Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka stručně, jasně a výstižně. Výborné zpracování obohacené obarvenými dobovými záběry. Stejně jako ve francouzské Apokalypse z téhož roku se zde opět nevyskytují žádné dialogy s aktéry války někde ve studiu, čehož si já dost cením, dokument mě pak nenudí a baví mě o to víc. Co k tomu jiného říci? Je to prostě jeden ohromný a neskutečný válečný konflikt, který dokáže vyvolat spoustu nejrůznějších emocí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi kvalitní, ale vhodný pro nezasvěcené neznalce. Pokud tento dokument sleduje člověk, který už viděl hezkých pár dokumentů o druhé světové, tak se pravděpodobně posere nudou, protože většinu záběrů už viděl, pouze jsou vybarvené. Celkově není dokument dělán se stejnou grácií, jeden díl je úchvatně nabitý akcí, rozbory a ukázkami co se děje v sídlech mocností, další vyplňují nudné a zdlouhavé záběry letících letounů a vracení se k již odvysílaným záběrům. Pokud to vezmu čistě z divácké potřeby, pak člověk chce vidět záběry z fronty, vidět boje, postupy jednotlivých vojsk, případně záběry na vrcholné politiky té doby a jejich strategie. Tento dokument podobný obrázek moc nenabízí, nebo alespoň ne v množství, které by měly dokumenty o válčení nabízet. Pokud to mám srovnávat s "Apokalypsa: 2. světová válka", pak jasně vítězí barevný formát od Francouzů. Ti sice nezapomněli neustále klást důraz na "statečnou a hrdinskou Francii", ale jejich způsob střihu a podání informací z války byl dokonalý a vhodný pro pouštění v hodinách dějepisu. Obávám se, že tato britská verze by školáky k pozornosti nedonutila, kluci by raději dál koukali na výstřihy svých spolužaček než na hodinový nudný díl o Enigmě. 60% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce velmi dobře udělaný seriál, kde člověk musí smeknout před tím, kolik záběrů se podařilo najít, a jak ústrojně jsou sestaveny do vyprávění příběhu. A že se scenáristé snažili a některé představené situace jsou skutečně gradovány jako ve filmu (hodní, zlí, ústup, útok, špatné počasí, vítězství). Jen mi ale někdy přišlo, že i přes tu sumu informací a záběrů (společně s ruchovými efekty) se občas vkrádá nuda, že ne vždy mne to zajímá naplno. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Solídne spracovaný dokument o 2. svet. vojne ponúka všetko zásadné, čo sa v tomto vojnovom období stalo. Práca s kolorizáciou určite nebola ľahká, ale výsledok vyzerá skutočne dobre. Osobne si užijem aj čiernobiele filmy, ale je tu veľká skupina divákov, ktorí len pri pohľade na čiernobiely film automaticky strácajú záujem. Takže pozrieť a užiť by si to mali hlavne oni. V zásade mi tento dokument nepriniesol takmer nič nové, ale to mi ponúkne iba máloktorý, pretože dokumentov na túto tému vzniklo naozaj mnoho a zábery i témy sa v nich často opakujú. Ten kto iný dokument nevidel, dostane komplexný prehľad o 2.sv. vojne a musí byť max. spokojný. Opakovanie-matka múdrosti, takže i ja dávam plný počet. 90%. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Chválím délku tohoto díla. Třináct dílů z toho každý kolem 50ti minut si myslím, že je kus dobře odvedené práce, která ale je bohužel trošku scházována kvůli špatnému zpracování. Vadily mi dlouhé nezajímavé řeči, málo záběrů z fronty a hlavně je dokument hrozně ozvučený. S Apokalypsou: 2 světovou válkou se to nedá vůbec srovnat. Zkrátka tohle je s*ačka. Jestli hledáte solidní dokument o této největší válce, tak se podívejte na již zmíněnou Apokalypsu, kterou i mám mezi svými nejoblíbenějšími seriály. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama