Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl se zaobírat tímto remakem, pakliže se neseznámíte s originálem. Neboť ano, jde o skvělé melodrama z 20. let, ve kterém se nádherně snoubí herecké příležitosti (které Watts i Norton využívají bezezbytku) s půvabnou krajinou. Skvělý cit pro dobové reálie, kostýmy a výpravu je samozřejmostí. Nechybí reálný dramatický příběh odehrávající se na pozadí hlavního dramatického oblouku uvnitř niterného sváru mladého manželství. Ale proč je to tak skvělé a i dnes má takový film červené barvy? Je to prosté, návrat kvalitního žánru, jenž se vytratil, je vítaný. Za dob kralování Garbo na stříbrném plátně bylo melodramat na výběr mnoho, dnes jsou nedostatkové zboží a je to ohromná škoda. Pod čarou musím seznat, že i po revoluci několik románů W. Somerseta Maughama vyšlo, takže dnes je k dispozici Julie, ty jsi kouzelná!, Poslední půlšilink i ten Barevný závoj. Což je příjemné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When love and duty are one, grace is within you.“ Na můj vkus větší hloubku postrádající manželský zločin a trest zasazený do sbližujícího očistce epidemie cholery, opírající se o herecké výkony nejen hlavních hrdinů, ale i vedlejších postav (Jones, Schreiber) a především o neuvěřitelně podmanivou hudební složku Alexandre Desplata, jehož práci na pozadí některých dialogů budete jen stěží dostávat z hlavy. Škoda toho doslovného londýnského závěru, neboť romanticky smýšlejícím duším bylo vše jasné již říční lodí mizející v oblaku páry.. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Náááádherná hudba Alexandra Desplata, malebne krásna kamera a výborne napísané a zahrané postavy sú najväčšie klady Farebného závoja. Keby bol záver trošku dlhší a hlavne emocionálne nabitejší, pravdepodobne by som dal aj plné hodnotenie. Takto je to za 8 / 10, ale i tak ide o veľmi príjemné prekvapenie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Herecké složení se sešlo opravdu úctyhodné, ale ve výsledku je trochu na škodu. Snímek Barevný závoj je v počátku velmi zajímavým filmem o nevěře a lásce. Naomi Watts a Edward Norton opět předvádějí úžasné výkony, které nenechají příliš diváků chladnými. Bohužel se k jejich kvalitám nepřidal John Curran, který Barevným závojem trochu naplňuje typ filmu "krásná nuda". Opravdu se tu děje minimálně zajímavého a spíše sledujeme, jak žena odvržená svým manželem hledá pochopení a sama sebe v cizí krajině zmítané smrtí. Příběh jako takový je trochu smutným důkazem jak romantický příběh může plynout pomalu do očekávaného závěru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film s bezchybnými výkony dvou hlavních představitelů má jedinou výtku: jak příběh postupuje kupředu, věřil jsem ústřednímu páru tu ochotu zůstat i přes postup zhoubné nemoci v postižené oblasti čím dál méně. Radši ani nezmiňuji scénu, ve které se SPOILER dokonce Norton jakoby "naschvál" úplně zbytečně nakazí, nebo v níž oba "manželé" s chutí a provokací pojídají neupravené jídlo KONEC SPOILERU. Ale budiž, ono to stejně i s těmito nedostatky svižně odsýpá, je to dojemné, napínavé a s pěknými lokacemi. Na konci i nějaká ta slza ukápla, a v závěru tak lze jen konstatovat, že Barevný závoj je krásný romantický film. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Cholera má oro-fekální přenos, takže by protagonisty rouška neuchránila. Spíše mytí rukou. (barunkah)
  • Do projektu byla původně zapojena i německá režisérka Caroline Link, která dokonce pracovala na své verzi scénáře. (HappySmile)
  • Liev Schreiber v rozhovore povedal, že Naomi Watts produkciu „prinútila obsadiť ho“ do tohto filmu. "Chcela, aby náš vzťah pokračoval a toto bol jediný spôsob, ako byť spolu." (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama