Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azumi ještě spolu s Nagarou jsou jediní přeživší ze skupiny zabijáků a hodlají dokončit své poslání a zabránit válce. A to znamená zabít generála Sanadu. Na své cestě potká mladíka, který vypadá přesně jako její milý Nachi. Spolu se dostanou až ke generálovi, ale jen přes težké soupeře a zanechají za sebou spousty mrtvol... (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (33)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zaangažovat do pokračování snímku, který u mě vzbudil dosti pochybné reakce, jiného režiséra se dle mého jeví jako velmi chytrý tah. Druhý díl Azumi působí mnohem více „japonsky“ než její předchůdce. Ubylo, ale nevymizelo, rychlého stříhání bojových scén, krev tryská konečně všude a nejenom občas a příběh dostala hlavu a patu. Bohužel je děj na první pohled mnohem okázalejší, i když ve skutečnosti scénáristi opět vaří z vody, která jim přitéká branou, jenž po sobě zanechal první díl. Mnoho zbytečných flashbacků, snových vizí a nekonečně křečovité dialogy opět zbytečně protahují stopáž na (ne)únosnou délku 2 hodin. I když tak či tak zde stále zůstává nádherná kamera, zajímavá hudba, kterou bych však osobně spíš ocenil v PC hře a navíc výprava nepůsobí tolik lacině jako v prvním díle. Jenomže i přesto, že v sobě Death or love skrývá o něco více pozitiv než jeho předchůdce, stále je dojem po skončení stejný nijaký. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Takže videné 2x, konečne aj so zrozumiteľnou titulkovou mutáciou. Už od prvých minút je viditeľné, že druhý diel netočil Kitamura a film tak silno postráda jeho vycibrený vizuálny drajv (výprava filmu vyzerá o dosť chudobnejšie - miestami až televízno oproti svojmu predchodcovi a aj výtvarná estetika je výrazne striedmejšia, čím je film ochudobnený o silnejší feeling comicsového backroundu). Súbežným javom Kitamurovej absencie na režisérskom poste je aj o triedu nižšia úroveň prevedenia bojových sekvencií (na zakrytie tohto faktu je použitá bežná finta - väčšie množstvo polodetailov a menšie uhly záberu sťažujúce orientáciu). Tie sú síce prevedené formálne zručne, ale chýba im iskra, dravosť a živelná nespútanosť prýštiaca nielen z dynamického strihu, ale aj zo svižnej a invenčnej choreografie. Tento rozdiel je ešte viac priepastný, ak si pred "dvojkou" cvične šlahnete "jednotku". Ďalším veľkým sklamaním bolo v mojom prípade to, ako trestuhodne "zabil" režisér potenciál dvoch najzaujímavejších Azumininých oponentov / oponentiek. Ukážkový príklad premrhanej šance. Samotný príbeh pokračuje presne tam kde skončila jednotka - zostáva ešte zabiť posledného vládcu, ktorý bol na "dead liste" z jedničky. Rozfázovanie príbehu (hlavne vďaka rozumnej stopáži) je to, čo mi oproti jedničke prišlo prinajmenšom vyrovnané, možmo miestami aj prijatelnejšie (ale problém s premrštenou dĺžkou filmu mám ja osobne takmer u každého Kitamurovho filmu). Zatiaľčo prvý diel má u mňa 4,5*, tak dvojka je na slabé 3*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel považujem za jednu z perál filmovej vizuálnej estetiky a má u mňa plný počet. Keď som počul, že dvojku robí iný režisér (v podstate jedno kto, Kitamura je len jeden) začal som byť voči nej podozrievavý, čo ešte zosilnelo po vlažných reakciách na výsledok. Skutočne jediné plus pokračovania vidím v orientácii na psychológiu postáv.Ayuška Ueto je kočka, ale čo si budeme klamať, keď Chiaki Kuriyama jedenapolkrát sekne mečom, je vidieť, že jej to ide lepšie než