Reklama

Reklama

Hlavní nepřítel

  • Bolívie Jatum Auka: El enemigo principal (více)
všechny plakáty
Bolívie / Peru, 1973, 92 min

Režie:

Jorge Sanjinés

Obsahy(1)

Film vyprávěný starým Inkou popisuje osudy rolnické vesnice, která se vzbouří proti útlaku ve chvíli, kdy se k obyvatelům donese příběh o socialistických partyzánech. Propagandisticky laděný snímek vzdává holt socialismu a partyzánům a brojí proti USA, jako zemi gringů, kteří utiskují malé národy. (Dr. Hawkeye)

Recenze (2)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Hlavní nepřítel (El enemigo principal) aka The Principal Enemy*** Bolívie/Peru 1973*** Režie: Jorge Sanjinés*** Scénář: Jorge Sanjinés, Oscar Zambrano*** Kamera: Héctor Rios, Jorge Vignati.*** Jazyk: Španělština*** Film vyprávěný starým Inkou popisuje osudy rolnické vesnice, která se vzbouří proti útlaku díky příběhu o socialistických partyzánech. Propagandisticky laděný snímek vzdává holt socialismu a partyzánům a naopak brojí proti USA, jako zemi gringů, která utiskuje malé národy. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Fascinující socialistická agitka. Většina podobných filmů mě odpuzuje svým patosem, tento film je však natočen lehkou rukou. A skupinové použití indiánských neherců je něco tak netradičního, že pořád nevím kam "Hlavního nepřítele" zařadit. To se musí vidět. ()

Reklama

Reklama