebo do second-handů. (hellstruck)
  • Po podstoupení závěrečné operace má Bree (Felicity Huffman) stále nalakované nehty. Lak na nehty se však před operacemi, u kterých je na to čas, odstraňuje, aby si zdravotníci mohli všimnout změn v jejich barvě. Při nedostatku kyslíku pod nimi totiž kůže modrá. (hansel97)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama