Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečná, ale ve své špatnosti tuze zábavná megasračka (od režiséra Commanda!!), která si mezi fanoušky bad movies hlasitě říká o zkultovnění. Už úvodní záběr z nějaké malebné české vesničky, která má být podle tvůrců filmu jakýmsi zaplivaným tureckým zapadákovem, se znuděnými komparzisty, sedícími před Obecním úřadem, kteří mají představovat zpustlé špinavé turecké vesničany (které jedna z hlavních postav důrazně napomíná "Nesahejte na mně!") a špatně nakreslenou sopkou v povzdálí, řádně rozhýbe divákovu bránici. S prvním výskytem pterodaktylů se pak rozjíždí smršť výsostně ultra low-budget céčkové zábavy, s tragicky zrežírovanou a slušně krvavou akcí, stupidními dialogy a speciálními efekty jak z doby krále Klacka. Prcek Coolio je se svoji drsňáckou pózou neuvěřitelně trapný, Petr Jákl zas ve svém pětiminutovém štěku dokazuje, že je zaručeně nejhorším žijícím českým hercem (nelze si při téhle příležitosti nevzpomenout na rozhovor s ním v Reflexu, ve kterém se vyznal, že jeho hereckou metou je získat Oscara....mé škodolibé "checht"). Celé je to ve své nechtěné (nebo chtěné?) hrůze tak špatné, až je to nádherné a není to nuda!! Další z filmů, který posuzovat vážně, se srovnávacím okem, by byla veliká chyba. Proto přehlížím skutečnost, že je to filmařsky odpad! a vyjímečně dávám pobavenou a zhusta vytlemenou 1*!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

:D Přesně tohle jsem hledal. Pterodactyl je tak špatným a nechtěně vtipným filmem, že si doslova říká o zkultovnění. Scény turecko-arménská hranice a lezení přes lano patří vůbec k tomu nejúsměvnějšímu, co jsem kdy viděl. To by měl zhlídnout každej, kdo se někdy rád podívá na nějaký to špatný béčko. "Lepší" najdete stěží. Tady jde jakýkoli systém hodnocení stranou, aspoň dvě hvězdy tomu dát musím. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood feat. Uwe Boll Bylo nebylo, ale spíš nebylo než bylo, objevili se v Turecku Pterodaktylové. Nikdo neví, jak se tam dostali, ale je jisté, že někde v těch lesích (které čistě náhodou vypadají zrovna na chlup jako ty české, zvláště malebná vesnička s kostelíkem na kopci je v muslimské zemi opravdovou záhadou) se taky pohybovala parta asi deseti rebelů, se kterými si turecká armáda nevěděla rady a tak je musela zkrotit „black-op“ americké jednotky a k tomu všemu jim pomohla parta nadšených vědátorů v terénu, jejichž idiotské chování a kecy jsou teprve počátek. Režie únavná, kamera nepřehledná, hudba příšerná, efekty trapné, logiku nehledat jednoznačně největší sračka za posledních x let, kterou je však třeba rozhodně vidět! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z male skupiny opravdu zabavnych a presto totalne spatnych becek. Klise strida klise a vse svym vecne zhulenym pohledem kontroluje talisman spatnych filmu Coolio. Tomu dycha na zada ceska hvezda Petr Jakl a spolecne zastinuji cely zbytek ucinkujicich, vcetne hlavnich hrdinu, Ti jsou ostatne v podobnem typu snimku nepotrebni. Potrebne ale jsou prsate blondyny, krvane efekty, nechutna umrti, trapne hlasky a jednoduche triky. Toho vseho je v Pterodactylovi dostatek a tak se divak, ktery se umi bavit bavi. A ja se bavil kralovsky. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pérodaktyl je obrovský pták co vám natrhne prdel. O tom teda žádná. Děj filmu se odehrává v Turecku, které leží v České republice, kdyby jste nevěděli, víte? Petr Jákl ml. dostane ždibec prostoru, aby stihl chcípnout, raper Coolio dostane spoustu prostoru, aby stihl taky chcípnout a hlavně chcípne (a relativně brzo) i ta blonďatá píča, která mě srala od začátku filmu. Postav, kterým se dá fandit, je ve filmu nepřeberné množství. Kromě trojky psané vejš, se tam objevuje třeba frigidní profesor, kterého vzruší fosílie a pak už nic, brejlatej kokot co se snaží být chytrej, profesorova asistentka, která je ochotná svou pitchu vydávat za fosilii, jen aby jí profesor konečně zmrdal a voják co s oblibou říká vtipy, kterým se nikdo nesměje. Vyberte si podle svého uvážení. Já fandila titulkům, na které jsem se těšila asi od poloviny první minuty a ony nakonec opravdu dorazily a spolu s T-Rexem mě vysvobodily z utrpení. Jedna hvězda za tu veledůležitou informaci, že Turecko leží v Čechách a chlastaj tam Dobrou vodu. ()

Tuxedo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že toto natočil režisér Komanda. Ještě bych překousl námět, ale scénář už je totálně mimo. Postavy se chovají natolik nepřirozeně, že bych je nejradši zabil sám. Triky na úrovni novější počítačové hry. Ještě, že je tu Petr Jákl, jinak bych to šel tvůrcům omlátit o hlavu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Cíleně a vědomě jsem šla do tohoto céčkového hororu neb jsem na něj dostala doporučení, že se od srdce zasměji. Přiznám se, že smích v těchto dnech potřebuji opravdu jako sůl ... jako celý žejdlík soli! No ale moc jsem se nenasmála, párkrát jsem sebou lehce cukla a tím to skončilo. Spíš to bylo velmi nekvalitně natočeno, nebylo ani poznat jak se náhlá existence stran vyhynulých prehistorických ptáků probudila k životu a výběr studentů paleontologie na výpravě za dobrodružstvím, mě doslova odrovnával svou přihlouplostí. Hlavně se tam blýskl náš svalovec Jákl. Zahrál si tam teda brutálně drsného padoucha. ()

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je skvělou ukázkou toho, co se stane, když se sejde tak skvělá kombinace jako extrémně nízký rozpočet - neskutečně špatné digitální triky, brakový námět, mizerný scénář a neschopný režisér. Hlavní hrdina se jmenuje Lovecraft, další zase Bradbury, Zelazny, Lem, Burroughs, Clarke, Herbert - přímo ukázkové kacířství:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester je americký režisér, ktorého snímky z osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia viac či menej ovplyvnili môj filmový vkus. Napríklad super akčné "Komando" s Arnoldom Schwarzeneggerom, Kingova "Podpaľačka", revenge masaker "Trieda z roku 1984", cyborg sci-fi "Exterminator" či "Zúčtovanie v malom Tokiu" s Dolphom Lundgrenom. Netvrdím, že sú to nejaké filmárske veľdiela, to nie. Ale pre moju generáciu sa niektoré z nich stali kultovou VHS klasikou. Preto ma dosť zamrzelo, keď som nedávno zhliadol jeho film "Poseidon Rex", ktorý vyprodukoval v roku 2013. Bol to totálny nízkorozpočtový brak. Mizerní herci, otrasný scenár, príšerné digitálne triky. Celé zle. S obavami som si pustil aj ďalší jeho béčkový titul "Pterodaktyl". Bola to rovnaká lacná úbohosť ako "Poseidon Rex". Pán Mark L. Lester sa na staré kolená stal režisérom silne podradných, hlboko podpriemerných shitov. Škoda. * ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Pořád mi to bude vrtat v hlavě - bylo dříve vejce nebo pterodaktyl? Kdepak, tady žádnou filozofii nečekejte, leda tak evoluci, někdo možná i poluci nad vším tím kroužícím hejnem ze špatných jedniček a nul či nad jejich (herecky) bezvýznamnou lidskou návnadou .. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto je proste perla, ktorá sa musí zaradiť k najhrubším B-filmom, ktoré sú tak trápne až je radosť sa na ne pozerať. Bývalí režisér Comanda klesol úplne na dno, a natočil našťastie nie smrteľne vážnu vtákovinu s kopou hlúpučkých postáv. Skupina paleontológov (alebo čoho?) v Rumunsku, sa ide mrknúť do krátera na nejaké fosílie a cestu im skríži nenápadné americké komando na čele s Cooliom „Páľte podľa uváženia“, a samozrejme najaký ten Pterodaktyl, ktorý unesie jednu členku výpravy do hniezda. Nelogicky odtrhávané končatiny, hlavy a celé telá s tými najhoršími trikmi, vojenské rozkazy maličkého Coolia, neskutočne nápaditá záchranná misia, ktorej príprava zabrala celú noc, lezenie po lane (proste postava stojaca na zemi pred modrím pozadím naťahuje v rukách lano, ktoré na koncoch prevísa presne naopak akoby malo), rakety vystreľované z 9 mm hlavne, to sú scény na ktoré budete s úškrnom civieť ak sa to rozhodnete omylom zhliadnuť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malé, levné a zábavné béčko. Rozumím divákům zvyklým na špičkové efekty, že film nepoberou. Když si ale dosadíte právě je, vyjde vám solidní x-té pokračování Jurského parku. Smysluplný příběh, napínavé scény - útěk před rozzuřenými pterodaktyly, boj o dům pod sopkou (Bože, rozebírají nám střechu nad hlavou!) nebo souboj u hnízda. Jezerní scéna s koupající se blbkou připomene minimálně původního King Konga a Milion let před Kristem (1966 s R. Welchovou). Pro krev se nejde rovněž daleko, létají hlavy, ruce, ba celé trupy doprovázené rudými krvotrysky (byť z větší části počítačové). Ale vnitřnosti a zohavená těla jsou in natura. Neočekávaje nic moc, dostal jsem oddechovku, co rychle utekla. A místy se člověk ještě zasmál. A těch mrtvol! Netušil jsem, že tolik postav zařve... ()

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kravina toho najhrubšieho zrna. Ten, kto tento film mal na svedomí, musel byť asi Zombie s nejakým poriadne časom spráchniveným mozgom. A v tomto „mozgu“ (respektíve vzduchoprázdne) sa jedného dňa zrodila myšlienka ako minúť pár doláčov. Nanešťastie sa minuli na film. No a to bola už posledná myšlienka, ktorú dokázal vyprodukovať tento už aj tak určite preťažený mozog. Tento Pterodaktyl je strašná, ale strašná hovadina s hovadským príbehom, trápnymi dialógmi, zlou grafikou, všade prítomnou nelogickosťou a s poľutovania hodným „herectvom“. Pterodaktyl si rozhodne môže podať ruku (resp. dráp) napr. s filmom Marabunta (Legion of Fire: Killer Ants!). Tieto 2 „skvosty“ sa pekne usadili až na samom dne filmovej tvorby - horšie to už byť nemôže. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

už v první scéně se nedaleko od jícnu hory Ararat nachází malebná česká vesnička s kostelíčkem na kopci, kolem se to hemží českým komparzem a to všechno slibuje super nízkorozpočtovou podívanou z "turecko-arménského" pohraničí... (vtipné a zajímavé zároveň může být zjištění, že na území ČR byl opravdu nalezen roku 1880 exponát ptakoještěra druhu Ornithocheirus hlavatschi)... zeměpisně znalý scénárista zřejmě usnul při sledování indyho úplně našrot ve vaně guana, jinak nedovedu pochopit, kam přišel na tenhle nápad smíchat několik žánrů do archeobéčka jako hrom s archeotriky, které by se báli použít i tvůrci telenovel... bohužel ta stupidita přestane být po nějakém čase vtipná, člověka věčně tahá za uši, že pterodaktyl je pták (pomiňme fakt, že jeho vajíčka jsou jako u hadů kožovitá, nikoli tvrdá; hlavní jeho potravou byly ryby a korýši atd atd...), a už jen tipuje, koho miláškové sežerou tentokrát. děs, hnus, fuj. už nikdy se nebudu na film z TOP200 nejhorších snímků Databáze koukat střízlivej! 20% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Odpad najodpadovitejší, ktorý držia nad vodou akurát nádherná turecká Barandov príroda, vynikajúci herci (na čele s Cooliom, ktorý sa dokáže uhýbať guľkám na vzdialenosť pol metra a to aj keď leží), vážne že všetky charakterové stereotypy z hororových filmov, všadeprítomná scenáristická a réžijná invencia, vymakané efekty a fakt, že vo filme odohrávajúcom sa v Turecku, nehrá jediný turek. Duševne zdravý človek tomu z presvedčenia nemôže dať viac ako jednu hviezdičku. Keď to ale beriete ako paródiu na klišé, respektíve paródiu na film, dá sa na tom celkom zabaviť. Na tom, jak je to blbé a aký neskutočný diletant musel byť každý jeden, čo sa tej nehoráznosti zúčastnil. Z reakcií ostatných som ale čakal ďaleko väčšiu srandu. Zábavné to je, ale nuda prevažuje. Guilty pleasure aspoň 2*. ()

Reklama

Reklama