Reklama

Reklama

Egao

  • Japonsko 笑顔
Krátkometrážní / Animovaný / Hudební
Japonsko, 2003, 2 min

Režie:

Makoto Šinkai

Obsahy(1)

Krátké anime music video vytvořil Makoro Shinkai během natáčení KUMO NO MUKÔ, YAKUSOKU NO BASHO. V celých třech minutách se setkáme s mladou ženu a jejím veselým křečkem. Písničku ke klipu nazpívala japonská zpěvačka Hiromi Iwasaki. (Mertax)

Recenze (29)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdyby kýč, megakýč! Ale když ono to bylo tak miloučké... :-) „Up in the middle of the blue, blue, blue sky“ zní v japonštině asi kvadrilionkrát lépe než v angličtině, natožpak češtině, výjimečně jsem tudíž překonal svůj bytostný odpor k patetickým zhovadilostem, filmík si s chutí zhlédl a celý dojatý čtyřmi hvězdičkami ohodnotil. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Google/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +určitě zvedne náladu, dá se poslouchat vícekrát, titulky, z nichž se dá odvodit pár japonských slovíček -je to docela krátké, nenabízí tak bohatý děj/// Spíše animovaný hudební klip, než cokoliv jiného. S příběhem o křečkovi a jeho dívce (nebo obráceně?) :-) Každopádně moje první zkušenost s tímto režisérem. Animace je trošku jednoduší, ale pěkná a hudba snad až návyková, docela tedy pohoda./// Celkem 66%/// ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Wow... teda, niečo tak presladené som od Šinkaia skutočne nečakal. Zabudnite na všetko, čo ste doteraz od Makota videli, Egao je hnutím hippies zaváňajúcim klipom plným dúhových farieb, v ktorom si za sprievodu nádhernej citovo zafarbenej piesne malý škrečok hopká krajinou a striedajúcimi sa scenériami, aby sa stretol so svojou paničkou... No, budem sa tváriť že mi to nepríde, akoby si tu niekto pri tvorbe šňupol trochu viac, než sa odporúča (to viete, tí umelci) a z úcty a dojatia prihodím jednu hviezdičku navrch :-) 80% Video tu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vožtomiuý ručně kreslený křečík a jeho soužití s paničkou mě opravdu nedojímá, a celkem vzato ani nezajímá. Anime klipů k různým písničkám (i nepísničkových) tu už byla spousta, a lepších, tenhle je zajímavý asi opravdu jen tím, že ho dělal "ten" Shinkai. 50% za svéráznou animaci evokující Hoshi no koe ze stejného roku. BTW pokud si myslíte, že tam není vlak, tak se pletete;) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama