Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po záhadných úmrtiach a sériových vraždách londýnskeho podsvetia nasadzuje Scotland Yard svojich najlepších mužov - nového inšpektora Very Long a vrchného inšpektora Even Longer, ktorý majú za úlohu vyriešiť tieto prípady. Po chvíli zistia, že tieto vraždy má na svedomí obávaný zabijak Wixxer. Inšpektor si tento prípad berie osobne, pretože práve on má na svedomí zabitie jeho kolegu Rathera Shorta. Akoby to nebolo málo, zapletie sa do toho aj mladá slečna Pennymarket, ktorú si chce nielen Wixxer zobrať za ženu... (igirazor)

(více)

Recenze (14)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal kvůli Anke Engelke, ale jak jsem rychle zjistil tak tam je jen v úvodní pětiminutovce a pak až někdy na konci. Musím říct že jsem od filmu nic nečekal, ale tolik dobrých skečů jsem dlouho neviděl. 3 1/2*. Nejlepší postava: Hatler. ' výstřel' "Co to bylo?", Hatler: "Revolver ráže 38 se zkrácenou hlavní." - Hatler: "Pcha. Nechápu, zabít se jen protože jeho plán na světovládu ztroskotal. Proto nemám pochopení. Zbabělec" ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil, že dnes sa točia ešte takéto paródie. Film trochu dopláca na to, že sa snaží byť stále a v každej časti mizanscény vtipný. Zákonite to častokrát nevyjde. A niektoré veci by sa už proste parodovať nemali. Ale musím priznať, že som sa občas zasmial a film má spád. Najviac som sa ale zabavil na predstave, že je premietaný na nejakom filmovom festivale a ako by sa tamojšie náročné publikum (vrátane mňa) tvárilo. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád taková ta paušalizující tvrzení typu "Němci nemají smysl pro humor", protože to by se snadno mohlo říkat, že Češi jsou alkoholici, libovolní Arabové nevyjdou z domu bez dynamitu kolem pasu a podobně (ano, já vím, že se to říká). Nicméně je fakt, že tvůrci tohoto filmu si s humorem zrovna netykají. Alespoň tedy ne s tím, který baví mě. Ano, je pravda, že jsem se několikrát zasmál, ale vždy za to mohla jedna a ta samá postava - komorník Hatler s patkou a knírkem (v galerii je vidět). Nacistické vtipy, hajlování a podobně sice nepovažuji za vrchol zábavy, ale co, jednooký to zase jednou nandal slepcům a já se alespoň párkrát zasmál. Jinak filmu budiž ke cti, že není nechutný a extra urážlivý. Je totiž bohužel nijaký. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

aby bolo jasne: der wixxer je dielom znameniteho nemeckeho komika a kabaretistu (podla mna najlepsieho zijuceho) olivera kalkofeho, ktory okrem rezie a snad nejakeho upratovania kulis spravil uplne vsetko: produkciu, scenar i zahral hlavnu postavu inspektora "even longera" (co na csfd chyba). je trochu skoda, ze film je okliesteny na nemecke pomery - konkretne ako parodia nemeckej filmovej a televiznej sfery. ak viete po nemecky, poznate nemecku kinematografiu, pozeravate RTL, SAT1, PRO7, atd, bude pre vas rozkosou sledovat ho. podkladom nametu su nemecke povojnove sfilmovania knih anglickeho autora detektivok edgara wallaceho. kalkofe pritom paroduje nie len vybrane filmove zanre, ale bez zabran si podava rozne (trapne) hviezdy a hviezdicky nemeckeho show biznisu, ktore bezne vo svojich satirickych vysielaniach (kalkofes mattscheibe) zosmiesnuje. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama