Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azumi ještě spolu s Nagarou jsou jediní přeživší ze skupiny zabijáků a hodlají dokončit své poslání a zabránit válce. A to znamená zabít generála Sanadu. Na své cestě potká mladíka, který vypadá přesně jako její milý Nachi. Spolu se dostanou až ke generálovi, ale jen přes težké soupeře a zanechají za sebou spousty mrtvol... (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (33)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Oproti prvni dilu velke zklamani. Uz jen bezducha rezba, bez nejakeho napadu, hezkych scen a strihu ukrutne ubylo. Ted jsem se uz mistama nudil :( ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie je o niečo lepšie ako jednotka. Hlavne svojím prijateľnejším príbehom a možno aj vedomím, že som si na prostredie a dané spracovanie kúsok navykol. Aj keď stále to nie je žiadna sláva. Našťastie sa oproti jednotke pokračovanie vyhýba leteckým a skákacím prvkom, aj keď opičieho nindžu vystriedal nidža pavúčí, a ten je bizardnejší ešte viac. Len si kladiem otázku, kde mal hl. hrdina-dievčatko schovaný ten cudzokrajný plášť, ktorý vytiahne v (nudnej) záverečnej rezačke? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už "kultovní" jednička mne nijak nenadchla a chudší dvojka je na tom podobně, i když paradoxně v mantinelech "ninja-komiksových béček" funguje trochu lépe. Jenže filosofování a odhalování nitra zabijáka působí opětovně hrozně mimózně a směšně, stejně tak zápletka, motivace a děj; a u častých akčních scén se bohužel nehledí na choreografii či dynamiku, ale pouze na vizuální přitažlivost líbivých záběrů a hrdinských póz. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

To, co v prvním díle nefungovalo, tedy filozofické lamentování je zde dohnáno do extrému a bohužel se nedočkáte ani výrazného akčního finále. Samozřejmě tu stejně jako u jedničky platí, že se silně vaří z vody. Děj samotný zůstal nadále nelogický a až drze hloupý, tedy pro příklad: Většina akčních scén začne tím, že jde někdo v lese a někdo jiný před něj hupsne. Zůstalo tu také až přehnané terminátorství Azumi, které je ještě více nesnesitelnější než v jedničce. Přibylo ovšem krve. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Řežba od začátku do konce. Nevim asi jsem měl jinou verzi než ostatní. Mluví se asi jen třetinu filmu, jinak se seká, krájí, porcuje... ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Je to mezi 4 nebo 3 hvezdickami. Dvojka se zameruje spis na psychologii nez na souboje. Mrtvych je daleko mene nez v jednicce. Jak uz psal Adrian souboje zaostavaji za jednickou. Mozna za tu psychologii postav spis 4. Jednicka za pet. Dvojka slabe 4 hvezdicky. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Dvojka je dějově košatější a kratší než jednička, nicméně mi přišlo, že má přinejmenším dvojnásobnou stopáž. Příběh je vyprávěn tak nějak nezáživně a nepřehledně. Akční scény jsou až na výjimky rutinní a postavy (opět až na výjimky) nejsou tak zajímavé jako v prvním díle nebo je naprosto nevyužit jejich potenciál. Vše podtrhuje totálně nevýrazná hudba (snad až na melancholičtější pasáže), která taktéž hodně kazí výsledný dojem. Atmosféra z jedničky je prostě tatam. Azumi je fajn stejně jako v úvodním díle. Z ostatních postav mě nejvíc zaujala Kozue v podání Chiaki Kuriyama, která je stejně cool jako v Kill Billovi či Battle Royale. Jinak mi toho v paměti, kromě hektolitrů krve, hromad mrtvol a jakéhosi japonského jedovatého Spidermana, moc asi neuvázne. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nejedná o samostatný film, ale jen o druhou půlku k první části, takže i celé hodnocení lze přebrat od ní. ()

blacktomas 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní propad je oproti prvnímu dílu dosti znatelný. To se ostatně dalo čekat, jednak po změně režiséra a také po opravdu povedené jedničce. Takže dějově se nic zásadního neděje, naivnost podobných příběhů lze očekávat, zvláště těch japonských. Akce tady stále je a hezky se na ní dívá, ale to je bohužel všechno co Azumi 2 nabízí. ()

Kenshin 

všechny recenze uživatele

Bohužel úplně jiný druh filmu, než kterým byl 1. díl. Dalo by se říci, že i docela zbytečný film. Nevím, jestli by Kitamura dokázal s touhle látkou udělat to, co se mu podařilo s jedničkou, ale je minimálně vidět, že Kaneko se má o stylovosti ještě hodně co učit. Zpracováním se řadí téměř až do polohy TV filmů, což je rozhodně škoda, když si vzpomenu na to, co Azumi č. 1 znamená. Dokonce i hudba, který byla v jedničce naprosto geniální, tady značně pokulhává. Ostatně jako celý film. Jasný příklad klasického druhého dílu bez špetky invence. "Sláva" a škoda promrhané šance, "čest" tomuto alespoň průměrnému filmu. (6/10) ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, které muselo vzniknout, obsahuje drobné změny od prvního dílu. Příběh vlastně pokračuje tam, kde skončil, ale kdyby to tvůrci zkrátili a smíchali s prvním dílem, tak by to bylo top. Tudíž se mohou najít lidi, kteří narazí na nudu. Je hned na první pohled vidět, že tu máme v postavení jiného režiséra. Děj je o něco slabší oproti jedničce, ale na druhou stranu je tu veliké zlepšení v efektech a jsou tu opět docela zajímavé triky s kamerou, díky kterým jsme tu měli výbornou akci. Aja Ueto opět řádila, a k tomu všemu se připojila Čiaki Kurijama, takže na obsazení si opět nelze stěžovat. Kdo u prvního dílu měl jisté pochyby, tak na tento snímek může zapomenout, já jsem se ale velmi dobře zábavně kochal, a na nudu jsem tu nenarazil. Mé hodnocení: 7/10 ()

goelr 

všechny recenze uživatele

Zoufale jsem se snažil najít nějaké pozitivum, ono tu ale žádné není! Nastavená horká kaše prvního dílu je tu ještě více rozbředávána do jakéhosi amorfního patvaru neurčita. Bohužel se mi nepodařila najít ani ta psychologie postav. Nudné a fádní - to jsou asi mé největší postřehy. ()

Reklama

Reklama