Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film DUANE HOPWOOD byl představený na Sundance Festivalu v roce 2005. Zápletka se točí okolo rozvodu manželského páru a následné dohře v podobě alkoholu a života na nepříliš pevné půdě. Kritiky byl dobře přijatý, Rogerem Ebertem je označován jako „jeden z nejlepších filmů roku 2005“. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Duane je docela prima chlapík, ale asi jako každý i on má své neduhy, jednou z těch největších chybiček ovšem je, že se rád napije a dost často to přežene. Kvůli tomuhle návyku se mu ale hroutí celý život pod rukama, a cesta ke zlepšení je bohužel pro něj v nedohlednu. David Schwimmer je perfektní, i když už navždy bude hlavně Rossem z Přátel, Duane mu sedne přesně na míru a jeho nelehkou pozici mu věříte každým coulem. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi po většinu času nelíbil, a pak přišel konec - a ten byl na můj vkus famózní, moc pěkný...a já přemýšlela, proč se mi to vlastně nelíbilo - příběh nebyl špatný, David Schwimmer, na kterého jsem byla hodně zvědavá, byl víc než dobrý a já v něm téměř neviděla starého dobrého Rosse...a pak mi to došlo. Nelíbilo se mi to, protože to bylo tak moc ze života, tak depresivní - nebo spíš tak skutečné a reálné...žádný cukrbliky, krásní lidé a krásné prostředí, spousta překážek na cestě a málo síly vstát, nebo možností věci změnit....já jsem asi chtěla vidět další pohádku...takže pokud chcete americkou selanku, tohle nebude film pro vás. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Smutný ale reálny pohľad na úpadok normálneho chlapa, ktorý mal rodinu, deti a prácu. Život nie je vždy jednoduchý, práca môže byť časovo náročná a vyčerpávajúca a jeden pohárik po práci padne výborne. Z jedného sa stane pár a človek už nechodí domov úplne triezvy a aj to málo čo je s rodinou už vlastne s rodinou nie je. Nie je to príbeh strhaného alkoholika, skôr (dobrého) človeka, ktorý si zvykol vypiť, ale neuvedomil si čo všetko sa mu týmto vzďaľuje. Veci naberú rýchly spád, problémov (a teda dôvodov na "jeden") je stále viac a život sa už akoby nedal zvrátiť. David "Ross" Schwimmer je výborný, rola mu sedí perfektne a vyvoláva presne také rozpačité dojmy ako má. Je ťažké prikláňať sa na jednu alebo druhú stranu, proste aj o tom je život a to je na tom všetkom práve to skutočné a smutné. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že znám Davida Schwimmera jenom v rolích komedianta nebo blbečka. O to víc jsem byl překvapen, jak dobře a věrohodně zahrál takovouto vážnou roli plnou emocí. Když se zamyslím zpětně, tak je celkové vyznění filmu, jeho závěr i sdělení divákovi shrnuto do jediného, výstižného mimického výrazu hlavního hrdiny. Toliko k Davidovi. Příběh sám je na americkou tvorbu ojedinělý absencí klišé, předvídatelných zvratů, pseudo-hlubokých sdělení společnosti a pompézního happyendu s tančícími pěnkavami (a že nemá typický hollywoodský happyend neznamená, že skončí vyloženě blbě - to jen na okraj, abych někoho neodradil). Kdybych měl k filmu přiřadit jediné adjektivum, zvolil bych "upřímný". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám moc ráda takové ty lidské, člověčí příběhy, kterých je tolik v různých obměnách i v reálu. Jen těch Duanů, kolik je a kteří mají občas pocit, že je jejich život v pytli. No Duane, budu Ti držet všechny palce, které mám, aby jsi dospěl do stádia relativní spokojenosti a věř, že to nebudeš mít jednoduché, ale to Ty víš až moc dobře. David Schwimmer hrál bezvadně a z obrazu vám nesejde snad ani na moment. A když jsem se mu občas měla možnost podívat zblízka do očí, tak jsem tam viděla všechny ty různorodé emoce, které se daly číst jak písmo na čistém plátně. Skvělý a sympatický Duane - David si ten čtverec zcela jistě zaslouží. ()

Reklama

Reklama