Reklama

Reklama

Tour de France aneb Peklo na kolech

  • Německo Höllentour (více)

Obsahy(1)

Německý režisér Pepe Danquart obdržel v roce 1994 Oskara za krátkometrážní snímek Schwarzfahrer. Za dokument Heimspiel si od Německé filmové akademie odnesl v roce 2000 Cenu za režii. Ani tentokrát nechtěl natočit čistě sportovní dokument. Jeho cílem bylo proniknout do myšlení i těla těch, kteří se pro peníze, kus slávy, ale i vášeň nechají mučit na bicyklech při nekonečně dlouhých etapách a nekonečně strmých stoupáních. Celovečerní snímek s nádhernými scenériemi, atmosférou, hudbou i nevídanými pohledy do velmi intimního zákulisí jednoho týmu, vznikl v roce 100. výročí závodu. Hlavními protagonisty jsou členové stáje Telekom, Zabel, Aldag, Klöden, Vinokurov a zprostředkovaně i Ulrich a Armstrong. I přesto, že Tour ztrácí na prestiži kvůli dopingovým skandálům, patří neodmyslitelně k největším každoročním sportovním událostem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Tento snímek ke stému výročí první Tour de France můžu jen doporučit. Krásné záběry, zajímavé informace, exkurzy do historie, napínavé chvilky, radosti i bolesti, endorfiny i vyčerpání, výhry i pády, pohledy do zákulisí... Myslím, že Pepe Danquart natočil opravdu plnohodnotný dokument o tomto krásném sportu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako cyklistu přitažlivý i když vousatý dokument.Na dokument je to dost dlouhé. Francii jsem celkem procestoval a nechápu proč je to nejnavštěvovanější evropská země. Příroda nic moc, přelidněno a kultura zdegenerovaná.V dokumentu zazní vtip běžný v té době "jede jako králíček Duracel"(značka baterií) ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí fenoménu jménem Tour de France se spoustou krásných a zajímavých záběrů ze závodu, hlavně však ze zákulisí. Opravdu netradiční pohled na Tour z pozice týmu T-Mobile. Pochytil jsem i pár věcí, které jsem nevěděl, například mě vždy zajímalo jak cyklista během závodu močí, nenapadlo mě, že je to tak prosté. Působivá pocta svátku cyklistiky, který nepoloží ani nedávné skandály či přiznání Armstonga, to zase bude hodin strávených při sledování horských etap. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Zcela pohlcen letošní Tour (Evans porazil A. Schlecka až v předposlední časovce a Contadora nechal pár minut za sebou), kterou letos ČT4 vysílala v přímých přenosech a navíc v HD kvalitě, jsem se dorazil dokumentem o Tour z roku 2003. Film se točí kolem týmu Deutche Telecom, který byl později rozmetán kvůli dopingovému skandálu, ale Danquart nabízí také výjimečné záběry z pradávných Tour (tyhle historické exkurzy mě bavily ze všeho nejvíc). Dvě hodiny jsou lahůdkovou podívanou do zákulisí tehdejší cyklistické elity, k vidění jsou průběhy i závěry etap (známý Armstrongův "kratas" při sjezdu) . Přesto si milovník cyklistiky nemusí nutně tenhle okument opatřovat, stačí si každoročně vyhradit trochu času a sledovat úchvatné výjezdy při Tour na Mt.Ventoux (osobně vyjeto, duben 2012:)), Turmolet nebo Sestriere (na youtube jsou k vidění nedávné výjezdy Merckxe, Armstronga nebo Pantaniho), Giru nebo Vueltě. Pro mě tenhle jsou tyhle akce stejně přitažlivé jako světové šampionáty ve fotbele a hokeji nebo jako olympijské lyžování nebo atletika. Nádhera. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Some of the shots are very beautiful and they speak for themselves, because Tour de France is without a doubt the phenomen. Even though it is not dealing with all of the aspects, which were connected with team Telekom, there are many things, who can entertain. All in all it is a nice document with interesting insight to the backround of „la Grande Boucle“. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama