Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista John Shepherd je nyní vyhledávaným soukromým detektivem. Zabývá se zejména pátráním po pohřešovaných osobách. S žádostí o pomoc se na něj obrátí Elizabeth Tellerová, neteř známého brusiče diamantů Isaaca Tellera. Isaac je již starý, dávno už nebrousí. Veškeré znalosti předal Elizabeth. Stále je ale vyhledávaným konzultantem. Jednoho dne zmizí. John a Elizabeth se pustí do pátrání a vyjde najevo, že byl Isaac v koncentračním táboře i s celou rodinou, o kterou tam přišel. Pracoval jako brusič diamantů a podařilo se mu přežít. Po válce si změnil jméno a odstěhoval se do Ameriky, kde pokračoval v práci brusiče. Minulost ho ale dostihla i zde. Bývalý důstojník SS Speerman si nechá na zakázku ukradnout v Egyptě takzvaný Aaronův náprstník, ve kterém jsou kromě jiných vzácných kamenů i dva obrovské nevybroušené diamanty. Jediný člověk na světě, kterému je ochoten vybroušení těchto skvostů svěřit, je právě Isaac. Dá ho tedy unést a pod pohrůžkou neteře ho nutí brousit. Isaac se snaží práci zdržovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (49)

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Pětihvězda to není, to je jasný. A jako jo, je to blbý. Ale tohle je přesně ten typ filmů, ke kterým je třeba přistoupit už s určitým nastavením. Hraje v tom Chuck Norris. Takže nečekám žádnou intelektuální hitparádu, ani sociálně-filozofickou sondu bergmanovského střihu. Čekám Chucka - tedy jeden výraz pro všechno, jednoduchý/blbý/místy rozhodně ne vtipný hlášky (jakkoliv v jednom případě je ta hláška od Chucka ve stylu vtipů o něm samotných), kop z otočky. Tohle čekám a toho se mi dostane, takže průměrnej Chuck, průměrný 3 hvězdy. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tak na 2 a pol to vytiahol najmä Chuck Norris. Páčil sa mi sľubný námet o diamantoch a holokaustu, prevedenie ale už bolo horšie. Chuck má skvelú kondičku, to bez debaty a viem, že scenáristi sa veľmi nenadreli s vymýšľaním zaujímavých postáv, ale prečo sa musia za každú cenu chovať tak debilne? Prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu keďže Chuck tu dokonca 2x dostane na frak! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebyl to úplný průšvih. Lehce podprůměrná záležitost, kterou si člověk pustí jen ze sympatií k Chucku Norrisovi, jenž je tu již notně zestárlý (stále však působí proti jiným hercům z akční branže svěže) a poplatně tomu vypadají i souboje: samý střih, žádný plynulý záběr, neustále detaily na nohu, obličej, ruku, záda, ale nikdy ne na herce jako na celek, což je škoda. Je to zkrátka podobný styl, který známe z posledních sérií seriálu Walker texas ranger. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA (pre "expertov" na pridávanie názvov): Cutter = názov použitý v českej verzii na oficiálne distribuovanom DVD od MAGIC BOXu. Cutter - Krvavé diamanty = názov na TV BARRANDOV (paradoxne vraj s totožným dabingom ako na DVD). (7.10.2010) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřené dvě hvězdičky... Chuck Norris se sbírkou jizev, o kterou by mělo zájem i pražské Národní muzeum, honí nacistické pohlaváry, diamanty velké jako pěst a švýcarského taekwondistu, který si střihnul vedlejšák v Matrix Reloaded. Mohla to být celkem zábava, nebýt televizního looku, zmateného scénáře, ve kterém se věci řeší samospádem, a... Chucka Norrise. Sice je v lepší formě než Seagal a Van Damme dohromady, ale už to není ten Chuck Norris, který nutí vesmír neustále expandovat... všechno a všichni před ním totiž ve strachu utíkají. Zkuste to taky, až zahlédnete Cuttera ve vaší oblíbené videopůjčovně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 6 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v novembri 2004 v meste Spokane, Washington, USA. (m.a.t.o.)
  • Filmové štúdiá si projekt pohadzovali ako horúci zemiak. Trvalo desať rokov, kým sa dostal do produkcie a scenár bol za ten čas prepísaný minimálne päťkrát. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama