Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Ach ti doktůrci. Tento seriál má zvláštní vliv. Po zhlédnutí pár dílů vám připadá, že doktoři mají v nemocnici jen srandu. A že každý chodí s každým. Ono to tak trochu je. Ale stačí přidat pár dílů, kde je kapku vetší masakr, nechat zemřít postupně pár chirurgů, pár jich vyhodit a některé nechat samovolně odejít, každému naložit nějaký ten velký životní problém a když už se zdá, že u nich bude všechno dobré, vrátit je na začátek a nechat je, ať se s tím poperou znovu. Plus trocha dobré hudby, ta ještě nikdy nikoho nezabila, pár neokoukaných tváří (ale samozřejmě sympatických), dobře vypadající město a k tomu nemocnici (ano, Seattle je velmi vhodný pro nemocniční prostředí - je mi smutno, kouknu se ven. Prší. Jsem šťastná, kouknu se ven. Prší. A štěstí mě přejde a jsem smutná. A tak pořád dokola). Neříkam, že postavy nejsou šťastné. Ony jsou, ale jen chvilkově. To by taky nebyl seriál, že?! Ale pryč s tou kritikou. Chirurgové je totiž ten nejlepší seriál z nemocničního prostředí (sorry Housi, ale já už se v tobě - v posledních seriích - nevyznám)! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál o tématu, který mě zas tak příliš nezaujal. Pokud máte rádi Pohotovost, Nemocnici Chicage Hope nebo seriály tomuto podobné tak si ho určitě zamilujete. Celkově je to zajímavý seriál, který nešetří ani humorem, ale jak byl rozjezd vcelku zajímavý tak později se seriál stará převážně o vztahy mezi mladými chirurgy a příběh trochu zpomalí. Parta (zelenáčů) chirurgů je velice dobrá a různorodá a všichni se snaží a je to velice znát na kvalitách seriálu. Pro americký kanál ABC je to věru výdělečné téma pro mě další seriál z nemocničního prostředí, který mě sice moc nezaujal, ale za to jsem se u něho chvilemi dobře pobavil (6/10) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff, tak po shlédnutí finále páté řady musím říci, že Shonda Rhimes toho na "bedra" svých diváků nakládá opravdu hodně. Ta tam je určitá veselá nezávaznost většiny dílů prvních řad. Samozřejmě i v čtvrté a páté řadě je plno okamžiků, které na vaší tváři vykouzlí úsměv, ale přesto se mi zdá, že Chirurgové výrazně potemněli. Je paradox, že ač postupně ze seriálu odešly tři mé nejoblíbenější postavy, cítím, že si mne Meredith a spol. "omotávají kolem prstu" čím dál více. Jen se hrozím finále další sezóny. Chirurgové se ale definitivně stávájí naprostým skvostem americké televizní tvorby! ()

fleker 

všechny recenze uživatele

možná tomu nebudete věřit...ale taky sem byl málem chirurg.....takle málo scházelo....prostě nedávdno sme cumeli na tendle seriál, zrovna tam měli nějak veselo, samý kuchání znáte to a já si tak zastesk..jak se jim to asi luxusně rejpá v těch bezvládnejch tělech..a zezadu slysim...,co si stěžuješ, dyt muzes makat kdekoli chceš...nemusis furt delat s tema tvejma cikanama... -noa ja si rek...dyť má pravdu... a tak sem najel na jobidnes a hned nahore schaneli v nemocnici cevniho chirurga....osud.... tak sem tam hned volal,ale nepozvali me ani na pohovor...snobi...přitom je krize tak já nevim proč vohrunujou nosy, když jim člověk podává ruku...navíc brácha byl tudle na voperaci... poslali ho na vyříznutí takový ďubky pod lopatkou....a ted má jizvu přes celý záda....bráchovi rodice kdyz to videli, tak hned chteli vedet méno doktora,kterej mu to dělal, že si na něj pudou stěžovat.. ....ale bracha rikal ze mu to musel dělat nakej brigadnik, protože to bylo hned zkraje července ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Grey's Anatomy není typ seriálu, který se dá hodnotit po pár shlédnutých dílech, až po nějakém čase člověk ocení do posledního detailu rozvinuté postavy a vztahové nitky mezi nimi. Pokud takto strukturovaný seriál běží naprosto bezchybně už 4 série, navíc snad ještě se vzrůstající kvalitou, tak lze jen uznale pokývat hlavou a já se už teď nemůžu dočkat páté série. ()

Galerie (8 448)

Zajímavosti (65)

  • Sandra Oh (Cristina) se původně ucházela o roli dr. Bailyové a Isaiah Washington (dr. Burke) zase o roli dr. Shepherda. (Wendy)
  • Koracick (Greg Germann) hraje hru „Plague Evolve“ se zombie apokalypsou. Jedná se hezké pomrknutií k hernímu světu, neboť herní platforma Steam zaznamenala rekordní prodeje právě této hry. (Aporol)
  • V seriálu je několikrát umístěn odkaz (např. ústřední melodie) na jiný populární seriál z lékařského prostředí – M*A*S*H (od r. 1972). Dr. Bailey (Chandra Wilson) několikrát zmíní, že její oblíbenou postavou je Hawkey (Alan Alda). (Aporol)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama