Pinocchio a vládce noci

Pinocchio a vládca noci

Animovaný / Dobrodružný / Pohádka

USA, 1987, 87 min

Hal Sutherland

Rozpočet $8miliónovTržby USA $3,261,638Tržby Celosvetovo $3,418,605(26.1.2010)

• mandes

Rozpočet $8miliónov Tržby Celosvetovo $3,418,605(26.1.2010)

Ale ta mlha je jako puding. Poručík Bručoun má občas dobrý hlášky. Igor a jeho šéf taky celkem ušly.(31.8.2008)

• Diamant

Film robia veľmi slabým niektoré nevydarené kresby (napríklad neprimerane veľké kvety) a zavádzajúce myšlienky s klamstvom a s tým, že človek sám obstojí v boji s "vládcom noci". Škoda, lebo je tu aj veľa pekných myšlienok, veľmi pekná hudba a vydarená animácia pohybu.(26.10.2007)

• Andersis

Pane bože.(19.7.2009)

Já to miloval...(14.3.2010)

Tento film je vlastě pokračování Pinocchia. Duo - mýval a opičák mě fakt pobavilo.(5.7.2009)

Když jsem byl maličký,tak mě ta pohádka dost děsila a dost jsem u ní plakal.Pro mě nezapomenutelný původní český dabing...viděno opět nedávno (23 let) s jiným dabingem a naprosto to ztrácí (alespoň u mě) to své nostalgické kouzlo.Ale nemůžu filmu upřít,že pokud se někdo zmíní o animovaném Pinocchiovi,tak se mi nevybaví ten od Disneyho (ten jsem ani neviděl),nýbrž tenhle z kvalitativního hlediska brak,pro mě dětská srdcovka (kolem pěti let)....objektivně za 2*,neobjektivně za 4* ...Ps:scéna kde principál proměňuje Pinocchia v loutku mě děsí doteď(3.3.2012)

Jinou verzi Pinocchia snad ani neznám... Ale pamatuju si jako by to bylo včera, když jsem si asi častěji než je zdrávo pouštěl tuhle pohádku a tajně se u ní bál...(9.4.2009)

Původního Pinocchia jsem měla vždy radši(18.5.2010)

Pohádka mého dětství. Máme jí někde na vhs kazetě se super dabingem. Nedávno jí dávali v televizi s nějakým novým nadabováním a nedalo se na to koukat a vůbec to nebylo vtipný :((15.11.2011)

Jak já tuhle pohádku milovala. A ten úžasný český dabing. Proč, ach proč jen se to muselo předabovat??? Jak mi chybí strašidelný smích Přeučilův a hrozivý hlas pána noci!! A co písnička modré víly? "Srdce Tvé je lodivod, co má Tě vyvést z kalných vod, však musí zářit láskou, když nemá bloudit tmou...." Dodnes si ten text pamatuji... a to mi bylo šest, když to dávali na čt2. Ten novodobý překlad a dabéři - to je s prominutím otřes nad otřes!!! K pohádce jako takové nemám vůbec výtky! Je dokonalá. Pro mě ano. A kdyby se našel někdo, kdo vlastní VHS s původním českým dabingem, dala bych mu za ni všechno, co bych jen mohla!(19.7.2011)