Reklama

Reklama

The Omega Man

  • USA The Ωmega Man (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék? (TobRieper)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Boris Sagal je tragéd! A Heston snad ještě větší, když přijmul roli v tomto filmu, asi mu docházely peníze. Naivní scénář, laciná výprava, příšerné masky ( zmutovaní kapucíni jsou k smíchu ), otřesně zrežírované akční scény, nehodící se hudba, tohle herecky nezvládá ani Heston, se samopalem v ruce je spíše směšný... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo kritizuje I am legend s Willem Smithem, by měl shlédnout tuto předešlou adaptaci stejné knihy. Charles Heston hraje doktora Roberta Nevillea, který je nesympatický a v úplně jiné pozici než by divák čekal. On není poslední, ale ten jediný, kdo nepřijal "novou víru", kterou uznávají všichni nakažení, kteří se ho jako osamělého vlka snaží ukecat k smrti. Film béčkového ražení, ve kterém se hodně střílí a vše je vám ukradené. Postavy jsou nezajímavé a prázdné a i ti, kteří ztratili poslední zbytky inteligence dokáží pronášet sálo dlouhé dialogy. Opravdu špatný film. Nikdy více. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NO. THEY SURE DON'T MAKE PICTURES LIKE THAT ANYMORE." --------- Spolu s Nocou kométy sa jedná o ďalšiu snímku, ktorá ponúka možnosť vychutnať si Mesto anjelov, ešte stále v rozkvete, v tej najlepšej možnej forme – bez ľudskej hávede. Charlton Heston sa s vetrom vo vlasoch preháňa na červenom kabriolete po vyľudnených uliciach Los Angeles, kino má len pre seba (hoci po stýkrát pozerať Woodstock '69, by jednému asi viac preplo ako zo samotnej betónovej pustatiny) a vlastne celé mesto je len jeho, okrem čiernočiernej tmy. No čistá fantázia. Pre milovníkov týchto slnečných ulíc bez akejkoľvek vertikálnosti s výnimkou Downtownu je tento film proste povinnosť, lebo kamera si to jednoznačne užíva. Tak, ako by mal aj divák. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Začátek pozvolného úpadku kdysi velkého herce ve vážně míněné sci-fi, která se díky fušerské režii stává parodiíí sebe samou. Heston tu je jenom proto, aby mohl pobíhat s obnaženou chlupatou hrudí, zlí nakažení budí hrůzu bílými parukami, bílými kontaktními čočkami a tvářemi pomazanými pudrem. Budete se smát nad zhovadilostí scenáře a žasnout nad nemotorně natočeným akčními scénámi s jasně viditelnými kaskadérskými náhradníky. I Bert I. Gordon by to natočil lépe. Sagala do gulagu, Douglase do psychiatrické léčebny! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No nevim, jestli režisér Boris Sagal nemá něco společnýho se Stevenem Seagalem :-) Omega man je taková oldskool akční blbina ve stylu 1 proti 100, přičemž těch 100 je banda totálních idiotů. Ale musim uznat, že ze začátku mě film opravdu pobavil. Charlton Heston se projíždí autem (a nebo se prochází s kulometem v ruce) po opuštěnejch ulicích, občas odpráskne nějakýho mutanta a hláškuje jak o život. Dost mi to připomínalo film They live. Jinak ty záběry na liduprázdný město jsou docela působivý (i když jednou jsem si všimnul, že v dálce jezděj po silnici auta) a vytvářej slušnou atmosféru. Průser je, že zábava vydrží asi tak jenom do půlky. Pak se na scéně objeví několik dalších (nezmutovanejch) postav a začne postupně ubejvat akce a humor a naopak přibejvá nuda. Celkově to rozhodně neni špatnej film. Když jsem si tady přečet komentáře, tak jsem čekal, že to bude mnohem horší. Je to docela zábavný, ale jestli se na to budete dívat, tak doporučuju vypnout mozek. P.S. Taky je zajímavý, že Omega man je častym terčem různejch parodií a narážek v hromadě jinejch filmů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Aby filmári navodili dojem, že mesto Los Angeles je prázdne, používali viacero trikov, najmä však natáčanie počas ranných nedelí, čo prakticky v roku 1970 znamenalo takmer žiadnych ľudí. Nie vždy sa to však podarilo a v niektorých záberoch je v diaľke možné vidieť chodcov a autá. (Real Tom Hardy)
  • V knižnej predlohe ľudstvo vymrie kvôli bakteriálnemu moru šíreného netopiermi a komármi, vo filme je to kvôli vojne s biologickými zbraňami. Scenárista Joyce Corrington má doktorát v chémii. Mal pocit, že takáto zmena padne adaptácii viac. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama