Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděl Rataouille, animace Karcoolky na mě působila jako nepovedený vtip. Jenže to můžu tvůrcům jen těžko vyčítat, každý holt nemá největší mistry v oboru a stamilionové rozpočty jako Pixar. Jenže Pixarovští mají i dostatek talentu, nápaditosti a fantazie, což lze o tvůrcích Karcoolky říci jen ztěží. Ne, že by to byla úplná pohroma, ale…..Příběh je zajímavý. Vyšetřování krádeže vzácných receptů je zakomponováno do příběhu známé pohádky o Červené Karkulce a vyprávěno z pohledu všech hlavních postav („myslivcova“ linie je jednoznačně nejlepší a ve výsledku fakt povedená). Jenže tady končí většina kladů, dále jde jen o obyčejnou pohádku s moderními prvky, která rozhodně nezklame děti, ale dospělí se budou nudit. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moderní animák, netradiční postavy, netradiční zpracování, anebo jen prasprostý brak a vykradačka Shreka, Úžasňákovových a třeba Doby ledové? Neříkám že animace, některé rozprávky, groteskní situace, nečekané zvraty a především dabing nebyly dobré, ale jako celek mi to připadalo neuvěřitelně chaotické...Co třeba například ta popkulturní muzika? Písničky v podání Matěje Ruperta a Terezy Černochové ještě pro nějaké to oživení ušly. Dialogy "Pěkně ses prolítla frajerko", "Hobluj Baby", "Nejsi mladá drsná snowborďačka?" mě také nedostaly, stejně tak ani popěvek "schnitzel smažený, děti budou blažený". Babička na snowboardu, ruský Ivan (ze kterého si tvůrci dělají záměrně srandu), Karkulka ovládající jiu jitsu, zlý králík, zpívající a jódlující kozel (který zas ovšem neměl chybu), především za něj ta jedna hvězda. Bojím se, že pro děti na pochopení příliš těžké, ale zase si je třeba uvědomit, že dnešní děti už jsou odkojeni úplně něčím jiným, bohužel :-( Rádoby vtipná podívaná, pro kterou platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž" jako koza drbání...Připadalo mi to celé jako špatná počítačová hra, ale jako bláznivá detektivka to ušlo, ne...:-)? ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Moderní a naprosto šílené pojetí klasiky o červené Karkulce. Animace se pravda moc nepovedla, ale jinak je to veliká legrace. Udivuje mě tak nízké hodnocení, protože jako pohádka pro děti je to velmi příjemná změna. Navíc odkazy na jiné filmy jsou velice vtipné, trefné a dokonale zapadají. Navíc český dabing je naprosto úžasný. Minimálně 70% si zaslouží. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce to opravdu není žádní sláva, ale je to docela chytře napsané, originální a vtipné (ale spíš pro dospělého než pro děti). Některé dílky skládačky mají sice divné tvary, ale tohle puzzle do sebe zapadne dokonaleji než spousta hraných filmů. A možná, že kdyby animace byla dokonalá jako u Pixaru, tak se to ani nemůže povést. (70%) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pěkně ses prolítla, frajerko. Jo, gravitace funguje. Říkejte mi třeba Maruš. Po Vlku z Nu, pogodi nejsympatičtější vlk v dějinách světa se nám představuje v této neméně sympatické animované jednohubce, která se předvedla i ve klipu k legendě českého internetu Šílená pohádka a se slabou technickou stránkou naopak předvedla nálož obsahovou v podobě kreativní úpravy motivů ze znamé pohádky na promyšlenou úlítlou detektivkou vyprávěnou pohledem tří postav s emancipovanou Karkultou do světa....a myslím, že se v určitém smyslu už stala kultovním. Dovolím si říct, že i díky českému daibngu, který je tady fakt ňami. Viděl jsem to po čase o víkendu a pořád skvělá darda.:D . Označil bych to spíš za jednohubku, ale možná, že takový typ filmu/animáku v současnosti trochu chybí.  Je  radost se u filmu  70 minut jenom bavit, a unášet nostalgíí. Musím říct, že tvůrci  měli skvělý smysl pro humor a jednoduché propojení příběhu. Některý  ty nápady jsou fakt smrtící a smrtelně překvapivě nadavkované (Nepokoušej se o airsoft.:D) Jenom hyperaktivní Ferda se na ostatní  (hlavně na svého parťáka Vlka) vůbec nechytá, je spíš takovou úlitbou. Skoro bych ho kvůli skvělému zbytku a jak mi tam nezapadal vytěsnil, ale kdepak. Na mě si Ferdo,  nepříjdeš.   Jinak prostě bezvadný, bezvadný. Jasně, všichni nejvíc milujeme zpívajícího kozla, který dokáže i filozofovat (Možná,že to není fér, že jeden život máš - tak ber to tak s tím nic nenaděláááš.) ale třeba Schnitzel pán má zase krásně smutný pohled a nezapomínejte na:  ♪Schnitzel smažený, děti dělá blažený, Schnitzel pán to dobře ví, vozí řízky na špejli.  ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Producentka Sue Bea Montgomery ukázala malým dětem koncept filmu a sledovala jejich výrazy. Když viděla, že se jim líbí postava kozla Japetha (Benjy Gaither), bylo rozhodnuto se o jeho ponechání v příběhu, přestože jej tvůrci původně chtěli vymazat. (Cheeker)
  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)
  • Když babička (Glenn Close) závodi na snowboardu, tak zavěsí telefon dřív, než domluví. Je divné, že ji Karkulka (Anne Hathaway) slyší a reaguje na ni. (Patrik256)

Reklama

Reklama