Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1957 a na Hamiltonské střední se schyluje k tradičně největší události roku, k velkému plesu a hlavně k velmi sledované volbě královny plesu. Jasnou favoritkou je všemi studenty chtěná Mary Lou Maloney. Ta si před plesem zajde ke zpovědi, aby se knězovi svěřila, že hřešila, že neposlouchala rodiče, kašlala na školu a mnohokrát si užívala nemanželského sexu, a to s mnoha partnery. Následně se knězovi vysměje do obličeje a pomaluje rtěnkou zpovědnici vzkazy svým uctívatelům. Vkročí na slavný ples s jedním ze svých chvilkových kluků, aby se mu okamžitě vzdálila, odešla za závěs a tam padla do náruče nejlepšímu kamarádovi jejího současného kluka. Ten je ovšem nachytá, a ve chvíli kdy byla očekávaně Mary Lou vyhlášená královnou plesu, vyleze na konstrukci nad pódiem, hodí po čerstvě korunované Mary Lou zapálenou smradlavou petardu. Jeho plány se ovšem vymknou kontrole, královniny šaty od petardy zažhnou, a tak si Mary Lou svou plesovou slávu užije pouhých pár vteřin. Než jí ale oheň zabije, všimne si na konstrukci nad ní svého vraha. Nyní, po 30 letech, jsou současnou kandidátkou na nejvýraznější plesové ocenění Vicky nalezeny šerpa a korunka zavražděné Mary Lou, která neváhá ani minutu, aby se vrátila a opět začala zasahovat do dění na Hamiltonské střední a konečně se dočkala plesového uznání delšího než posledně. A Mary Lou se nezastavuje před ničím. Do jejich vraždených pomstychtivých karet jí nahrává skutečnost, že současným ředitelem školy je její vrah a současným knězem v místním kostele je ten, kdo její vraždu zapříčinil, ten s kým se tehdy před lety za závěsem muchlovala. (liuk)

(více)

Recenze (32)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce přichází dvojka, která nemá s původním dílem snad nic společného. Došlo ke změně postav i subžánru a snad jediné, co zůstalo, je maturiťák. V každém případě jde o skvělou podívanou pozdních 80. let, která má hodně co nabídnout. Snímek úplně srší odkazy na celou řadu klasických hororových snímků. Bavil jsem se velmi dobře a určitě bych tenhle film dál doporučil. Jsem zvědav na další pokračování. Skvělý Michael Ironside v hlavní roli. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než zopakovat předchozí zde napsané komentáře - podařený mix Noční můry z Elm Street (ruce natahující se ze zrcadla či školní tabule, oživlý houpací kůň, prolínání snu a skutečnosti, nešťastný úkryt v šatní skříňce aj.) a Carrie (plesová scéna je prostě buď poctou, a nebo kopií... nechci psát, že sprostou vykrádačkou). Fajnová surrealistická osmdesátka s odpovídající hudbou, lookem, pěknými dívčinami a jednou nahatkou. Byť vraždy nesjou extrémně brutální, potěší - upálení, uškvaření elektrickým výbojem z PC, propíchnutí neonovou trubkou či použití krucifixu jako obzvláště vypečené zbraně. Snad jen bych upřednostnil stětí před oběšením, ale nechť. Nechybí ani noční hřbitov s mlhou, dlouhé záběry starého kostela či tajemná místnost. Kamera je efektní, triky podařené, konec skvělý! ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrný duchařský horor o pomstě upálené královny maturitního plesu... Podotknu jen, že na tomhle kousku jde nádherně vidět, jak velký dopad měla na horory druhé poloviny osmdesátých let Noční můra z Elm Street... Ne, že by Mary Lou NOES kopírovala, ale z celého snímku jde cítit silna inspirace tímto (a nejem jím, ale např. i Carrie) kouskem... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přechod od původního slasheru k v podstatě démonické duchařině vítám s otevřenou náručí, neboť to z tohohle dílu udělalo naprosto lahůdkovou podívanou zcela v té nejlepší tradici osmdesátých let, plnou parádních nápadů (sešrotování školními skříňkami), triků a originálních postupů. Včetně nezbytné nahoty a typicky osmdesátkového závěru. Nemluvě již o výborně zvládnuté proměně hlavní hrdinky a skvělé Mary Lou. Ono se může zdát, že ten film pokukuje a opisuje hned z několika zásadních kousků své doby, ale dělá to tak výborně, že to mě, jako divákovi, vůbec nevadilo. Naopak jsem si to užíval. Čekal jsem fakt nějakou slabou dvojku, snažící se ještě něco ukrojit z jedničky, ale naprostý úhyb v parádní podívanou mě velmi mile překvapil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Po otrasnej a nudnej jednotke nastáva obrat o 180°. S prvým filmom to má spoločný názov a prichádza príbeh, ktorý je zmesou Carrie a Nightmare on Elm Street. Film stojí na poctivo vybudovanej atmosfére, občasných vtipoch a hlavne na skvelých hercoch na čele s ústredným duom Lisa Schrage/Wendy Lyon. Nič svetoborné, ale poctivá žánrovka so skvelou ústrednou vrahyňou, ktorá sype hlášku za hláškou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Postava kněze Buddyho Coopera (Richard Monette) odkazuje na hororového režiséra stejného jména Buddyho Coopera. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama