Reklama

Reklama

Josee to tora to sakana-tači

  • Japonsko ジョゼと虎と魚たち (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Při venčení psa svého šéfa se student Tsuneo připlete k nehodě - dětský kočárek nekontrolovatelně ujíždí z kopce a naráží do zdi. Když se přiběhne podívat blíže, jen těsně stihne uskočit před máchnutím nože mladé dívky, která se v kočárku ukrývá. Tak se poprvé setkává s Kumiko, která si sama říká Josée podle hrdinky svého oblíbeného románu. Záhy dorazí i její babička a Tsuneo je doprovodí domů, ujistit se, že budou obě v pořádku. Josée je totiž postižená a nemůže chodit, proto ji každé ráno babička vyváží na procházku. Energická, svérázná dívka se i přes svůj handicap Tsuneovi zalíbí a tato návštěva tak rozhodně nebude poslední. (VanTom)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka tohoto romantického filmu je tělesně postižená, přesto se na rozdíl od jiných podobných filmů nedočkáme zbytečného citového vydírání, což je jistě plus. Vztah dvou mladých lidí je zde podán s maximální lehkostí a uvěřitelností. Některé scény sice působí poněkud zvláštně a vystřižitelně, což by tomuto dvouhodinovému filmu možná neuškodilo, přesto je výsledek nadprůměrný a dá se doporučit všem příznivcům asijské kinematografie, kteří si nelibují pouze ve vodopádech krve. I když na tu tady taky dojde.. ;-) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

osobne mi opat vadil indie pristup v jednoduchosti az amaterskosti vizualnej stranky, co je urcite znudzecnost typicka pre jap. nezavisly film. ale vlastne aj kvoli tejto farebno svetelnej nedokonalosti vyznieva relativne realny romanticky pribeh realnejsie, nez realita. jose, tiger a ryba, aj ked ryba sa do filmu nezmestila, netrha slzy, ale poplakat sa pri nom da. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se nedá dělat nic jinýho, než souhlasit s tim, že největší síla tohohle filmu je uvěřitelnost příběhu a prakticky žádný vyděračský scény. Příběh se zbytečně za každou cenu nikam netlačí, prostě jenom plyne a musim říct, že to na mě zapůsobilo daleko víc, než různý ty korejský drama o nevyhnutelný smrti ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý příběh natočený s minimální okázalostí, ale zato s maximálním citem a uvěřitelností. Postavy, které by v jiných filmech vypadali jako šablony nebo figurky, jsou tady plné života a takové, jaké můžete potkat ve skutečném životě. Pochvalu si navíc ještě určitě zaslouží hudební doprovod, který velmi příjemný a invenční. ()

muti 

všechny recenze uživatele

nezvycajna romanticka drama, ktora ma ale velmi sklamala svojim zaverom. keby Josee nakoniec uniesli mimozemstania tak by to bolo pre mna akceptovatelnejsi zaver. nedava ani zmysel a rozhodne si tento film zasluzi nieco realnejsie, nevykonstruovane a hlavne uveritelnejsie. ako spomina Pirkaf, niektore sceny sa mohli vystrihnut alebo skratit, nehodili sa (scena s hasakom v akomsi baumaxe... wtf?) alebo boli zbytocne (random topless zeny, ktore by som tu fakt necakal) a namiesto nich sa mohli povenovat pocitom odvrhnutych dievcat, alebo motivacii hlavneho hrdinu pre dobrovolnicku cinnost. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama