Reklama

Reklama

Recenze (5)

fragre 

všechny recenze uživatele

Že by tvůrci tohoto díla už cítili ve vzduchu příchod krachu newyorské burzy (1929), která byla úvodem k válce. Ve filmu, kde se splétají dva příběhy - první ten biblický a druhý z tehdejší současnosti - jsou mrakodrapy Nového Yorku ztotožněny s Babylonskou věží a kněží kultu zlatého telete jsou působivou dvojexpozicí ztotožněni s burziány. Jen namísto vod světové potopy nastoupí oheň střelby a výbuchů světové války. Naprosto úžasné trikové a davové akční scény, které ani náhodou nepůsobí zastarale či směšně, ale naopak monumentálně a pateticky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podobný pohľad na známy biblický príbeh, ako jeho predchodca DESATORO PRIKÁZANÍ z roku 1923. Opäť tu máme film rozdelený do dvoch línií, jedna sa odohráva v súčastnosti ( teda vo vtedajšej ) a tá druhá nám predstavuje samotný titulný príbeh. A opäť s ohromujúcou vizuálnou stránkou, avšak s o niečo menšou intenzitou drámy. Vizuálne efekty si však zaslúžia veľkú poctu. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Označení velkofilm je pro tento snímek matoucí, protože první část je spíše komorní, odehrává se za první světové války, zatímco druhá kratší část je epicky biblická. Veškeré hromadné scény jsou němé nebo ozvučené písní, komorní scény byly podle všeho natočeny nově se zvukem. Přetáčky patrně způsobily, že je tu plno logických nesrovnalostí. Jsou tu skoky, jaké jsem u němého filmu ještě neviděla, kdy jsou hrdinové v hostinci sami a najednou začne ruský špion ohrožovat hrdinku, ale jako divák netušíte, jak se tam dostal, jak jí našel apod. V první části je hodně patosu, průměrného herectví, zatímco druhá část jako masový biblický výjev naštěstí nedává prostor Georgovi O'Brianovi mě znovu přesvědčit, že hrát neumí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení velkolepého eposu o Noemově arše se režisér Michael Curtiz rozhodl, že ke zfilmování příchodu Velké potopy využije 2,3 milionu litrů vody. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Vypuštění milionů litrů vody vedlo k utopení tří členů komparzu a 35 zraněním, včetně jedné amputované nohy. Potopa s sebou přinesla zavedení prvních zákonů upravujících bezpečnost na place. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama