Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečná, ale ve své špatnosti tuze zábavná megasračka (od režiséra Commanda!!), která si mezi fanoušky bad movies hlasitě říká o zkultovnění. Už úvodní záběr z nějaké malebné české vesničky, která má být podle tvůrců filmu jakýmsi zaplivaným tureckým zapadákovem, se znuděnými komparzisty, sedícími před Obecním úřadem, kteří mají představovat zpustlé špinavé turecké vesničany (které jedna z hlavních postav důrazně napomíná "Nesahejte na mně!") a špatně nakreslenou sopkou v povzdálí, řádně rozhýbe divákovu bránici. S prvním výskytem pterodaktylů se pak rozjíždí smršť výsostně ultra low-budget céčkové zábavy, s tragicky zrežírovanou a slušně krvavou akcí, stupidními dialogy a speciálními efekty jak z doby krále Klacka. Prcek Coolio je se svoji drsňáckou pózou neuvěřitelně trapný, Petr Jákl zas ve svém pětiminutovém štěku dokazuje, že je zaručeně nejhorším žijícím českým hercem (nelze si při téhle příležitosti nevzpomenout na rozhovor s ním v Reflexu, ve kterém se vyznal, že jeho hereckou metou je získat Oscara....mé škodolibé "checht"). Celé je to ve své nechtěné (nebo chtěné?) hrůze tak špatné, až je to nádherné a není to nuda!! Další z filmů, který posuzovat vážně, se srovnávacím okem, by byla veliká chyba. Proto přehlížím skutečnost, že je to filmařsky odpad! a vyjímečně dávám pobavenou a zhusta vytlemenou 1*!! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Cíleně a vědomě jsem šla do tohoto céčkového hororu neb jsem na něj dostala doporučení, že se od srdce zasměji. Přiznám se, že smích v těchto dnech potřebuji opravdu jako sůl ... jako celý žejdlík soli! No ale moc jsem se nenasmála, párkrát jsem sebou lehce cukla a tím to skončilo. Spíš to bylo velmi nekvalitně natočeno, nebylo ani poznat jak se náhlá existence stran vyhynulých prehistorických ptáků probudila k životu a výběr studentů paleontologie na výpravě za dobrodružstvím, mě doslova odrovnával svou přihlouplostí. Hlavně se tam blýskl náš svalovec Jákl. Zahrál si tam teda brutálně drsného padoucha. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Toto je proste perla, ktorá sa musí zaradiť k najhrubším B-filmom, ktoré sú tak trápne až je radosť sa na ne pozerať. Bývalí režisér Comanda klesol úplne na dno, a natočil našťastie nie smrteľne vážnu vtákovinu s kopou hlúpučkých postáv. Skupina paleontológov (alebo čoho?) v Rumunsku, sa ide mrknúť do krátera na nejaké fosílie a cestu im skríži nenápadné americké komando na čele s Cooliom „Páľte podľa uváženia“, a samozrejme najaký ten Pterodaktyl, ktorý unesie jednu členku výpravy do hniezda. Nelogicky odtrhávané končatiny, hlavy a celé telá s tými najhoršími trikmi, vojenské rozkazy maličkého Coolia, neskutočne nápaditá záchranná misia, ktorej príprava zabrala celú noc, lezenie po lane (proste postava stojaca na zemi pred modrím pozadím naťahuje v rukách lano, ktoré na koncoch prevísa presne naopak akoby malo), rakety vystreľované z 9 mm hlavne, to sú scény na ktoré budete s úškrnom civieť ak sa to rozhodnete omylom zhliadnuť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda, hned od začátku mi ta skupina "vědců" nesedla. Jen jsem se začal těšit až budou pomalu sežráni. CITÁT - Všichni do jeepu, jedeme............ Tak zase jeden film (a není od Asylum), kdy je potřeba se hodně obrnit, vypnout mozek a jen se smát. Jsou to jen zvířata.......... Jedna hvězda za jekot blondýny s velkejma kozama. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

už v první scéně se nedaleko od jícnu hory Ararat nachází malebná česká vesnička s kostelíčkem na kopci, kolem se to hemží českým komparzem a to všechno slibuje super nízkorozpočtovou podívanou z "turecko-arménského" pohraničí... (vtipné a zajímavé zároveň může být zjištění, že na území ČR byl opravdu nalezen roku 1880 exponát ptakoještěra druhu Ornithocheirus hlavatschi)... zeměpisně znalý scénárista zřejmě usnul při sledování indyho úplně našrot ve vaně guana, jinak nedovedu pochopit, kam přišel na tenhle nápad smíchat několik žánrů do archeobéčka jako hrom s archeotriky, které by se báli použít i tvůrci telenovel... bohužel ta stupidita přestane být po nějakém čase vtipná, člověka věčně tahá za uši, že pterodaktyl je pták (pomiňme fakt, že jeho vajíčka jsou jako u hadů kožovitá, nikoli tvrdá; hlavní jeho potravou byly ryby a korýši atd atd...), a už jen tipuje, koho miláškové sežerou tentokrát. děs, hnus, fuj. už nikdy se nebudu na film z TOP200 nejhorších snímků Databáze koukat střízlivej! 20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)

Reklama

Reklama