Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film, který vás možná naučí nenávidět kapitalismus. Metoda, která ponižujícím způsobem vybírá člověka na post vrcholového manažera, nutí k zamýšlení nad tím, co všechno jsou lidé schopni vydržet a kam až zajít, aby dostali top místo bílého límečku a jak firma pohlíží na možné kandidáty. Celý děj se prakticky odehrává v jedné místnosti a na toaletě a působí jako dobrý materiál pro divadelní hru. To ale není na škodu, protože statičnost místa vyrovnává dynamičnost rozhovorů a zvyšující se napětí ve tváři zúčastněných. Ve filmu je možná náznak, kdo je hlavním hrdinou, ale ani jeden z nich není kladným hrdinou a k nikomu si tak nevytvoříte vztah. O postavách nevíme více, než o nich říkají jejich životopisy a co si o sobě řeknou navzájem. A tudíž se sami ocitáme v pozici vedoucího, který má ty stejné informace a s odstupem a bez převažujících sympatií ke komkoliv má střízlivě a objektivně kandidáty vytřídit. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, 7 kandidátů usilující o vysokou managerskou funkci. Co s toho může vzejít? Nevím jak ve skutečnosti, ale na plátně nesmírně zábavná reality show. Někteří lidé jsou fakt necitelné hovada a když jde o peníze tak to platí dvojnásobně. Pokud máte rádi psychologické filmy tak po Metodě sáhněte. Je to totiž jeden z nejzajímavějších filmů ve svém žánru. 80% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Milujem Cinema Espagna, a tuto je dalsi krasny dokaz, preco. Vyborny film ani nie tak o vybere vhodneho kandidata na akusi vrcholovu poziciu, ale skor tu ide o podrazy, neustalu podozrievavost, a o proces byrokratickeho ponizovania, ktorym si musi prejst kazdy jeden uchadzac. Dialogy su vyborne, hoci je prilis poznat kulisy : ta scena zasadania MMF je fakt len kulisa. 74 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna zasedačka, sedm lidí a pytel plný proradných fíglů. Mám rád tenhle typ filmů, jež dokáží z minima vytřískat naprosté maximum. Jak vyjít coby vítěz? S cynickým úšklebem přehopsat přes mrtvoly, jít stále dál a dál a neohlížet se zpět, dle hesla „po nás potopa!“?. Poslední symbolický záběr jakoby se skepticky ptal „a k čemu to celé vede?“. Ano, k čemu to celé vede… jenže – koho to zajímá? 90% Zajímavý komentář: Aiax ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Originální film s neskutečně klesající tendencí. Výborný začátek mě nenechal vydechnout. Herci skvělě vybráni do svých rolí zvláště bych ocenil představitelku Nieves a Montse a představitele Fernanda. Lehce za půlkou se už ale děj až moc komplikuje a začíná lehce nudit, pořád vás ale bude zajímat jak to dopadne. Bohužel pro mě nedopadl podle představ. Celkově ale rozhodně lepší a hlavně řemeslně a herecky lépe zvládnuté než Exam. Silné 3*. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama