Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi kvalitní, ale vhodný pro nezasvěcené neznalce. Pokud tento dokument sleduje člověk, který už viděl hezkých pár dokumentů o druhé světové, tak se pravděpodobně posere nudou, protože většinu záběrů už viděl, pouze jsou vybarvené. Celkově není dokument dělán se stejnou grácií, jeden díl je úchvatně nabitý akcí, rozbory a ukázkami co se děje v sídlech mocností, další vyplňují nudné a zdlouhavé záběry letících letounů a vracení se k již odvysílaným záběrům. Pokud to vezmu čistě z divácké potřeby, pak člověk chce vidět záběry z fronty, vidět boje, postupy jednotlivých vojsk, případně záběry na vrcholné politiky té doby a jejich strategie. Tento dokument podobný obrázek moc nenabízí, nebo alespoň ne v množství, které by měly dokumenty o válčení nabízet. Pokud to mám srovnávat s "Apokalypsa: 2. světová válka", pak jasně vítězí barevný formát od Francouzů. Ti sice nezapomněli neustále klást důraz na "statečnou a hrdinskou Francii", ale jejich způsob střihu a podání informací z války byl dokonalý a vhodný pro pouštění v hodinách dějepisu. Obávám se, že tato britská verze by školáky k pozornosti nedonutila, kluci by raději dál koukali na výstřihy svých spolužaček než na hodinový nudný díl o Enigmě. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Solídne spracovaný dokument o 2. svet. vojne ponúka všetko zásadné, čo sa v tomto vojnovom období stalo. Práca s kolorizáciou určite nebola ľahká, ale výsledok vyzerá skutočne dobre. Osobne si užijem aj čiernobiele filmy, ale je tu veľká skupina divákov, ktorí len pri pohľade na čiernobiely film automaticky strácajú záujem. Takže pozrieť a užiť by si to mali hlavne oni. V zásade mi tento dokument nepriniesol takmer nič nové, ale to mi ponúkne iba máloktorý, pretože dokumentov na túto tému vzniklo naozaj mnoho a zábery i témy sa v nich často opakujú. Ten kto iný dokument nevidel, dostane komplexný prehľad o 2.sv. vojne a musí byť max. spokojný. Opakovanie-matka múdrosti, takže i ja dávam plný počet. 90%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka stručně, jasně a výstižně. Výborné zpracování obohacené obarvenými dobovými záběry. Stejně jako ve francouzské Apokalypse z téhož roku se zde opět nevyskytují žádné dialogy s aktéry války někde ve studiu, čehož si já dost cením, dokument mě pak nenudí a baví mě o to víc. Co k tomu jiného říci? Je to prostě jeden ohromný a neskutečný válečný konflikt, který dokáže vyvolat spoustu nejrůznějších emocí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dějiny lidské hrůzy, která zde nastala v největším měřídku, úmyslně, kterou spáchal člověk na člověku. Kdo se o to nezajímá, tak je pro mě nějaký vadný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov vôbec a z historických určite v TOP 3. Tá farba vám priblíži druhú svetovú vojnu tak, ako by sa odohrala len nedávno. Vidieť farebných vojakov, zbrane, ale hlavne Hitlera, či Mussoliniho, dáva divákovi neskutočný pocit autenticity. Razom človek nepovažuje tieto postavy len za niečo prešlé, dávne a dávno odídené. Seriál vtiahne priamo do deja a pritom je to dokument. No len z pohľadov ľudí natočených v tridsiatych rokoch 20. storočia naskakuje celkom husia koža, keď ich máme ako na dlani. Navyše je dokument spracovaný tak, že sú informácie zreteľné, presné a výstižné. Takto si predstavujem snímok, ktorý má popísať dejinnú udalosť ktorémukoľvek divákovi. Jednoznačne by som to púšťal študentom na školách, je to omnoho zaujímavejšie a skôr sa niečo naučia, ako z nejakých skrípt. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce velmi dobře udělaný seriál, kde člověk musí smeknout před tím, kolik záběrů se podařilo najít, a jak ústrojně jsou sestaveny do vyprávění příběhu. A že se scenáristé snažili a některé představené situace jsou skutečně gradovány jako ve filmu (hodní, zlí, ústup, útok, špatné počasí, vítězství). Jen mi ale někdy přišlo, že i přes tu sumu informací a záběrů (společně s ruchovými efekty) se občas vkrádá nuda, že ne vždy mne to zajímá naplno. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nemá to chybu, dobře zpracované. Mám rád originál záběry a hlavně je pro mě duležité mluvení po celou dobu, krutě bolestivé a šílené dobře zpracovaný dokument. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné a kvalitné s veľkou historickou hodnotou, najmä pre tú farbu. Takýchto dokumentov je veľa a tento seriál patrí k tomu lepšiemu. Hrôzy a história vo výbornom prehľade. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že o druhý světový toho vím celkem dost.. k maximálnímu hodnocení chybí přidaná hodnota oproti starším dokumentům, tohle je "pouze" v barevném hávu a to je prostě málo. Dokument určený spíše pro nezasvěcené a nepolíbené WWII. