Kaze no yōjinbō (TV seriál)
Kaze no Yojimbo
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Mysteriózní
Japonsko, 2001, 25x23 min
Hayato DateObsah
Při hledání Genzoa Arakiho se George Kodama dostane do malého města Kimujuku. Rychle si uvědomí, že není vítán, když se mu dostane varování, aby co nejdříve odjel. Město Kimujuku, v němž spolu soupeří dva zločinecké gangy, není se svou temnou minulostí tím, čím se na první pohled zdá, a George provokuje město, aby odhalil temnou minulost města a také pravdu.
Tento animovaný seriál je volná adaptace filmu YOJIMBO od Akiry Kurosawy zasazeného do moderní doby. (Idaho)
Idaho
Síla tohoto anime tkví jednoznačně v příběhu, který je spletitý, temný a tajemný a bez jakýchkoliv nadpřirozených prvků. A je také jediné, co zachránilo toto anime před pádem do nižšího hodnocení, než jsou průměrné 3 hvězdy. Aby totiž takový příběh fungoval jaksepatří, je třeba do něj zasadit postavy, které se vyvíjejí a mají nějakou šťávu, což zde bohužel nemají. George Kodama je antihrdina typu Spike Spiegel z Cowboye Bebopa, jenže na celý seriál nestačí. Další postavy s výjimkou záporáků působí spíše jen jako figurky na šachovnici a v celém seriálu je nečekaných zvratů pramálo. K některým postavám máme i něco cítit, ale bohužel vzhledem nijakému vývoji a jejich bezvýraznosti to jde těžko. K animaci napíšu jen málo. Je poměrně slabá, spíše jsou zajímavé střihy a stylizování některých scén. Hudby jsem si nevšiml vyjma OP a ED a i ty jsou slabé. Tak nevím, řekněme 50 % za ten příběh. Beztak si na tento seriál za pár dní ani nevzpomenu, anebo možná jen proto, že jsem první čtyři díly překládal na Pragocon 2007.(13.8.2008)