Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument zachycující kompletní průběh 2.sv.války očima jejich aktérů. Unikátní snímky, které nebyly v jiných dokumentech dosud použity. Dokument zachycuje válku všemi možnými způsoby, ze země, vody i vzduchu. Záběry jsou výhradně dobové, tak jak byly kdysi v té době natočeny, mnohdy i přímo samotnými vojáky, nebo soukromé záběry civilistů. V tomto dokumentu je dostatek informací v chronologickém sledu války, tak jak se postupem času utvářela. Dokument je barevný díky novým technologiím, což dodává záběrům na autentičnosti. Výstižný dokument 2.sv.války, jenž nenechá nikoho na pochybách, že se vskutku jednalo o nejhrůznější válku všech dob. Nejde hodnotit jinak než 100%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument, jehož síla leží v kolorovaných záběrech, bohužel vesměs už někde viděných, a nepříliš zajímavých. Faktická stránka prakticky neexistuje. Minimum map a dat stěžuje orientaci v událostech, a když už komentář něco přiblíží, tak jen všeobecně. Výbornému francouzskému seriálu Apokalypsa: 2. světová válka, tohle nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát odhalené "farby vo vojne" nahliadajú perspektívne inakosťou, ako tomu bolo doposiaľ. Seriál ich využitým zrýchľuje dynamiku, prerozprávava konflikty rýchlejšie, spomína a rozvádza udalosti až do podstaty problému. Veľmi okrajovo, ale nezaujato. Ťažko nájsť ten najsprávnejší a najprehľadnejší model histórie ako výkladu dejín. Jedni hovoria o chronológii, druhý hĺbkovo s jednou tematikou, iní sa snažia o portréty kultov osobnosti poprípade míľnikových momentoch, ďalší, ako títo britskí tvorcovia o ich vzájomne sa prepojenú kombináciu. To možno považovať v konečnom dôsledku za najväčšie plus aj mínus tohto dokumentu. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Druhá světová v barvě a kostce. Nevidím příliš výhodu kolorovaných záběrů, navíc některé působí značně nepřirozeně. Ale jako dokument pro základní znalosti to poslouží dobře. Pořád lepší kolorované autentické záběry, než nějaké cool animace a "hlavy". Líbil se mi hlavně první "předválečný" díl, pak už je to jen stereotyp. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov vôbec a z historických určite v TOP 3. Tá farba vám priblíži druhú svetovú vojnu tak, ako by sa odohrala len nedávno. Vidieť farebných vojakov, zbrane, ale hlavne Hitlera, či Mussoliniho, dáva divákovi neskutočný pocit autenticity. Razom človek nepovažuje tieto postavy len za niečo prešlé, dávne a dávno odídené. Seriál vtiahne priamo do deja a pritom je to dokument. No len z pohľadov ľudí natočených v tridsiatych rokoch 20. storočia naskakuje celkom husia koža, keď ich máme ako na dlani. Navyše je dokument spracovaný tak, že sú informácie zreteľné, presné a výstižné. Takto si predstavujem snímok, ktorý má popísať dejinnú udalosť ktorémukoľvek divákovi. Jednoznačne by som to púšťal študentom na školách, je to omnoho zaujímavejšie a skôr sa niečo naučia, ako z nejakých skrípt. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama