Den co den

24 7: Twenty Four Seven

Komedie / Drama

Velká Británie, 1997, 96 min

Shane Meadows

Scénář: Paul Fraser, Shane Meadows .. Drsný, přesto lidsky a citlivě podaný pohled na nelehkou realitu sociálně slabé vrstvy Anglie. Na mladé kluky, kteří ve skupinkách bojují proti sobě a bez práce a víry v cokoliv zabíjejí čas nesmyslnými hrami nebo konzumací drog. Vedle řady neznámých herců zde exceluje Bob Hoskins v roli zachránce oné zkažené mládeže a později jejich trenéra boxu. Box je pro mě jedna z mála (pro ostatní nejspíše zanedbatelnou) vad - nemam tento sport rád. Ovšem to co ti kluci nakonec provedou je smutné.. 75%.(3.5.2005)

Darcy je muž něco kolem padesátky, kterému není lhostejný život okolo a snaží se ze všech sil, aby mladé kluky, kteří se jen bezcílně poflakují, rvou se a berou drogy, nasměroval jinam, a proto pro ně založí boxerský klub, kde se kromě boxu učí zvládat i vlastní emoce a tak nějak i vlastní život. Darcy není naivní snílek plný ideálů, ale muž, který dobře zná život ve čtvrti, kde sám vyrostl. Darcy se pro "drsňáky" stává příkladem, "otcem", vzorem, který v jedné jediné chvíli sám již neunese všechnu tu tíhu, kterou na sebe naložil. Darcy, to je skvělý Bob Hoskins a Den co den je krásný, veselý i smutný film.(18.1.2007)

Silný příběh se skvělým Bobem Hoskinsem. A konec...hmmm(22.4.2010)

Moc hezký příběh o jednom nesplněném snu. Líbil se mi zejména pohodový písničkový doprovod (mj. Van Morrison, Tim Buckley, Sun House, Paul Weller), ale také i "Modrá Dunaj" od Johanna Strausse. Bob Hoskins si mě tímto filmem hodně získal.(25.3.2007)

Z počátku sice trochu rozvláčený, ale později výborně rozjetý, film. A ten mě, musím uznat, svou realističností ohromil. Rád bych řekl, že "Twenty Four Seven" rozhodně není o boxu, jak jsem se v části filmu domníval. 4* - Poctivých 80%(18.1.2007)