Egao (video film)

Animovaný / Krátkometrážní

Japonsko, 2003, 3 min

Makoto Shinkai

• Gemini

Vožtomiuý ručně kreslený křečík a jeho soužití s paničkou mě opravdu nedojímá, a celkem vzato ani nezajímá. Anime klipů k různým písničkám (i nepísničkových) tu už byla spousta, a lepších, tenhle je zajímavý asi opravdu jen tím, že ho dělal "ten" Shinkai. 50% za svéráznou animaci evokující Hoshi no koe ze stejného roku. BTW pokud si myslíte, že tam není vlak, tak se pletete;)(2.6.2011)

Kdyby kýč, megakýč! Ale když ono to bylo tak miloučké... :-) „Up in the middle of the blue, blue, blue sky“ zní v japonštině asi kvadrilionkrát lépe než v angličtině, natožpak češtině, výjimečně jsem tudíž překonal svůj bytostný odpor k patetickým zhovadilostem, filmík si s chutí zhlédl a celý dojatý čtyřmi hvězdičkami ohodnotil.(12.5.2007)

• hirnlego

Hoj, Paldini!(20.9.2007)

Kono čisai dóbutsu wa totemo kawaii desune. 8/10(30.11.2006)

"I´ll never give up hope." Mne to pripadalo ako milý romantický Ebichu preto som čakal, kedy sa udeje nejaká sranda a ono nič. Aspoň, že hudba je krásna.(14.8.2008)

Roztomilé.(14.4.2007)

Shinkai tentokrát vyměnil tužku za barvy a vzniknul z toho docela povedený animovaný videoklip k jedné průměrné písničce. Žádný zázrak od toho ale nečekejte. Celou dobu tam v podstatě jen pobíhá kreček a jeho panička je z něho uplně hotová.(24.4.2007)

• Paldini

Bléééééééééééééééééééééé. Z takových klipů mi naskakují pupínky a svírá se mi žaludek.(12.12.2006)

:-D .............................. Pardon, asi nehodnotím s chladnou hlavou ;-) ............................ Fňuk, a ostatní tu píšou spoilery :-) .................. Jinak Shinkai je především vlakofil, nacpe je všude :) .................... A do vážna -- velmi smutná a depresivní písnička ze života podaná v takovém skoro veselém tónu :-( .............. "aspoň že ten křeček mě miluje tak jako tehdy já jeho".....(13.8.2008)

• hippyman

ony už se tu dají hodnotit i klipy?! :-) cosi mezi pokémonem a tamagočim pobíhá v kolečku a do toho zní libá hudba japonské zpěvačky... panečku! 30%(9.6.2008)

Úsměvné.(15.3.2009)

Google/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +určitě zvedne náladu, dá se poslouchat vícekrát, titulky, z nichž se dá odvodit pár japonských slovíček -je to docela krátké, nenabízí tak bohatý děj/// Spíše animovaný hudební klip, než cokoliv jiného. S příběhem o křečkovi a jeho dívce (nebo obráceně?) :-) Každopádně moje první zkušenost s tímto režisérem. Animace je trošku jednoduší, ale pěkná a hudba snad až návyková, docela tedy pohoda./// Celkem 66%///(9.11.2006)

Podle mě tak trochu kýč. Ale chcete-li načerpat trochu toho optimismu do života, není nic lepšího. Egao, zvedne ti náladu.(12.9.2006)

• Aquarius

Nééé! Vzbuďte mě!!(23.6.2008)

Nejdřív kočka a teď prozměnu křeček... To jsou mi věci. Jinak se jedná o celkem povedený videoklip. 6/10(28.10.2007)

• cubiculla

Byl to pikaču nebo ne?(11.4.2009)

• Sfinkter

Povzbudivé a optimistické, klasicky japonské.(13.7.2011)