samotnej assassinke Azumi. Tu sa dostávam k tomu, že akčné scény nielen že nie sú zaujímavé alebo aspoň dynamické, sú zlé, Shusuke Kaneko skrátka nie je Kitamura a nevládne kamere a strihu tak dynamicky a inovatívne ako ďábel Ryouhei. Keby sa snažil Ayu trochu viac potrápiť s ovládaním meča a nielen ju zbesilo strihať tak, aby to vyzeralo cool, ale vlastne nebolo nič vidieť, bol by výsledok omnoho lepší. Ďalším problémom sú exteriéry, ktoré majú nevyrovnanú úroveň. Bambusový les a japonské hory majú svoje zvláštne čaro, tak načo z nich vyťahovať všetky masovky do nejakého ílovitého kopca, ktorý je absolútne nezaujímavý. Posledným klincom do rakvy je pre mňa :SPOILER: vzkriesenie jednej z postáv :KONIEC SPOILERU:, ktoré dáva filmu punc „prekvapivých“ zvratov z amerických televíznych seriálov. Avšak musím tiež uznať, že záverečný preslov Azumi k Tenkaiovi a vôbec veľmi umiernené zapichnutie filmu mi dosť vylepšilo obraz o ňom. Keď k tomu prirátam krásu Aye Ueto, vychádza mi to na mierne nadpriemerných 6/10. P.S. Ak trojku tak len od Kitamuru. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Chceš si přečíst můj komentář? Tak si počkej, pičo momentálně nestíhám :-D Aktualizace : Tááák už stíhám, takže si to shrneme (ne předkožky prasata, film myslim) . Azumi 2 je , světe div se, pokračování Azumi 1 a spíš než druhej film je to druhá polovina filmu. Chápeme? Nechápeme. To je fuk, já se snažila. Někdo tu pláče nad změnou rejžiséra někdo nad tím, že akce je málo a její cholerografie je na kokot. Jako fakt? Změna rejži poznat je oukej to uznávám, ale málo akce? Viděli jste to vůbec? Beztak jste celou dobu čuměli Azumi akorát na nohy a na prdel (já taky) . Takže šikmým okem své žluté maličkosti můžu klidně napsat, že Azumi 2 má akce jak nasráno, ta Vaše choreografie je v cajku a pokud nepatříte k hnidopichům co musej za každou cenu najít na všem nějaký to hovno, tak s filmem nebudete mít nejmenší problém a bude vás bavit. V opačném případě berte můj komentář jako výstřik do tmy fanatické krávy, která tomu nerozumí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl Azumi je už nuda, sice opět dost soubojů, i když kvůli menší délce jsou trochu zredukovaný, ale už to prostě neni ono, jelikož soupeři jsou vesměs nezajímavý a samotný souboje mi přišly hůř zvládnutý, ať už co se týče choreografie a nebo vizuálního zpracování, krom toho muzika po většinu doby fakt příšerně nudná a příběh stejnej jako v jedničce, ale tady to bohužel nemá co nahradit a závěrečná masakrovačka je bohužel velice krátká ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý japonský akčný film, ktorý je voľným pokračovaním o dva roky staršieho filmu. Kedže ide o priame pokračovanie, tak príbeh začína presne tam, kde skončila jednotka, teda Azumi so spolubojovníkom začínajú putovanie za posledným človekom, ktorý je pre mier v Japonsku nebezpečný. Opäť je dej úplne priamočiary a pritom ani chvíľu nenudí. Akcie je tu dosť a od jednotky sa skoro vôbec nezmenila. Choreografia a schopnosti bojovníkov zostali na rovnakej úrovni, pribudlo krvi a drsnejších scén, ale ubudlo kamerových nápadov. Záporáci sú na tom tiež veľmi podobne, zase je tu jeden, ktorý mi dosť vadí a to zabijak so schopnosťou spidermana, ale výborný je zabijak s obojstrannou reznou zbrańou, ktorú používa ako bumerang. A veľmi som spokojný aj so špiónkou. V tomto prípade moc nechápem pomerne častú kritiku na toto pokračovanie, podľa mńa je skoro rovnako dobré. Keby boli oba diely rovno spojené ako jeden