Pohovka v New Yorku

Komedie / Romantický

Belgie / Francie / Německo, 1996, 105 min

Chantal Akerman

• Houdini

Křišťálový glóbus - výběr(11.5.2007)

Rozpočet BEF 7,410,000Tržby Celosvetovo $400,000(16.7.2010)

Dva tak výborní herci, velmi slibná zápletka a přesto ten film nijak zvlášť nezaujme. A já bych asi takové psychiatričce nevěřila.(1.5.2005)

Newyorský psychiatr Henry Harriston si na dovolenou vyměnil byt se svéráznou obyvatelkou hlavního města Francie Beatrice a myslel si, že mu to jen tak projde. Jenže po seznámení se s vyměněným bytem, jeho neuklizeným chaosem, všudypřítomnými vyznáními lásky a amanty pokoušejícími se dostat rafinovanými způsoby do bytu, se Henry rozhodl majitelku poznat a vrátil se domů. Jeho seriózní byt však již podlehl Beatricině bezprostřednosti a léta hýčkané, neboť pravidelný přísun peněz přinášející, psychické poruchy pacientů mizí pod návalem optimismu samozvané doktorky. Henry okamžitě zapomněl na to, že má svému postavení odpovídající snoubenku a ve vychytralém přestrojení za pacienta se snaží sblížit s novou vládkyní svého bytu.(15.11.2009)

• bassator

Až přehnaně střeštěný (a nereálný)... - 17. 5. 2011 - 40%(28.5.2011)

Binoche i Hurt jsou skvělí, jen mám pocit, že takhle vymyšlená situace mohla být zpracována ještě výrazně lépe. Tolik možných příležitostí, jak využít rozdílné vlastnosti obou postav se přímo nabízelo, ale scénáristům stačila jen další obyčejná romance. Škoda.(8.3.2003)

Velmi neamerická romance, od tvůrců, klteří pochopili, že méně je někdy více, se skvělou dvojkou Binoche - Hurt a řadou výborných scén a situací.(3.1.2008)

Ne že by to byl vyloženě špatný film, ale nějak mě to nedokázalo vtáhnout. Celý ten příběh tak nějak kolem mě proletěl a nic nezanechal.(10.5.2008)

filmy u kterých jsem usnula bych možná neměla hodnotit. ale ve dvě ráno se nepočítá:)(3.1.2012)

Příjemné, hodně díky oběma hercům. Výborný film na nedělní podvečer. Trocha romantiky nikdy neuškodí.(9.7.2009)