Reklama

Reklama

Tomáš a hvězdička

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1982, 22 min

Obsahy(1)

Příběh o chlapci, který pomohl hvězdě na nebe. Z televizního archivu jsme pro malé diváky vybrali tento krátký příběh, určený pro ty nejmenší diváky. Před téměř třemi desetiletími napsal příběh o chlapci Tomášovi a hvězdičce, která se musí dostat zpátky na noční oblohu, brněnský novinář Ivo Savara. Pohádka dětem vysvětlí třeba i to, jak se chovat v lese, ale i ve městě nebo doma. A v neposlední řadě se dozvíme, jak se ohleduplně chovat ke zvířátkům. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Bart 

všechny recenze uživatele

Dětská moralita, skvěle beztrikově zvládnutá s profesionální pomocí loutkoherecké skupiny ČST, mohla přesvědčivě působit jen v roce svého vzniku. Po obsazení Antonína Kaly do ústřední záporácké role seriálu Létající Čestmír už tahle inscenace těžko mohla nějaké dítě přesvědčit, že to Tomáš s tou ekologií myslí vážně. ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 1/10 Děj 0/10 Hudba 3/10 Efekty 1/10/// +je tam spousta loutek -které jsou ale opravdu otřesné, zpracování je kulisové, jednoduché, levné a po všech stránkách mizerné, hudba je otravná, příběh je nudný a je to neskutečně dlouhé/// Dětem ve věku od 2 do 4 let to nepříjde jako stupidní a mizerně natočená pohádka. S postupujícím věkem se však tento snímek stává stálce více nekoukatelným a dítě ve věku 10 let buď od obrazovky odejde a nebo bude koukat jaký je to blábol a zívačka. Tohle se opravdu nepovedlo a musel jsem to přetrpět./// Celkem 10%/// ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh brněnského novináře Ivo Savary by snad mohl zapůsobit v psané podobě, ale takovéto umělohmotné zpracování v televizním studiu postrádá jakýkoliv půvab a je hodně natahované. Nezachrání to ani Tonda Kala. ()

Agatha odpad!

všechny recenze uživatele

Tento výtvor nejde ohodnotit jinak než jako trestuhodné mrhání 21 drahocenými minutami. Nadšení pro hvězdy je u toho klučiny tak ničemný, že to musí odhalit snad i ty děti. Naprosto nekoukatelné! ()

jatamansi odpad!

všechny recenze uživatele

Socialistická ekologická výchovná agitka o tom, jak se chovat, zejména v lese, zabalená do pohádky o hvězdičce. Kluk Tomáš bez kouzla a šťávy. Plyšové figurky jak od dětí z rukodělného kroužku, špatně vycpané. Zvířátka si navíc popletla kluky. „Podívej se Tomáši, co dělají v lese zlí lidé.“ „Až se vrátím domů, řeknu všem kamarádům, aby se v lese chovali lépe.“ K tomu pochod před točící se oponou s namalovanou krajinou. Nejen průhledné a naivní, ještě se na tom šetřilo penězi. Hlavně že je hvězdička zpět na nebi a že trvalo jen pětadvacet minut. ()

Reklama

Reklama