Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film DUANE HOPWOOD byl představený na Sundance Festivalu v roce 2005. Zápletka se točí okolo rozvodu manželského páru a následné dohře v podobě alkoholu a života na nepříliš pevné půdě. Kritiky byl dobře přijatý, Rogerem Ebertem je označován jako „jeden z nejlepších filmů roku 2005“. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Zajisté jste si všimli (ti z Vás, co už film shlédli), že některé jednotlivé "obyčejně-jasné" a kolikrát i "zbytečné" dialogy jsou sympaticky "přebity" hudbou. A co na tom nejvíce oceňuju? To, že si je divák domyslí, téměř se storocentní přesností. V tom vidím originálitu a hlavně jistou a přiiměřenou dávku odproštění, nejen od masové americké produkce, nýbrž i od té nezávislé, která má sama o sobě také dost výkonostních stupňů a je třeba mezi ní filtrovat. Film také pracuje s charismatickým zimním prostředí na východním pobřeží USA, které působí, díky svým "neamerickým" ponureji laděným barvám (podoba s Věčným svitm neposlkvrněné mysli) věrohodně a realisticky, což společně s hudbou (především v těch jazzových pohoách) přispívá na výjmečnosti jeho atmosféry. Ujišťuju se také v tom, že většina amerických filmů, představených na Sundance vlastně splňuje vškeré mé požadavky na ameický nezávislý film, včetně přiměřené dávky invnce (Ph 5,5). Není to pravidlo, či mé zaslepené dogma, ale existuje tam poměrně vysoká pravděpodobnost konzistence kvality, což je pro mne moc fajn zjištění. Film je TOPem středoproudu.... ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

"It's not funny!" Vraj, keď sa veci serú, tak sa serú poriadne - princíp snehovej gule. Čo všetko stretlo Duana snáď znova písať netreba, ale stavím sa, že vnútornú drámu, ktorú prežíva, zažil snáď každý a ak nie, tak mu život nejakú pripraví! Čo ma ale zaujalo je nadhodená myšlienka o nových, druhých šanciach, koľkokrát sa stane, že človek sa dostane k báječnej žene, nádherným deťom, rodine? raz za život? dvakrát? A čo ak mu šťastie prekĺzne pomedzi prsty? Uvedomí si o čo príde, až keď o to skutočne príde, a ak aj dostane novú šancu, môže mu to vyjsť? myslím, že áno, človek robí chybí, ale ak dokáže myslieť kriticky a priznať si ich, môžu ho posunúť ďalej a nakoniec prežiť pekné chvíle. Duane šancu/šance dostal, nový začiatok... David Schwimmer podáva vynikajúci výkon. Film je z pekného prímorského prostredia s dobrým záverom bez slov, nemá nič čo by postavilo zo sedačky, žiadne napínavé scény, ale svojou jednoduchosťou prekvapí, príjemne pobaví a ani si neuvedomíte a je koniec ... hej, a nevravte žene v posteli, že milujete inú :) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Smutný ale reálny pohľad na úpadok normálneho chlapa, ktorý mal rodinu, deti a prácu. Život nie je vždy jednoduchý, práca môže byť časovo náročná a vyčerpávajúca a jeden pohárik po práci padne výborne. Z jedného sa stane pár a človek už nechodí domov úplne triezvy a aj to málo čo je s rodinou už vlastne s rodinou nie je. Nie je to príbeh strhaného alkoholika, skôr (dobrého) človeka, ktorý si zvykol vypiť, ale neuvedomil si čo všetko sa mu týmto vzďaľuje. Veci naberú rýchly spád, problémov (a teda dôvodov na "jeden") je stále viac a život sa už akoby nedal zvrátiť. David "Ross" Schwimmer je výborný, rola mu sedí perfektne a vyvoláva presne také rozpačité dojmy ako má. Je ťažké prikláňať sa na jednu alebo druhú stranu, proste aj o tom je život a to je na tom všetkom práve to skutočné a smutné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám moc ráda takové ty lidské, člověčí příběhy, kterých je tolik v různých obměnách i v reálu. Jen těch Duanů, kolik je a kteří mají občas pocit, že je jejich život v pytli. No Duane, budu Ti držet všechny palce, které mám, aby jsi dospěl do stádia relativní spokojenosti a věř, že to nebudeš mít jednoduché, ale to Ty víš až moc dobře. David Schwimmer hrál bezvadně a z obrazu vám nesejde snad ani na moment. A když jsem se mu občas měla možnost podívat zblízka do očí, tak jsem tam viděla všechny ty různorodé emoce, které se daly číst jak písmo na čistém plátně. Skvělý a sympatický Duane - David si ten čtverec zcela jistě zaslouží. ()

salinka 

všechny recenze uživatele

David Schwimmer v (pro mě) překvapivé roli, která mu ale opravdu sedla. Film má skvělý soundtrack, obzvlášť výběr závěrečného songu se povedl. V hlavní roli alkohol a jeho vliv na rozpad rodiny. Nevím jak ostatní, ale já z toho tu bezmoc rozhodně cítila - 85 %. (Rozjezd filmu byl pomalý, ale jsem ráda, že jsem vydržela) ()

Reklama

Reklama