Reklama

Reklama

Země dinosaurů 11: Noví sousedé ve velkém údolí

  • USA The Land Before Time XI: Invasion of the Tinysauruses

Obsahy(1)

Vaši prehistoričtí kamarádi se vrátili s úplně novým dobrodružstvím plným zábavy! V tomto příběhu přijdou do Velkého údolí malí dinosauříci a dají Nožičkovi jednu velmi důležitou lekci. Seznamte se s novými malými kamarády a zazpívejte si jejich nové písničky. Noví sousedé ve Velkém údolí vypráví o tom, že mezi přáteli na vzhledu nezáleží a že i z maličkých mohou být velcí hrdinové! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Je jisté, že se už jen vaří z vody. Přesto musím dát zase vysoké hodnocení, už jen proto, že tyto dynosáurky prostě miluju ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbehovo sa už viacmenej iba varí z vody, žiadne dobrodružstvo sa nekoná a tvorcovia prichádzajú už len s klasickými klišé akože malý môže byť veľkým a treba hovoriť pravdu. Na druhej strane humor sa celkom vydaril, jedenásty animák je viac zábavnejší a napriek usadlejšiemu príbehu má dobré tempo. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Po svěží devítce jakoby dobrodružství party z Velkého údolí ztratilo jiskru a originalitu. Většina série mě bavila, leč obávám se že pozdější díly se až příliš zaměřily na nejmenší publikum (proto většinu stopáže prozívám). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Dva noví ostrozubové, kteří nejdříve pronásledují malé dlouhokrky a pak se vrhnou na Nožiččiny přátele, jsou druhem srpodrápého teropodního dinosaura jménem Utahraptor, jenž je považován za největšího srpodrápého teropoda všech dob. Mohl dosahovat délky kolem 5–7 m a hmotnosti od 500 do cca 800 kg. (Marasuchus17)
  • Jedná se o poslední snímek z této animované filmové série, v němž je možno slyšet hudební skladby od původního skladatele Jamese Hornera. Příkladem jsou soundtracky, které zní ve scéně, kde Pírko, Zobka a Bodlina sdělují Nožičkovi, proč se na něj zlobí, nebo ve chvíli, kdy Ostrozubové (rod Utahraptor) vycházejí z jeskyně do Velkého údolí. Od dvanáctého dílu se vyskytují skladby pouze od Michaela Tavery. (Marasuchus17)
  • Malí dlouhokrkové, kteří v tomto filmu hrají roli záhadných zlodějů sladkých květů, jsou druhem triasového prosauropoda s názvem Mussaurus, jenž byl ve skutečnosti v dospělosti mnohem větší. Paleontologové předpokládají, že tento prosauropod mohl dorůstat délky od 3 do 5 (nebo možná i 8) m a váhy možná až 1 t. Velkou ironií přitom je objev, že tento dinosaurus kladl jedna z nejmenších vajec ze všech dinosaurů. Čerstvě vylíhlá mláďata pak dorůstala délky pouhých 20–37 cm a váhy kolem 60 g. Právě podle těchto mláďat byli vytvořeni tito malí dlouhokrkové doslova „ne větší než koťata“. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama