Reklama

Reklama

Zpráva o stavu civilizace

  • angličtina The Status Report on Civilisation (festivalový název)

Obsahy(1)

Výpověď o současném stavu dnešní, technicky vyspělé společnosti, viděna a lapidárně vyjádřena výtvarníkem a režisérem Vladimírem Jiránkem. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, jak je tenhle kraťas i 37 let od svého vzniku aktuální. Už jen za to si vysoká hodnocení po právu zaslouží. Minimalistická animace pana Jiránka beze slov dokáže vyjádřit to, na co mnohým nestačí ani spousty vět. Tak ani já se nebudu pokoušet, mrkněte se sami a popřemýšlejte o svém vlastním způsobu života, jestli se náhodou tomu, co uvidíte, moc nepodobá. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherný sebareflexný pohľad od autorov z čias socializmu. No ten moment, keď zistíte, že do pádu socializmu v Československu sa prakticky veľa nezmenilo a že v tunajšom kapitalizme sa to prakticky tiež nezmenilo, akurát stádovitosť sa prejavuje inak je smutný. Nevytýkal by som tomu animáciu, tá je celkom v pohode na tú dobu, išlo tu o posolstvo a zamyslenie pre každého, ešte aj dnes vznikajú mnohé podobné diela, tento bol jeden z ich predchodcov, síce jednoduchší, no bol to prvý krok. ()

Reklama

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem, Přelidněno či Debilizace.. Hodně mi to připomíná jeho jiný snímek "Automatic" z roku 1973. Je to takové zamyšlení nad tím, že odpracujeme směny ve fabrikách se sériovým zbožím, pak si zaslouženě odjedeme do klidu přírody, kam se však nahrne spousta dalších lidí.. Znechuceně se vrátíme domů a připravíme se na další zbytečné směny... Ale ať nejsu tak kritickej, tak mě tam dost pobavili ti kouřící ptáci. ----- Rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Civilizovaní roboti čiže ľudia zaplavili zemeguľu. Uniformným spôsobom života v stáde podľa naordinovaných kritérií životného štýlu i trávenia dovoleniek pri neustálom sebapotvrdzovaní si výsadného postavenia "Pána všetkého tvorstva" postupne ničia čo sa dá. Trend pokračuje. Správa o stavu civilizácie platí. I po tridstiatichdvoch rokoch od jej vzniku netreba robiť žiadnu aktualizáciu. Tá Jiránkova všetko vystihuje aj z hľadiska prvej dekády 21. storočia. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Absence vtipu v kombinaci s přemírou otravného ohyzdně znějícího kašle pokuřujících zobákohlavých existencí rozhodně neznamená něco zvláštního, takhle se agitka nedělá, působí to totiž jen a pouze jako otravné spamy s vybíjením nebohých tuleňátek, až na to, že Jiránkovo kresby (krom králíků) jsou roztomilé asi tak jako německý důchodce na Slovinské nudapláži. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama