Reklama

Reklama

The Secret KGB UFO Files

(TV film)
  • Slovensko Tajné spisy KGB o UFO
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fakt 1: Vlády západných štátov zhromažďovali informácie o UFO v režime najvyššieho utajenia dlhšie ako polovicu storočia
Fakt 2: To isté robili aj ich kolegovia za železnou oponou
Fakt 3: Teraz, keď sa studená vojna skončila, pravda nakoniec vyšla na povrch

Takto sa začína dokument z produkcie Davida McKenzieho, ktorý obsahuje výpovede vedcov, žurnalistov a bývalých pracovníkov KGB. Ich rozbory na filmové záznamy, získané počas studenej vojny, ako sú sverdlovský trpaslík a incident v Roswelli. Snahou je odhaliť, či ide o frašku alebo skutočnosť. (humpass)

(více)

Recenze (19)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny snímok zobrazuje tajné UFO zábery KGB, v ktorých môžete vzhliadnuť autentické videá z ruských i amerických vojenských lietadiel počas prenasledovania neidentifikovateľných lietajúcich telies, z havárie neznámeho taniera, ba dokonca video nahrávku z pitvy "ruského" mimozemšťana. Dokument je starší, takže divák by mimoriadne moderné spracovanie očakávať nemal. Jeho plusom je však množstvo autentických záberov, ktorých pravosť sa počas plynutia dokumentu snažia dokázať. Tvorcovia zabŕdli aj do vzťahov USA či Ruska v období studenej vojny, pričom si medzi sebou údajne vymieňali poznatky o UFO. Koho zaujíma táto "problematika", myslím že by mohol byť spokojný. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument mapující výskyt UFO v bývalém sovětském svazu po dobu téměř půl století. Vše je postaveno na údajně archivních záběrech ze skladu KGB, které jsou dost oslňující a rozhodně stojí za to je vidět. U havarovaného létajícího talíře a pitvy mimozemštana jsem se nenudil a u ostatních záběrů také ne. Pěkně to odsýpalo a stopáž se tak zdála akorát. Vzhledem k částěčné sdílnosti nynejších ruských orgánů jsou zajímavé i rozhovory a tak je tento dokument velmi dobrá volba. Vedle výrazně slabšího pokračování KGB UFO kontakty je dobrou alternativou například Záhady na obloze. Alternativa: Riddle of the Skies, UFO: Best Evidence, Secret KGB UFO Abduction Files, UFO´s: The Secret Evidence, UFO - The Greatest Story Ever Denied. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

V dnešní době plné konspirací, triků a matení veřejnosti je tohle jen vemi obtížně uvěřitelný dokument s téměř nulovou informační hodnotou. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je v celý Ufohumbuk len reklamná kampaň na Coca-Colu? Majú súvislosť zvýšené hlásenia únosov emzamákmi a vydanie novej 36. série StarTreku? Sú ponižujúce vyšetrenia na chladnom kovovom stole len doménou Marťanov?... Na tieto, či mnohé podobné otázky Vám dokument odpovede nedá, ale dáva odpoveď na otázku: Ako nízko nízko musí herec klesnúť, aby striasol zo seba výsačku druhotriedneho Bonda. Roger teda vzal kšeft ohľadne videa zachytávajúce poskakovanie svojím spôsobom iných červených ufóncov ololo kusu zakopaného plechu. Profesionálne spravená animácia ktorá nás mala skalopevne presvedčiť o tom, že zakopaný nieje vo filme bleskurýchle prebehla samozrejme len raz. Tvorcovia stavili na to, že dokument je určený do vysielanie v skorých ranných hodinách, kedy panici so špicatými ušami a strapatými vlasmi končia nočný monitoring blikajúcich svetielok a na nahrávanie ani nepomyslia. Ďalšiu odpoveď na ktorú dokument dá znie: Áno, aj v Rusku či Zväze sa všetci ufológovia vyzerajú ako homelesáci navlečený do sák trieskajúci kadejaké múdrosti, keďže v rámci vlastného renomé už nemajú čo stratiť. Kto chce vidieť pre zmenu farebné videá lietajúcich tanierov ruskej výroby, tomu sa dokument možno zapáči. Dávam 5* pretože som sa na niektorých vyjadreniach veľmi slušne pobavil. ()

repe 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nudné, nepřesvědčivé a v porovnání se spisy o Kennedym má dokument úplně stejnou šablonu...až jsem se smál, když přišla scéna ze skryté kamery při vyjednávání o koupi spisů KGB. Téma je určitě zajímavé, ale způsob, kterým nám jsou podávány tzv. důkazy a opakující se sekvence v celém dokumentu, je hodně mimo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne moc přesvědčivej dokument o ufo, kterej furt omílá dokola stejný informace. O autentičnosti dokumentů a materiálů celkem pochybuju. No prostě nevim, nevim, nevim... ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá miniséria, ktorej každý diel sa zaoberá inou tematikou. Všetky majú však niečo spoločné: utajené informácie KGB. Programom sprevádza fantastický Roger Moore (dosť sa mi tam aj hodí. Hlavne jeho hlas je nezameniteľný). ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co si o tom myslet..co je pravda a co ne.. ale rozhodně stojí za zkouknutí.Aspon si rozšíříte obzory a tak vůnec, že.. :) ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Není moc dokumentů o Ufo u kterých jsem si nezodpověděl pár otázek.. Nejsem moc velký příznivec létajicích talířů. Ohledně té tragédie létajícího talíře: Zajímavé, ale podle mě mystifikované. Opět Ruský Roswel: To mají od Američanů. A navíc pitevna opět Amrického stylu, nikdo neví jestli je autentický či nikoliv, kameraman točí, a točí a přesto nic nevidím, nelze identifikovat, pouze ruku, to se děje, až příliš často. I kdyby KGB takové informace měla KGB ani CIA by takové materiály nikdy nezvěřejnila. Proč v poslední době vůbec žádné ufo Havárie? Říkám většina je podvod. A nad Ruskem určitě ted bude létat Ufo.......ještě, že jsem viděl dokument. Zajímavej filmovej dokument, ale jsem bohužel nevěřící Tomáš,, kamufláž a mystifikace: Nepopírám, že by se o taková ta témata nezajímala, ale................... ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Moc dobrej dokument...fotky z toho incidentu jsem kdysi našel na netu a dost jsem čuměl. Že někdy uvidim takhle kvalitní záběry daný události mě ani nenapadlo. Jde vidět, že po pádu komunismu bylo v Rusku naprodej opravdu cokoliv...dokument je natočenej velice věrohodně a profesionálně. Pátrání po autenticitě materiálů dopadlo taky velmi úspěšně, takže to pouze podporuje mé dávné přesvědčení, že tady opravdu nejsme sami a už vůbec nejsme nejvyspělejší civilizací. Pokud nad tím lidé nezačnou uvažovat alespoň jako nad možnou skutečností, bude trvat ještě dlouho, než se od lidí tam nahoře dozvíme pravdu...a to by byla vážně škoda. Co myslíte? ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nedá se říci, že by to nebylo zajímavé, protože je. Na druhou stranu u Rusů člověk nikdy neví. Záběry pitvy emzáka a ztroskotaného "talíře" jsou minimálně hodně podivné, přijde mi jako blbost, aby to byla kamufláž. No, těžko říct. Pravdy už se nejspíš nedopátráme.. ()

Rugero 

všechny recenze uživatele

No nevím, tento dokument se mi dostal pod ruku nějak před třemi lety (tedy jěště před tím něž se dal koupit v levných knihách za pade) co jsem tak četl na imdb tak jsem očekával hodně zajímavý materiál.Po jeho zhlédnutí jsem však byl vcelku sklamán.No o celé pravdivosti tohodle filmu osobně docela pochybuju,na některých částech je vyloženě vydět že jsou natočeny někde dodatečně, dost dobře to jde odhalit například v pasáži,která nám ukazuje rusku N. Gulagynu (nebo jak se jmenovala ) v jednom záběru kdy přendává předměty na stole bez použití rukou a v dalším ve kterém zastavuje srdce žáby vypadá naprosto jinak.Hodně nevěrohodně také případ kdy KGB jela vyšetřovat aktivitu duchů do starého domu, kde se pokoušely ducha přesvědčit aby dal hodinky z nějaké skříně na stolek...... Takovýchto věcí může člověk, který se zajímá o paranormální jevy zamítnout valnou většinu.Ale nechci to zase tak očernovat určitě se najdou mnohem horší rádoby dokumenty.Vcelku zajímavé mi přišlo téma Telepatie. Čily dokument jako takovej je tak nějakej střed............Prostě průměr ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale působí to na mě dost trapně! Pitva mimozemšťana údajně ze 60. let, kde mají ultra mladí sovětští patalogové západní účesy z 90. let na mě nepůsobí zrovna 2x věrohodně (notabene, když k super tajným operacím se nezkušení mladíci rozhodně nedostávali). Stejně jako super kvalitní, barevný film také ze 60. let, který zachycuje havarovaný talíř. Zajímavé je, že film má skutečně špičkovou kvalitu, která se ani náhodou nedá srovnat např. s originály, ze startu prvního člověka do vesmíru Gagarina. Vzhledem k tomu, že Gagarin byl pro SSSR maximální peckou, kterou už od začátku chtěli využít, jako propagandistickou bombu, silně pochybuji, že by nepoužili ten nejkvalitnější materiál, ale schovávali by si ho pro archivní záběry KGB. Rozbory podivných amerických vědců, kteří na podivných přístrojích (jako např. osciloskop asi made in Tesla 1961) zkoumají v roce 2000, pravost filmů je spíše směšná. Nechápu, jak se k tomuhle mohl Roger Moore propůjčit :( ()

M@xo 

všechny recenze uživatele

Naj dokument ktory som zatial o UFO vydel...ale určite bolo odhalené len mizivé percento z toho všetkého, ktovie čo je ešte stále pod pokličkou... ()

martincba 

všechny recenze uživatele

Hefman's suspicions were aroused when he tried to find the November 29, 1968, edition of the Sverdlovsk newspaper. The script didn't mention the paper's name, but Hefman was able to read "Vecherny" on the TV screen. After much trouble, Heftnan obtained a copy of the November 29, 1968, Vecherny. There was no article about UFOs or an explosion!Hefman contacted the medical institute; the story didn't check out there either. He finally located "one fellow who participated in the production" who confirmed that it was a hoax. ()

Reklama

Reklama