film, tak si ani v druhej polovici nevšimnem, že sa niečo zmenilo. Po stránke réžie, akcie a celkového hereckého obsadenia som rovnako spokojný, slabší je len scenár, ale to je samozrejmosť, pretože úvod tu nemôže byť tak zaujímavý ako to bolo v prípade jednotky. A tiež tu ubudlo silných scén, ale to ma tiež neprekvapuje, kedže je tu menej hlavných postáv. Komu sa páči jednotka by si určite toto pokračovanie nemal nechať ujsť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie ktoré muselo vzniknúť. S režisérom Kitamurom odišiel i jeho výrazný režisérsky rukopis no našťastie všetko ostatné ostalo pri starom. Je pravda že akcia nie je až taká svižná, comixovosť vizuálne výrazná, precítenosť psychologického rozpoloženia nie je tak precítené no stále to tu je. Pár hercov z jednotky sa ukáže aj tu a záporáci tiež stoja za to - zaujímavý je boj s japonským spidermanom v bambusovom lese alebo borec čo hádže svoju rotujúcu zbraň a ňou prepiľuje nepriateľov a všetko čo jej stojí v ceste - presne toto som videl v jednom anime, samozrejme kreslenom. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, oproti jednotke slabšia réžia, menej atmosféry, no film pekne rýchlo odsýpa, hýri množstvom nápadov pri zabíjaní a na zakrvavenú Aya Ueto sa vždy dobre pozerá. Akčné scény nie su také pôsobivé, no tvorcovia to vynahradzujú prekvapivými a bleskovými súbojmi, pri ktorých hodnú chvíľu neviete, kto to schytal. Poctivý "dovetok" za prvým filmom... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina normálních by se téhle té asijské krásce snažila dostat pod její krátkou sukýnku, v obou filmech jí chtěli spíš všichni zabít. Nejlepší a hlavně poslední z vrahů opět rozpoutá krvavou řež, tížená zradou, pomstou a jak jinak i láskou. Azumi to má prostě v sobě a za ní zůstává jen hromada mrtvol a potoky krve. Absence Kitamury byla bohužel znát, víc než by bylo milé. Dvojka není vůbec špatná, rozhodně tu je k vidění spousta zajímavých scén, bojových pasáží i vedlejších postav, ale už jsem se tolik nebavil. Dost mi prostě chyběl zbytek party zabijáků a Nagara dopadl jako vůl. Pořád je to lepší průměr, ale těch cca 60% je myslím si maximum, co si tento film zaslouží. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po celkem dobrém prvním dílu přišlo myslím ještě lepší pokračování. Nepřipadá mi tolik infantilní, je víc comicsové (fantaskní), dějově pestřejší, s větším množstvím kouzelně bizarních postav... To nic nemění na tom, že je to "jen" televizně působící comicsová pohádka a ne vážně pojatá samurajská řežba... Což ovšem nic nemění na tom, že mi dvojka dobře sedla a že zlá školačka 'Go-Go Jubari' strčila představitelku Azumi do kapsy. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Asi budu spíš výjimka, ale mně druhý snímek připadá na +- stejné úrovni jako první. Ladění je lyričtější, zlehka se hraje na city (občas mírně za hranicí vkusu), do popředí vystupuje motiv bezvýchodnosti, Azumi začíná konečně chápat, že je jen zneužitým pěšákem ve velké hře. O trochu ubylo akce, uklidnila se kamera a celkové vyznění je tak o něco komornější. Větší prostor dostávají Kenichi Endo (Kinkaku) a Shun Oguri (Ginkaku; SPOILER: scéna, kdy jej, umírajícího, přiotrávená Azumi oslovuje Nachiho jménem, je skvělá, bohužel "přetažená" a tudíž koncentrovaná méně, než by jí slušelo), trochu naopak chybí Joe Odagiri, Yoshio Harada a Kei Sato (ten obzvlášť, jelikož jeho postava, kněz Tenkai, se zde opět vyskytuje). ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

O dvě hvězdičky horší než dokonalá jednička, ale jednu hvězdičku přidává Chiyaki Kuriyama, takže za 4. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani tohle není skvělý film, ale musím říct, že se mi to líbilo víc než první díl. Snad i proto, že tohle je celé takové více béčkové, není to bráno moc vážně a díky tomu to funguje jako odpočinkové pokoukání, což beru, protože bych od podobného filmu ani nic jiného nečekal. Navíc to má i nějaký ten příběh. ()

Seifer 

všechny recenze uživatele

Teď jsem dokoukal tento snímek a bohužel jsem zklamán. Tam kde v jedničce byli zajímavé souboje i postavy, zůstává ve dvojce prázdno. Nezajímavý příběh, nezajímavé charaktery, nezajímavé souboje. Absolutně obyčejný film, po kterém ve mně nezůstavá nic. Dialogy postavám nevěřím ani vteřinu. Myslím, že by filmu pomohl nějaký výraznější "záporák", ale druhý Bijomaru Mogami se asi hledá těžko, a nějací úchyláci v maskách ho opravdu nahradit nemůžou. Přesto se film dá shlédnout a možná se můžete i bavit, ale potenciál filmu zůstáva nevyužit. Tak třeba příště. (snad radši ani ne) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jiné než jednička? Asio. Méně dobré? Za mě rozhodně ne. Možná jsem viděl nějakou jinou, speciální, verzi než ostatní, ale já si teda rozhodně nemůžu stěžovat na nedostatek akce. Vždyť se to tam rubalo každou chvíli. Záporáci nebyli tak extrémní jako psychouš v bílém z jedničky, ale ten maník s půlmaskou, co tam házel s protivníky jak s panenkama byl více než solidní. Pavoukovec ušel a Čiaki byla rozhodně skvělá. Azumi opět krásná a smrtící, příběh mě bavil a některé scény jsou i emočně celkem silné např. Ginkaku a Azumi v lese ke konci filmu. Samotný konec se taky povedl a já si tak pokračování Azumi po všech stránkách užil. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Azumi 2 začíná tam, kde končil originál, hlavní hrdinka se s jediným dalším přeživším „kolegou“ Nagarou pokouší završit svou misi a zavražděním vládce Masayukiho Sanady zabránit nové občanské válce. Ano, režisér nenavazuje na vizuální obžerství svého předchůdce Kitamury, kouzlo originálu už taky zčásti vyprchalo, Azumina mise se rozpadá na jednotlivá střetnutí s bizarně vyzbrojenými protivníky, ale když v závěru opět zavlaje modře podšitý pláštík a ultimativní ženská akční hrdinka (a na tomto tvrzení chci žít a zemřít) Aya Ueto se vyřítí proti přesile, vše je odpuštěno a finální záběr coronat opus. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Není to tak krásné jako první díl, ale nezklamalo mě to. Po vizuální stránce to malinko zaostává, ale přesto je to příběh dostatečně silný s moc charismatickou hrdinkou. Náklady jsou opět minimální a díky povedenému a inteligentnímu konci hodnotím tento snímek 4*. Ještě musím dodat, že dvojka je o něco míň přístupná západnímu divákovi, proto se možná nebude líbit všem těm, kteří měli rádi jedničku. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

První díl mi unikl, takže nemám šanci srovnávat. Atmosféra druhého mě okouzlila a připomněla mi náboj klasických filmů tohoto typu. Trošku do očí bijící je například přítomný asijský "Spiderman", ale přesto u mě převažují klady nad zápory. ()

Reklama

Reklama