Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Místy trochu křečovité vtipy, přesto ale zábavná komedie z vojenského prostředí s Damonem Wayansem, druhým nejstarším z bratrů Wayansových. Tomu už se v žádném snímku nepovedlo přiblížit se kasovnímu úspěchu Last Boy Scout a Major Payne vydělal pouze 30 milionů dolarů celosvětově. Damonovi se tak nikdy nepodařilo dostat se mezi áčkové komiky. Payne shlédnut na AMC. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Šílená zelená hlava v podání Damona Wayanse, který si nenechá nic líbit od mladých rekrutů. V tomhle filmu jsem viděl Wayanse poprvé a úplně mě dostal. Jeho mimické výkony jsou perfektní a i hlášky ve filmu jsou brilantní. Není jich ani málo ani moc a jsou přesně tam kde mají být. Mladším generacím se to bude líbit a starším to neuškodí. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár vtípků na úrodnou půdu dopadlo, ale celkově bych to hodnotil jako sračičku. Příběh je silně stupidní, což by vůbec nevadilo, kdyby nebyl i neuvěřitelně nudný. Romantická vsuvka je ve filmu zcela nadbytečná a v partě dětiček poskládané z těch nejhorších existencí není jediné dítko nějakým způsobem zajímavé. Major Payne je slušně napsaná rolička, ale velmi brzy omrzí. Celkově tento snímek tvoří pár podařených gagů na neuvěřitelně nezáživném pozadí. Když se pokusím být extrémně mírný hodnotitel, tak zde jednu hvězdičku přeci jen zanechám. Nápad zněl slibně, ale příliš mě to celé nenadchlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela sračička, ve které plavou mně značně nesympatické mordy. Ale! Dá se použít jako překrásná ukázka úpadku svobody slova (potažmo i humoru) skrze veškeré druhy korektnosti. Dnes je podobný film prakticky nenatočitelný, v Huliúdu obzváště. Takže s nostalgií jebnu osmdesát procent. Aby takto někdo hovořil na děti? Či po nich požadoval něco, co nechtějí dělat? Užil tělesný trest? Zpochybňoval jejich sexuální orientaci? Skandál nadnárodního ražení! OSN zasedá, UNICEF omdlel, burzy se hroutí, Rowlingová páchá sebevraždu těžítkem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je totalni masakr. Pribeh je sice celkem jednoduchej, ale v pripade takovejhle komedii to neni zadnej velkej problem. Trochu jsem se obaval toho, ze vetsinu casu bude Payne s detma, ale i ty hrali slusne. A do vseho znela dost dobra a svizna hudba. Ale hlavne tu jde o majora Payna a vetsiho krutaka jsem pekne dlouho nevidel. Ne ze by predstavitel Damon Wayans hral nejak bezchybne, misty docela slusne prehrava, ale tahle jeho postava je tak dokonale napsana, ze to nevadi. 85 minut ma ve filmu naprosto dokonaly scenky a hlasky, do toho uchylnej vyraz a divnej hlas. V zaveru je to klasickej happy-end, ale to se dalo cekat a nijak mi to nezkazilo zazitek z filmu. Dlouho jsem se takle nebavil, jasnejch 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Goochlandu a v Richmondu. Vlaková stanice se nachází v Ashlandu a škola Miller School of Albemarle se nachází ve Virginii. (SONY_)
  • V jedné scéně Payne (Damon Wayans) říká: "Now apparently, what we have here, is a failure to communicate!" což je slavný citát z filmu Frajer Luke (1967). (GreatestFan)

Reklama

Reklama