Reklama

Reklama

Letecké legendy

  • USA Legends of Flight
Trailer

Obsahy(1)

Vznesete se nad nejvyšší vrcholky ledovců a jen těsně minete útesy. Proletíte se nad oceánem s dřevěným dvojplošníkem Stearman. Seznámíte se s legendárními letadly 20. století a nahlédnete do historie letectví. Budete si moci zblízka prohlédnout jedno z nejneobyčejnějších letadel poslední doby – Dreamliner 787 – který byl vyvinut tak, aby oprávněně zaujal místo mezi legendami nebes. Budete přítomni u všech důležitých kroků – od výroby, přes montáž, testování, až po první zkušební let, kdy se ocitnete v kokpitu spolu s pilotem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Dokument měl obrovský potencionál, který absolutně zklamal. Nevím zda za legendy jde označit nejnovější modely značky Airbus (A380) a Boeing (787 Dreamliner). Chybělo mi více modelů z minulosti. Probral se jen Lockheed L-1049 Super Constellation, Harrier a Stearman. byl tam i větroň, každopádně to je hodně hodně málo. Film sice trvá něco málo přes 40 minut, ale dobrá polovina jsou jen jak pánové co sedí v kanceláři a nebo šroubují nějaké díly na letadle 787. Nejhorší co ale na dokumentu byly nepovedené animované zvířátka typu orel, včely a albatros. Nechápu proč tam dali kreslené zvířata, absolutně se to zde nehodilo. Také pilot v Stearmanovi se mi zdál hodně kreslenej. Jinak velké zklamání. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Dokument, z něhož se moc nedozvíte a dá se brát spíš jako školní exkurze do továrny na Boeingy, navíc opatřená alespoň milým soundtrackem. Pokud jste ale blázni do letadel, kouká se na něj moc hezky a to především ve 3D: ***** pro kteréžto byl určen a je opravdu znát, že IMAX dokumenty mají ,společně s animáky, na 3d televizích smysl. Spousta efektů se mi odehrála takřka před nosem a na letadla jsem chvílema měla až chuť sáhnout. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty IMAXu často ční ve svém technickém zpracování a v 3D technologii nad všemožnými akčními řežbami, kde by divák speciální brýle raději odložil. Tentokrát se ale připravte na složité animace motorů a turbín, kterým laik stejně nebude rozumět. Spolu s tím digitální zvířátka, jež by šlo natočit i v reálu, ale už by na to nesměl být někdo líný a celkové působení filmu spíše jako proma než dokumentu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je poměrně troufalé prohlásit legendou nové letadlo. A vůbec je tento dokument hodně zvláštní v negativním slova smyslu. Ve své podstatě to vlastně žádný dokument není. Albatros je super pták. Pojďme ho napodobit. Nějak jsem nepochopil, pročpak projekt vznikl. Působí pouze jako příšerná propagační reklama jedněch výrobců letadel. 3D je v některých záběrech hrozně nepřirozené a v jiných málo intenzivní. Kombinace živého s kresleným nepůsobí úplně nejlépe. Na druhou stranu oceňuji alespoň hudební složku, která za poslech stojí. Velmi slabé 2*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzduchu vydrží celé měsíce. Aneb jak postavit a vytvořit energeticky úsporné letadlo. Vše okolo vývoje nového letadla společnosti Boeing. Tentokrát o letadle 787. Od prvních náčrtů až po první let a to vše za šest let. CITÁT - Skvělá letadla musí bavit létat......... Film je věnován památce Lisy Mayersové, jedné konstruktérce firmy Boeing, která tragicky zahynula před premiérou filmu. Jinak je to velká reklama na jmenovanou leteckou firmu. Dejte za to 150 korun. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Více než jako dokument o historii letadel mi to přišlo spíše jako reklama na firmu Boeing. Informační stránka není zrovna oslňující a abych pravdu řekl, ani vizuálně se nejedná o nic, nad čím by si člověk utíral sliny. V IMAX formátu je na výběr z mnohem kvalitnějších kousků a tento mezi ně zcela jistě nepatří. 50% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Nepěkné, složité a nicneříkající 3D "nákresy". Pár záběrů na pěkná letadla. Zbytek exkurze do hal Boeingu plus promo na "Dreamliner". Zatím nejhorší 3D film vůbec. ()

Doggy3344 

všechny recenze uživatele

Myslím, ze to je pěkná 3D práce. Dokument je zajímavý, ale bohužel je naprosto špatně pojmenovaný, neuvidíte žádnou historii letectví jako takového od bratří Wrightů až po současnost ani neuvidíte letecké legendy ( letadla, která se zapsala do historie letectví něčím zvláštním), i když tak název napovídá. Jedna se, podle mě o pěkný dokument, o Boeingu 787 dreemliner. ()

Reklama

Reklama