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát odhalené "farby vo vojne" nahliadajú perspektívne inakosťou, ako tomu bolo doposiaľ. Seriál ich využitým zrýchľuje dynamiku, prerozprávava konflikty rýchlejšie, spomína a rozvádza udalosti až do podstaty problému. Veľmi okrajovo, ale nezaujato. Ťažko nájsť ten najsprávnejší a najprehľadnejší model histórie ako výkladu dejín. Jedni hovoria o chronológii, druhý hĺbkovo s jednou tematikou, iní sa snažia o portréty kultov osobnosti poprípade míľnikových momentoch, ďalší, ako títo britskí tvorcovia o ich vzájomne sa prepojenú kombináciu. To možno považovať v konečnom dôsledku za najväčšie plus aj mínus tohto dokumentu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro neinformované anglofily. 1) Pěkný přehled anglo-americké účasti ve válce. Horší je to se sovětskou. Ještě méně informací podávají tvůrci o Německu, Itálii a Japonsku._____ 2) Anglický pohled na válku je soustředěn na zápas Velké Británie, pak na zápas USA, zejména proti Japonsku, a až potom je boj na východní frontě. Neumím posoudit, jakou měrou se podílel Sovětský svaz na porážce fašistů, ale přinejmenším z hlediska počtu lidských obětí na obou (!) válčících stranách byla očividně východní fronta rozhodujícím bojištěm. Ne tak podle filmu._____ 3) Jedinečnost záběrů neocením, pokud podrobně neznám všechny další materiály o tématu, a to neznám._____ 4) Milovníkům military snad vyhovují neustálé záběry z bojů. Mně by spíš zaujaly také pohledy na civilní život. Rovněž grafiky je málo a je velmi odbytá. Mapky jsou nepřesné a nezajímavé._____ 5) Přijde mi, že většina komentátorů oceňuje dokument vysoko, protože je barevný. Co k tomu dodat?_____ 6) Zaznamenal jsem i nekvalitní překlad komentáře do češtiny. Český dabér navíc nevyslovuje správně původní francouzské i jiné názvy._____ 7) Výstižný koment: DocBrown****. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Hodně obecný a velmi málo přesný dokument, složený navíc z většinou dobře známých záběrů. Jeden z nejhorších, které jsem kdy viděl :-( A nějak mi nesedí počet dílů... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu k aktuálně zhlédnutému dílu Přicházející bouře. Nástup Hitlera k moci, italský útok na Habeš, občanská válka ve Španělsku, německá expanze, vše přehledně a chronologicky řazeno a velmi srozumitelně popsáno. Vhodné i pro naprosté laiky. Co jen mi závěr 30. let minulého století ze současného dění tolik připomíná… :-( ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní dokument o druhé světové válce, kde klasické výpovědi aktérů a obvyklé černobílé snímky nahradil kvalitní barevný obraz dobových záznamů, sympatická grafika a příjemně znějící komentář. Řekl bych, že dokumenty jako je tyto by bylo dobré pouštět mladším generacím ve školách, nicméně jelikož se 2. světové válce věnuje méně školních hodin, než kolik má dokument dílů, bylo by to pro školství asi "plýtvání" časem. Jakkoliv je druhá světová válka fascinující a dnešní "kultuře" a zábavnímu průmyslu vděčná, doufám, že se nikdy nedožiju ničeho podobného (a jelikož máme dobu atomu, tak asi skutečně ne..). ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dramatický, svižný, efektivně a atraktivně zpracovaný seriál. Určitě stojí za vidění a přispěje do pokladnice hrůzných vzpomínek, na které je bohužel potřeba vzpomínat, aby se nikdy nezapomnělo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument, jehož síla leží v kolorovaných záběrech, bohužel vesměs už někde viděných, a nepříliš zajímavých. Faktická stránka prakticky neexistuje. Minimum map a dat stěžuje orientaci v událostech, a když už komentář něco přiblíží, tak jen všeobecně. Výbornému francouzskému seriálu Apokalypsa: 2. světová válka, tohle nesahá ani po kotníky. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument zachycující kompletní průběh 2.sv.války očima jejich aktérů. Unikátní snímky, které nebyly v jiných dokumentech dosud použity. Dokument zachycuje válku všemi možnými způsoby, ze země, vody i vzduchu. Záběry jsou výhradně dobové, tak jak byly kdysi v té době natočeny, mnohdy i přímo samotnými vojáky, nebo soukromé záběry civilistů. V tomto dokumentu je dostatek informací v chronologickém sledu války, tak jak se postupem času utvářela. Dokument je barevný díky novým technologiím, což dodává záběrům na autentičnosti. Výstižný dokument 2.sv.války, jenž nenechá nikoho na pochybách, že se vskutku jednalo o nejhrůznější válku všech dob. Nejde hodnotit jinak než 100%. ()

Reklama

Reklama