Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $145,794,338Tržby Celosvetovo $273,144,151 ║ Animačne a príbehovo dosť uletená rozprávka od Disney ale za to tento pokus im veru vyšiel aj čo sa týka komerčnej stránky na rozdiel zhruba rovnako dobrej Planéty pokladov. V tomto prípade to dobre ladí hlavne čo sa týka humoru, toho je tam dosť výdatná dávka a samotná postava bláznivého Stitcha je moc prim pre tento bláznivý príbeh. /75%/ ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film a Stitche miluju (bratr má psa, co vypadá a chová se úplně stejně). Kombinace jediné Stitchovi dovednosti vše zničit s láskou k hudbě Elvise Presleyho z něj dělá ve své podstatě roztomilé zvířátko kousající si nudou nožičky během zoufalého válení sudů. Opět jedna z ojedinělých dekadentních odvážností od Disneyho. Dítě: „Mami, kup mi pejska!“ prodavačka: „Ale tenhle byl ještě ráno mrtvý!“ dítě: „Jo, tak toho chci!“ prodavačka: „Když ho přivezli, byl to přejetý vombat.“ :o) ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

I příšerky z vesmíru touží po spokojeném maloměšťáckém životě! V první půlce filmu se míchání žánrů daří držet pod kontrolou - po akčním úvodu se nám dostane sonda do nefunkční rodiny jako z filmů bratří Dardennových, kde Stitch působí jako ta správná rozbuška. Jenže druhá půlka je prostě bordel - od sentimentálních výjevů, přes Sám doma, až po Starwars, bez logických návazností, se zjevnými chybami, a hlavně bez té správné nadsázky, která příběh zpřístupní dospělým. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Chris Sanders a Dean DeBlois sa rezisersky debut naramne vydaril. Od zaciatku do konca je to velmi prijemna (aj rodinna) komedia s krasnou hudbou, perektnymi postavami, a vybornymi vychytavkami, hlavne tie postavy (afro-americky socialny pracovnik, ktory je "vsudepritomny", alebo ten typek, co sa opaluje, zaba...), ale najkrajsia je Lilo, do toho jej uzasneho hlasu som sa skoro zamiloval. A koniec nebol dlho moralizovany, co je v poslednej dobre prijemna zvlastnost pri rodinnych komediach. I ked to bolo viac-menej smutne, nez zabavne, mna to pobavilo, a velmi. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Lilo je čiperná, baculatá holčička, která žije se svou starší sestrou na Havaji. Ve volném čase plave v oceánu, krmí ryby nebo fotografuje turisty na pláži. Také však trpí pocitem osamělosti a tak ji jednoho dne sestra zavede do zvířecího útulku, aby si vybrala psa. Lilo svého nového zvířecího kamaráda pojmenuje Stitch a snaží se ho naučit správnému chování. Jenže neví, že Stitch rozhodně není pes. Než konečně zjistí, co vlastně Stitch je, zažijí spolu mnoho neobvyklých dobrodružství. Lilo & Stitch je bez pochyb jeden z nejlepších animovaných filmů, který Disney za posledních několik let vydal a zároveň jeden z těch, který si do dnes zachoval ohromnou originalitu a nápadivost. Tento animák má náplň, místama je dojemný, do toho je krásně nakreslený a nadabovaný (hlavně teda Stitch, ten je úžasný). Nejde jen o pouhý 'zasmějme se' snímek, setkáváme se zde s i problémy reálného života, kdy se zároveň do toho všeho vmíchává science-fiction, které je tak akorat pro děti a hlavně i dospělí si v tom dokáží něco najít. Je to milé, okouzlující a ztřeštěné. Co ale dělá tento animák výborným, je jeho jak už jsem zmiňovala originalita; unikátní mix Elvise, mimozemských nestvůr a Havaje. Člověk by si řekl, že tyto faktory dohromady nepůjdou, ale naopak spolu fungují dokonale. Tento animák je pro mě rozhodně jeden z nejmilovanějších. Je zde vše, co moje vnitřní dítě potřebovalo a stále potřebuje. - "This is my family. I found it all on my own. It's little, and broken, but still good. Yeah, still good." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)
  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama