Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

POMO 

všechny recenze uživatele

Režijne i herecky PARÁDNE rozohraná žánrová partia, ktorá bohužiaľ vo finále dopláca na slabú scenáristickú chvíľu. Škoda preškoda. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kolikrát už jsme model "prchám a přitom pátrám ve jménu své očisty" viděli? Nebýt toho pří-šer-né-ho konce, vůbec by nevadilo, že už mockrát, protože dík sympatické herecké partě a poměrně čiperné režii, to není na zapíchnutí v půlce, ale do top filmových zážitků si to asi taky nikdo dávat nebudem. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Clark Johnson v tom jaksi zabloudil. Pozval si výtečné herce (hádky mezi Douglasem a Sutherlandem mě dostávaly) a velice slibnou zápletku, aniž by z toho vytěžil víc než běh obrázků z atraktivního prostředí prezidentovy ochranky, pár nevěrohodných zvratů a dementní konec. Potenciál tu byl, máloco z něj se ale podařilo naplnit. Jakkoliv to místy více než plynule utíká. 50% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Do tři čtvrtin mimořádně svižný a sebeuvědomělý žánrový film, poslední čtvrtina je bohužel dost degradující, protože všechny otázky už jsou de facto zodpovězené a jde "jenom" o finální akční dovětek, který už nemá na co odpovídat. Ten se však - obzvláště pak ve stávající podobě - k víceméně sofistikovanému vyprávění, které předcházelo, vůbec nehodí a zásadně narušuje strukturu filmu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skupina profesionálů se sešla, aby natočili debilní historku. Hlavní role jsou obsazeny skvěle, režisér Clark Johnson má cit pro budování napětí a postupné rozplétání konspiračních nitek, ale ani schopný tvůrčí tým nemůže zamaskovat slabý scénář, který má rafinovaný začátek, slušně dynamický prostředek a konec o ničem, který vyšumí tak nepěkným způsobem, že se fíling z filmu propadá o několik pater. Jakoby se nevalné závěrečné scenáristické kličky odrazily i na Johnsonovi, který z civilního špionážního thrilleru v posledních třiceti minutách přesedlá na dost slabé akční béčko. Veliká škoda, jiskření mezi Douglasem a Sutherlandem je na pět hvězdiček… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svižný nástup, kdy se načrtne slibně zamotaná zápletka a představí sympatičtí hrdinové (Douglas se Sutherlandem se snad pro tyhle role narodili), bohužel bere za své s příchodem dějového zlomu v půlce, kterým odstartuje x-tá variace na Uprchlíka se všemi klišé, nevěrohodnými odpuštěními a mdlým finále jako bonus. Není pak ani divu, že se z vás těch sto minut, a pár drobných navrch, vypaří už se závěrečnými titulky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já čekal film, kde Američani budou ti nejlepší a teroristi verbeš, která chce zneškodnit chudáka prezidenta. Patriotismus je tu sice na ráně, hlavně ze strany Michaela Douglase, ale překvapivě na svůj věk svoji úlohu zahrál opravdu skvěle. Dále mu sekunduje jeho pobočník Kiefer Sutherland a je jasné, že právě na těchto hercích film bude stavět i když se v pozadí objevuje nádherná Eva Longoria. Ač se to nezdá, i přes svoje hodnocení, které tu film má, bavil jsem se po celou dobu sledování. Strážce ubíhal svižně, akčně a hekticky tak jak mám u těchto filmů rád. Krapet mi to sice zkazil konec, ale na to, že jsem čekal naprosto něco jiného jsem byl vcelku mile překvapen. --- Pohyb Sincinety určí ASP - Co to znamená? - Až se postaví...teda ne tobě ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $36,280,697Tržby Celosvetovo $78,084,827Tržby za predaj DVD v USA $17,477,907 //počet predaných kusov 1,114,789║ Vydarený politický thriller, kde k lepšiemu výsledku chýbal o niečo šikovnejší scenárista, ale aj tak režisér Clark Johnson(predtým bravúrne zvládol film S.W.A.T.) si svoje obľúbené akčné pasáže opäť vychutnal a ponúkol miestami svižný dej plný napätia. /videl v kine: 65%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu dobrý, dobrý a od scény "Sutherland míří na Douglase, ale nedokáže ho oddělat" mě to najednou přestalo bavit. Navíc finální přestřelka v chodbách vypadá, jako kdyby jí místo Clarka Johnsona natočila ČT1 (kamera tam furt zabírá nějakej hydrant a celý to tam vypadá jak u nás doma ve sklepě). Herecky je ten film na úrovni a Eva Longoria potěší každýho chlapa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnout do života prezidentské ochranky je již samo o sobě zajímavé. Zajímavý je také děj, i když předem víte, že tohle špatně skončit nemůže. Zajímavé je také herecké obsazení, ale bohužel si uvědomíte, že všichni kolem nás stárnou. Finále se opravdu moc nepovedlo. Vzhledem k tomu, jak se celý příběh důmyslně kombinovalo a vymýšlelo tak bylo bezmyšlenkovitě odfláknuto. Příznivci 24 hodin budou spokojeni s K.Sutherlandem, M.Douglas ,,schází" pouze věkem a E. Longoria je zde pro parádu. Jednoduše řečeno, každý si zde najde to svoje. P.S. je to opravdu celkem hezká ženská! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja ju milujem.“ – „Tak si to daj na tričko.“ Trocha ako FIREWALL. O štipku lepšie, ale stále dosť zlé, resp. slabé a vyložene ničím nové. Zručný, ale nevýnimočný režisér (Richard Lonraine, Clark Johnson), skúsená, ale starnúca herecká krv (Harrison Ford, Michael Douglas) verzus mladšia generácia (Paul Bettany, Kiefer Sutherland), starosvetské akčné scény ako z 80. rokov a tomu odpovedajúci scenár, v ktorom vás vôbec nič neprekvapí (v závere som márne čakal na šokujúce odhalenie). Douglas je charizmatický a spojenie s Kieferom (bohužiaľ majú veľmi málo spoločných scén), ktorému v roku 1990 kryl chrbát ako producent v Schumacherových Hráčov so smrťou, mu pristalo. Bohužiaľ, celé je to uťahané, dosť matné, akcia je len priemerná... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byť je finále scénáristicky možná nešťastné a schéma příběhu trochu okoukané, mám z filmu dobrý pocit, protože se evidentně všichni včetně herců i tvůrců snaží. Clark Johnson servíruje další akční dobrodružství, které se k cíli přibližuje dynamickým a vyrovnaným krokem energického běžce, až v poslední půlhodině si snímek špatným došlápnutím (scénáristickým tahem) způsobil bolestivý (pro diváka) výron. Do cíle se přeci jenom ale dobelhal a podpořila ho v tom i velice výrazně dobrá hudba. Michael Douglas je sice při sledování nenápadný jako inkoustová kaňka, jinak ale svoji roli zvládl ve věku 62 let pozoruhodně působivě. Z herce Kiefera Sutherlanda jsem měl nejlepší pocit v Telefonní budce, když byl pouze slyšet jeho charismatický hlas, je sice pravdou, že jeho slovní přestřelka s Douglasem je výborná, avšak po celý děj nosí jeden a ten samý obličej. Poměrně slušně působí různé technické vymoženosti, takže film na takové deštivé všední dopoledne (jako je to dnešní) funguje docela obstojně. 70% 78 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prezident bude zastřelen. Bude to bolet, pane prezidente. Zavraždíme Vás." Tomu vyhrožování já rozumím, ale proč na sebe atentátník bonzuje? Aby prezident dostal větší ochranku a on to měl těžší? Z atentátů jsem měl na základce trojku a praxi ve vraždění prezidentů taky nemám, takže budu věřit, že je to takhle správně. Raději se zaměřím na to čemu rozumím a to jsou dva světlý body tohoto snímku - První dáma a agentka Marino. Obě měly svoje kouzlo a tak to má být. O dost slabší je tvrzení, jak rychle ztratí agent důvěru a jak ji ještě rychleji získá zpět. To mi úplně nesedělo, ale já měl trojku i z agentství, takže to nebudu řešit. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Narosto parádní žánrová akčňárna... Douglas i přes Věk famózní, Sutherland taktéž, Longoria a Basinger spíš do počtu... Skvěle natočené, sestříhané.. dobrá "hudba"... ale to finále. škoda.. málem byly 4... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Možná není důvod tento snímek úplně zatracovat. Potenciál tkví především v obsazení, i když jen dvěma herci. A navíc, parádních akčních thrilleru s Michaelem Douglasem není nikdy dost. Ale jako bych ani nekoukal na snímek z roku 2006. Popravdě, myslel jsem celou dobu, že je to tak z devadesátých let a že Douglase opravdu řácky namaskovali. Ke konci ale film trochu ztrácí dech a je znát, že už toho asi měli všichni plný kecky a tak točili, jen aby se neřeklo. Samotná postava prezidenta byla upřímně řečeno komická. Ne, tohle nebyl ten největší politický špektákl století. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Strážce má potenciál být solidní žánrovkou, ale plusové body sráží jednak trochu méně záživnější první hodina (což by zas až tolik nevadilo, vyloženě nuda tam nebyla), ale druhak, a to hlavně, velká naivita v druhé půlce. Nejdřív ta úsměvná neschopnost střelit svého mentora/bývalého kamaráda a pak ten okamžitý návrat do služby, odbourání nedůvěry, sproštění obvinění...no to si tvůrci představují jak Hurvínek válku. Takže z nadějného filmu zůstává jen průměr (pohádkový konec ho ještě trochu sráží). Ale herci a některé vychytávky tajné služby určitě stojí za zhlédnutí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Strážce možná je svým námětem, scénářem a celkovým vyzněním průměrný film. Svým dynamickým zpracováním, akcí a hereckým obsazením (především výkonem Michaela Douglase v roli špičkového ochránce hlavy státu), však poměrně úspěšně snímek vyzdvihuje ze standardních, průměrných vod. Líbilo se mi to. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Seriálový macher Clark Johnson dostal do rúk ďalší potenciálne sľubný kšeft a ďalší, ktorý sa točí okolo veľkej akčnej hry. A nesklamal. Tentokrát však netreba ochraňovať mafiánskeho bossa, ale rovno prezidenta. 'The Sentinel' je určite skromnejší počin, než predchádzajúci megatrhák. Akcie a napätia sa tu divák dočká síce inou formou, ale počas filme je stále na čo pozerať. Scenár nie je až taký deravý, len škoda, že len tá ústredná zápletka pôsobí dosť primitívnym dojmom a všetko sa to popritom tvári ako najvážnejšia filmová dráma s najväčším humanistickým posolstvom. Podporné elementy ako hudba, kamera a zapojenie moderných technológií len podporili lepší imidž filmu. Herci sú v pohode, no všetko je iba v úrovni nadpriemeru. Douglas je však stále vo forme a ani po troch rokoch, keď mi vyrazil dych v pohodovej akčnej oddychovke, ešte nepatrí do starého železa. 75%. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama