Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborné psychologické drama o unesené krásné Australance Clare která se seznámila s německým učitelem ale ten se jí nechce vzdát za žádnou cenu a neváhá jí veznit. Dobře zahrané, a až do konce čekáte jak to dopadne a dopadlo to víc než zajímavě. Určitě být tou holkou snažil bych se neustále nějak utéct, ale tona dělá jen občas těch variant jak ho přemoci je mraky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválená festivalová žánrovka s kráskou Teresou Palmer. Dle traileru jsem sice očekával větší dusno, i tak se jedná o neokoukaný thriller z ranků Únosů, který to zkouší z jiného úhlu než jsme zvyklí. Velkým plusem je Teresa, která se ukáže i nahá a rozhodně je radost na ní pohledět. Líbil se mi i pocit beznaděje, ale tím to končí. Délka je trošku přepálená a k napětí a gore zde také příliš nedojde, čímž se film nestává výjímečným. Na nudný večer se to však přežít dá. 60% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Teresa Palmer bola sympatická a dalo sa s ňou súcitiť a jej partner-väzniteľ bol slušný psychoš. Ale na dve hodiny je zápletka príliš jednoduchá a nemá takmer žiadny vývoj či zvrat. Niekomu možno Berlínsky syndróm pomalším rozprávaním a tempom sadne, ja som v ňom nič psychologické navyše (ako hlási primárny žáner na CSFD) nenašiel a hodnotím ho len ako rutinne natočený triler o žene, ktorú u seba doma väzní jej priateľ. 40% a 2*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka premárneného potenciálu dobrého thrillerového námetu. Za najväčšie pozitívum považujem snáď len hercov, chémia medzi oboma hercami fungovala na stopercent a obaja svoje postavy hrali veľmi presvedčivo a uveriteľne. No to dôležité thrillerové jadro ma až tak nenadchlo - málo napínavé, veľmi často nezáživné a na thriller celkovo až moc ospalé. Skrátka ešte to chcelo nejaký nápad, prípadne v niektorých momentoch viac pritvrdiť. Tiež tomu chýbalo niečo, čo by snímku dodalo viac šťavy a napätia. Slabší priemer. 55/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Noční můra australské fotografky. Nějaké emoce to nakonec vzbuzuje, pokud není účelem snímku ještě něco více. Dostat to do ruky scénárista béčkových filmů tak nevím, ale režisér má dobrý pozorovací talent, celý film dobrý rytmus. Dům je skvěle vybaven držet ženu uvnitř takže vášeň k muži ženu přišla draho. A ani si přitom nesundá podprsenku… ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama