Reklama

Reklama

Jimi Hendrix at the Isle of Wight

(koncert)

Obsahy(1)

Jimi Hendrix Live At The Isle of Wight dokumentuje legendární vystoupení kytaristy před 600 000 lidmi na masivním hudebním festivalu v srpnu 1970. Tento nezapomenutelný zážitek z živého vystoupení čerpá z archivu nevídané záběry.
Seznam skladeb: 1) Message to Love 
2) God Save the Queen 
3) Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 
4) Spanish Castle Magic 
5) All Along the Watchtower 
6) Voodoo Chile (Slight Return) 
7) Freedom 
8) Machine Gun 
9) Dolly Dagger 
10) Red House 
11) In from the Storm 
12) Lover Man 
13) Midnight Lightning 
14) Foxy Lady 
15) Ezy Rider 
16) Purple Haze (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

u.mojitko 

všechny recenze uživatele

Osobně dávám tomuto koncertu přednost před všemi ostatními, přijde mi hlubší. Sestříhaný záznam jsem našel na VHSce když mi bylo 17, v tu dobu jsem byl zarytý me(n)tálista (grind, dead etc.), prvních pár tónů Sgt. Peppera a zbytek koncertu mě ale úplně "obrátilo" (All along the watchtower se učím dodnes). Ps: chce-li někdo zažít Hendrixe naživo, nechť někdy navšítví vystoupení Daniho Robinsona (tribute to Jimi Hendrix: http://bandzone.cz/stonefreeczechexperience?at=gig nebo https://www.facebook.com/stonefree.czech.experience). ()

Amstaff 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu legendárního kytaristy, který svoji hudbou udával tempo 70tých let. Podle mého názoru je tento koncert jedním z jeho nejslabších, jaké kdy byly zachyceny na kameru. Hendrix je během koncertu neustále nespokojen se zvukem, odbíhá k aparaturám a nechává své spoluhráče (Billyho Coxe-basa, Mitche Mitchella-bicí) potit se v první linii před diváky. Ačkoliv jeho solům místy chybí "hendrixovský" drajf, nelze odepřít jeho mistrovské umění hry. Chvíli je také vidět, že ani sám Hendrix si tento koncert příliš neužíval. Na nesetříhané verzi jsou zachyceny okamžiky vyloženě falešných tónů, které byly způsobeny ať už vinou samotného Hendrixe či spíše rozlaďujícího se nástroje. Tento koncert je dobré shlédnout už jen pro živou verzi All Along the Watchtower či našlápnutého Ezy Rydera. Hendrix zde ukazuje opět jiný odstín z široké palety barev jeho zvuků. ()

Reklama

Reklama