Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (505)

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem v těžko vysvětlitelných rozpacích. Na rozdíl od úpícího Trellína na vedlejším sedadle jsem nebyl nasrán, páč to příjemně utíkalo, nápaditě se prolínaly jednotlivé linie, občas upadla nějaká ta pointa a zpívající kozel obstojně bečel. Nicméně pořád jsem v Karcoolce viděl jen nehorázně hnusně animovaného parazita na Shrekovi s nikterak famózním humorem. Na DVD a jeden večer bohatě stačí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mizerná animace (voda vypadá jako z libovolné hry o Harry Potterovi, o trávě, stromech, vlasech atd. nemluvě), děj občas překvapí dobrými vychytávkami nebo nápady a odkazy na všechno možné (M:I na lanovce místo s vrtulníkem v tunelu atd.), ale bohužel mnohdy jsou ty absurdity dost přehnané. Musím ale uznat, že ze začátku jsem čekala mnohem větší blbost, nakonec jsem se docela i bavila, ale Pixar ani Dreamworks to bohužel nejsou. Čistých 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ošklivé dítě s hlavou plnou pěkných nápadů, které zásluhou příliš žvatlavého projevu nedrží vůbec při sobě. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Radek99, nunka, wipeout ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tá animácia je hrozná, ale na moje vlastné prekvapenie som sa celkom dobre bavil. Jódlujúci capko s vymeniteľnými rohmi nemal chybu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $51,386,611Tržby Celosvetovo $110,012,185Tržby za predaj DVD v USA $31,059,824 //počet predaných kusov 1,837,028║ Animačne by sa to dalo zaradiť do kvalitatívnej druhej triedy ale zas vydarené uťahovanie z rozprávkových postáv to vynahradí a celkom slušne to zabaví, takže taký priemer čo sa dá ešte ako tak zniesť. /videl v kine: 60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

přehnaně moderní variace na klasický pohádkový příběh o Červené Karkulce ve 3D animaci, což posunulo možnosti variability mnohdy až na extrémní hranici snesitelnosti. Po šíleném úvodu, kdy jsem byl zralý k udělení odpadu, se tenhle animák přeci jenom stočil k víceméně povedené taškařici s crazy rozměrem ponejvíce amerických komediálních parodií typu Scary Movie, kdy jde vlastně jen o řetězení gagů obvykle postavených na aluzi a parodii nějaké známé popkulturní ikony - obvykle mainstreamového filmu. Filmu hodně ubírá očividná snaha oslovit výhradně a především cílového diváka, tedy pubertálního recipienta, čímž dochází k zabsurdnění příběhových linií synkretickým mixem všeho možného, co může teenegera dnes alespoň na chvíli oslovit - dojde ke spojení seniora a extrémních sportů, východních bojových umění i zesměšnění country či věci tak absurdní, jako je jódlování:-) Povedené jsou naopak odkazy a vtipné postižení různých žánrových klišé - stylizace detektivky, propojení hlavního záporáka s ruskojazyčnou mafií, ovčí informátor s italskými kořeny, různé zpomalovačky a flashbacky, rotace kamer typická pro akční filmy, muzikálové vstupy, Schnitzelman se svou pojízdnou dodávkou atd. atd. Tím tenhle animovaný film dostává, možná nechtěně, až postmoderní tvar - podporuje ho mimo jiné i zajímavá práce s dějovými liniemi a podobně jako třeba v Lole běžící o život či jiných postmoderně experimentujících filmech se můžeme podívat na jeden příběh hned z několika úhlů vážících se k (retrospektivním) výpovědím jednotlivých postav (ilustruje se tak informační roztříštěnost našeho věku zahlceného informacemi a relativita faktů...) uvozeným vždy animací otevírající se panoramatické pohádkové knihy... (Nutno pochválit český velmi sofistikovaný dabing, který třeba díky zpívajícímu kozlovi - Matěji Rupertovi skvěle dotvářel atmosféru...) Škoda jen, že si tvůrci nevybrali širší diváckou cílovou skupinu, takhle je divák starší -nácti let dost handicapován... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když zoufale nevtipný druhořadý animák znásilňuje koncept Rašomona a shodou několika nepravděpodobných náhod se mu zadaří dva ucházející vtípky. Animací je to k zblití. Beru na vědomí, že oproti áčkovým CGI filmům má Karcoolka čtyřikrát nižší rozpočet, ale vypadá tisíckrát hůře než je běžný průměr i u animáků určených rovnou do půjčoven. Není to vyloženě trapné, pouze nepopsatelně n-u-d-n-é. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Mark Painter a Kristin Wilkinson: 1. INTO THE BOOK ,2. GREAT BIG WORLD ,3. CRITTERS HAVE FEELINGS ,4. NICKY INTRO ,5. RED IS BLUE ,6. BE PREPARED ,7. GO FLIPPERS ,8. LITTLE BOAT ,9. RED/WOLF STAREDOWN ,10. RUNAWAY ,11. THE SCHNITZEL SONG ,12. TREE CRITTER ,13. THREE G'S ,14. THE REAL G ,15. BLOW YOUR HOUSE DOWN ,16. HOODWINKED THEME, GRANNY TECHNO MIX (BANZAI!) ,17. EVA DEANNA ,18. CHOPPING FOR ACTORS ,19. GLOW ,20. NICKY KNOWS ,21. TOP OF THE WOODS ,22. DELIVERY GIRL ,23. LAIR RESCUE ,24. CABLE CAR RESCUE/END OF THE LINE ,25. BOUNCE ,26. BOSSA FOR BOINGO ,27. HOODWINKED THEME (SURFER VERSION) , ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rašomonnerašomon pro mladé a méně vážné je mi milejší než většina jiných nových amerických animáků, které mě co chvíli šťouchají do oka v naději, že z něj něco vyteče či podstrkují roztomilé chlupáčky pro vykouzlení přiblbléhu úsměvu. Raději emerické snění a hodnoty rozverně škádlit než před nimi klečet v objetí kamarádů na kolenou. Slabé ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mam z toho trosku rozporuplny pocity. Prvni pulka je paradni, klasicky schema s vlkem, Karkulkou a babickou a rozbiha se vysetrovani, kdy je stejnej pribeh vypravenej z nekolika ruznejch pohledu a detektiv se chce dobrat pravdy. Potud to je paradni, perfektni parodie na Karkulku, vtipnej animak a zaroven s ohledem na zanr slusna detektivka. Jenze druha pulka filmu uz sazi jen na akci, coz by zas tak nevadilo, jenze celej pribeh uz s Karkulkou nema nic spolecnyho a je to silena slatanina. Jinak animace neni nic extra, ale ujde a do dabingu se povedlo natahnout par slusnejch jmen. Bavil jsem se, ale cekal jsem vic. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moderní animák, netradiční postavy, netradiční zpracování, anebo jen prasprostý brak a vykradačka Shreka, Úžasňákovových a třeba Doby ledové? Neříkám že animace, některé rozprávky, groteskní situace, nečekané zvraty a především dabing nebyly dobré, ale jako celek mi to připadalo neuvěřitelně chaotické...Co třeba například ta popkulturní muzika? Písničky v podání Matěje Ruperta a Terezy Černochové ještě pro nějaké to oživení ušly. Dialogy "Pěkně ses prolítla frajerko", "Hobluj Baby", "Nejsi mladá drsná snowborďačka?" mě také nedostaly, stejně tak ani popěvek "schnitzel smažený, děti budou blažený". Babička na snowboardu, ruský Ivan (ze kterého si tvůrci dělají záměrně srandu), Karkulka ovládající jiu jitsu, zlý králík, zpívající a jódlující kozel (který zas ovšem neměl chybu), především za něj ta jedna hvězda. Bojím se, že pro děti na pochopení příliš těžké, ale zase si je třeba uvědomit, že dnešní děti už jsou odkojeni úplně něčím jiným, bohužel :-( Rádoby vtipná podívaná, pro kterou platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž" jako koza drbání...Připadalo mi to celé jako špatná počítačová hra, ale jako bláznivá detektivka to ušlo, ne...:-)? ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako ohodnotiť treťotriedny animák s nulovým príbehom, hemžiaci sa nevtipnými odkazmi na mnoho filmov, vykrádajúci všetko od Shreka až po Agathu Christie s rádoby anime lookom hlavnej hrdinky (niekto by mal dizajnérom vysvetliť že oči nie sú to jediné čo majú anime dievčatká veľké) a ktorého paradoxne najvtipnejšou postavou je úplne nepodstatný countrybanjový capko ? Je to zlé, naozaj zlé a to čo by ste zaplatili za vstupenku radšej niekde pekne užite v tekutom skupenstve. 2/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi dost líbil. Pěkná animace a velmi netradičně pojatý příběh Karkulky, včetně velmi zajímavého vysvětlení, k čemuže to děvče nosí ten přihlouplý čepeček, vyprávění pojaté formou detektivky, top všechno považuju za klady a dost dobře jsem se bavila. Bohužel někdy od poloviny to začne být dost tuctové a stejné, jako všechny ty pohádkové příběhy a úplně to ztratí švih a tempo. Škoda přeškoda, ale i tak to není špatné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nebudu kritizovat animaci - 15 milionů rozpočtu naznačuje, že srovnávat Karcoolku s velkorozpočťáky (Shrek 2 75 mil.USD, Ice Age 2 80 mil., Incredibles - 90 mil.) nejde. Příběh vyprávěný z více perspektiv byl rozhodně osvěžením, škoda, že poměr dobrých ku špatným vtipům není lepší. Místy je to vyloženě nuda, byť ke konci (Babiččina verze příběhu) to už zase ubíhalo hodně svižně. Zkrátka průměr. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta animace nestárne moc šťastně - vlastně je dnes skoro neuvěřitelné, že se na něco takového dalo sehnat áčkové hollywoodské obsazení. V roce 2019 to je spíš bizár než cokoliv jiného, čímž vlastně ten film dost povýšil od průměru, jakým se zdál být v době premiéry. I když určitá ambice by se vyprávění střídajícímu úhly pohledu dalo přiznat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ten kozel je dobrej, směli jsme se tomu všichni z plna hrdla, tak říkajíc. Možná, že kdybych se na to nedívala s tlupou pubertálních výrostků (čti spolužáků), tak by mě to tolik nebavilo a mé hodnocení by bylo nižší. Jenomže atmosféra při sledování taky dělá hodně a já rozhodně nemůžu říct, že by to byl promarněný čas. Bavila jsem se, vy budete taky, pokud vedle sebe máte kamarády, se kterými oglosujete půlku děje. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavný animák. Animace sice podprůměrná, ale nikterak mne nepohoršila, a mimikia byla zvládnuta velice obstojně. Písničky jsou velice originální, (hlavně ta s řízkem) a narážka na xXx (gGg) byla taky docela v pohodě... a vrcholem byl ten Kozlík. ten neměl chybu. U tohodle sem se fakt nenudil a milerád se na to podívám znovu ()

Reklama

Reklama