Reklama

Reklama

Pinocchio a vládce noci

  • Česko Pinocchio a král noci (více)

Obsahy(1)

Pokračování příběhu o dřevěném panáčkovi s dlouhým nosem začíná o Pinocchiových prvních narozeninách. Důvěřivý a dobromyslný Pinocchio se s podporou Modré víly vydává na cestu, aby pomohl svému otci a spolu se svým přítelem Panečkem prožívá další neuvěřitelná dobrodružství. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl maličký,tak mě ta pohádka dost děsila a dost jsem u ní plakal.Pro mě nezapomenutelný původní český dabing...viděno opět nedávno (23 let) s jiným dabingem a naprosto to ztrácí (alespoň u mě) to své nostalgické kouzlo.Ale nemůžu filmu upřít,že pokud se někdo zmíní o animovaném Pinocchiovi,tak se mi nevybaví ten od Disneyho (ten jsem ani neviděl),nýbrž tenhle z kvalitativního hlediska brak,pro mě dětská srdcovka (kolem pěti let)....objektivně za 2*,neobjektivně za 4* ...Ps:scéna kde principál proměňuje Pinocchia v loutku mě děsí doteď ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám rád spíše původní příběh o Pinocchiovi, ale tohle pokračování úplně špatné není. Byť vlastně nic nového nepřináší a spíše navazuje na to, co známe z hlavního příběhu. Jenže tvůrci se také dost opakují neboť si berou hodně z původního příběhu a je to spíše taková recyklace do nové podoby, jako se to dělá se starými věcmi v odpadových společnostech... ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ani ve svém dětství jsem knižního Pinocchia neměl příliš v oblibě. Nedokázal jsem pochopit jeho neschopnost poučit se. A znechuceně jsem ho po několika stránkách odhazoval z paměti i zorného úhlu pohledu. Pinocchio a vládce noci, americký animovaný film, se pokouší o volnou návaznost. A Pinocchio je ještě více nepoučitelnější. Sice všechny své blízké pravidelně zarmucuje a zklamává, ale vždy je mu odpuštěno a vesele může pokračovat v neposlušnosti a lítostivosti. Stává se hračkou v rukách nadpřirozených mocností, které se chystají k rozhodujícímu střetu. Neschází zde Pinocchiův stvořitel Geppetto a laskavá kouzelná víla. Potěší světluška Gee Willikers, snaživý včelí plukovník Grumblebee i vynalézavé duo podvodníků Scalawag a Igor. Zlo natahuje své nenasytné drápy spolu s loutkářem Puppetinem a hrůzostrašným vládcem noci. Výchova je lehkomyslná a zdá se i marná. Animace snad potěší dětské publikum. I příběh je možná uspokojí. ()

Clareeta 

všechny recenze uživatele

Jak já tuhle pohádku milovala. A ten úžasný český dabing. Proč, ach proč jen se to muselo předabovat??? Jak mi chybí strašidelný smích Přeučilův a hrozivý hlas pána noci!! A co písnička modré víly? "Srdce Tvé je lodivod, co má Tě vyvést z kalných vod, však musí zářit láskou, když nemá bloudit tmou...." Dodnes si ten text pamatuji... a to mi bylo šest, když to dávali na čt2. Ten novodobý překlad a dabéři - to je s prominutím otřes nad otřes!!! K pohádce jako takové nemám vůbec výtky! Je dokonalá. Pro mě ano. A kdyby se našel někdo, kdo vlastní VHS s původním českým dabingem, dala bych mu za ni všechno, co bych jen mohla! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama