Nespoutaná divočina

Nespútaná divočina

Drama / Dobrodružný

Jižní Afrika, 1992, 94 min

• Kimon

Téma snímku jistě chvályhodné. Za zachování co nejméně dotčené přírody a divoké zvěře je opravdu velmi naléhavé bojovat. Například i filmem, který by měl vždy alespoň trochu ovlivňovat myšlení lidí k dobrému. Bohužel, v tomto případě se to scénáristicky vůbec nepovedlo. Dialogy mi připomínaly místy dialogy z některých slaboduchých seriálů TV Prima či TV Nova a vnucovaná roztržka mezi ochráncem přírody - novým "adoptivním" otcem dvou malých leopardů a zkorumpovaným správcem rezervace silně zaváněla neprofesionálními dětskými dobrodružnými filmy z odpoledních hodin vysílání stejných TV programů. Nebýt pro nás Evropany atraktivních záběrů z Afrických savan, zcela jistě bych sledování "nespoutané divočiny" ukončil předčasně. Tak jsem alespoň koukal na pěkné obrazy a snažil jsem se nevnímat naivní dialogy a nepřesvědčivé herecké výkony.(23.12.2009)

Filmy o zvířátkách -navíc cizokrajných -jsou snad všechny úžasné . Tento má navíc pěkně dojemný závěr :-))(26.3.2010)

prijemny rodinny film z prostředí africke savany s krasnou brooke shields a roztomilymi leopardimi mladaty v hlavnich rolich. to je opravdu neodolatelna kombinace.(10.1.2007)

Klasická dobrodružná romantika. Nic víc, nic míň. Ale Brooke je kočka.(3.8.2009)

• Master19

Otřesně natočená plyšákovina, založená na "úžasně roztomilých" záběrech malých leopardíků. Vedle toho je jako kontrast smrt jejich matky a taky nehezké chování lidí. Dalo by se to ještě skousnout, kdyby nebylo tak hmatatelné, že herci se zvířaty nikdy nepřišli do styku, neboť se v žádném záběru ve skutečnosti nepotkají. Takhle je z toho jen mizerný film s několika pěknými záběry africké přírody. Ještě jedno varování nakonec - obloukem (co největším) se vyhněte původnímu českému dabingu, je hrůzostrašný.(17.12.2007)

Už jako malej jsem měl tenhle film originál na VHSce od Davay společnosti a ořval ho pokaždý, kdy útokem krokodýla zahyne Chlapeček... dojmulo mě to i teď, po letech, a divím se, že snímek zde na csfd nemá vyšší hodnocení, protože takových filmů, skutečných z přírody, s povedenými záběry Afriky a tamnějších živočišných druhů, kde svoji roli sehrává i potenciální riziko, že nejenom šelmy a nosorožci budou loveni chamtivými pytláky, existuje skutečně málo a máme tady namísto toho trapné hollywoodské krváky... :-! Není pravda, že leopardi a herci spolu nikdy při natáčení nepřišli do styku, to je zas jen jedno zveličování zdejšího uživatele - ano, těch záběrů je sice méně (např. když se JV s Elmonem snaží zachránit matku mláďat), ale termín nikdy opravdu není na místě... Nicméně pohledy na ta modrá kukadla, naivitu a nemotornost těch malých a jejich pískot coby snaha o řev, vám určitě případný zkažený zážitek vynahradí... Líbí se mi "moudro" v závěru: Všichni si myslíme, že Země je tu pro nás a zapomínáme, že se o ni dělíme s mnoha miliony dalších druhů.(25.6.2007)

U tohohle filmu jsem vždycky jako malá strašně brečela a tudíž mě dojímá i teď :D Každopádně jeden z mých nejoblíbenějších filmů, je nádhernej :-)(3.3.2009)