Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Do tohoto srdceryvného animovaného snímku jsem se jako malý téměř zamiloval. A vidět jej dnes, asi bych ve stejných pasážích brečel znovu. Bylo to originální a je tomu i dodnes. Když se po celá léta statečně vyhýbáte nepovedenému sequelu a přiživujícímu se televiznímu seriálu, zanechá ve vás tenhle krásný nevinný film vzpomínky na jeden úžasný film. Úžasný film, který ale do kolen dostane více psychicky méně stabilní dítě, než téměř 18letého středoškoláka, tudíž své šance již dávno vyprchal, ale nic nemění na tom, jak krásným navždy bude. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Hawaiian Roller Coaster Ride ,2. Stuck on You ,3. Burning Love ,4. Suspicious Minds ,5. Heartbreak Hotel ,6. Devil in Disguise ,7. He Mele No Lilo ,8. Hound Dog ,9. Can't Help Falling In Love ,10. Stitch to the Rescue (score) ,11. You Can Never Belong ,12. I'm Lost (score), ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepší klasicky animovaný film z toho mála čo som videl. Príbeh je prekvapujúco dospelý a riešia sa v ňom dosť vážne veci, čo je dosť netradičné. Všetky postavy sú výborné, ale Stitch je kapitola sa o sebe, perfektná potvorka s úžasnou mimikou a deštruktívnymi sklonmi. Hoci nechýba klasické poučenie o rodinných hodnotách, film si viac užijú odrastenejší diváci než deti. 8+/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých rozprávok ktoré pre mňa fungujú stále. Vtipy...prostredie ale aj samotná gradácia príbehu robí z Lilo a Sticha malý klenot. Podobne ako je tomu aj v prípade Atlantídy alebo Planéty pokladov. Prečo sa o týchto rozprávkach nevie viac...neviem. Mne ale obohacovali detstvo a rád sa k ním vraciam. A koniec vždy pekné dojme. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lilo se svojí sestrou Nani si vcelku v poklidu žijí na jednom z havajských ostrovů (až na to, že Lilo má vzácný dar každým svým činem způsobit katastrofu - čímž přivádí svou sestru k šílenství). Když už si Nani s Lilo neví rady, napadne ji, že by mohla Lile pořídit domácího mazlíčka - a hned tak vykoná. Lilo si vybere roztomilého modrého pejska, jenže nikdo netuší, že pod mírumilovným vzhledem se skrývá krvežíznivý mimozemšťan, geneticky vyvinutý k ničení a destrukci, po kterém jde polovina galaktické policie... K filmu jsem přistupoval stylem - hmm, další animák, tak s chutí do toho, ať si jej můžu odškrtnout a přejít k něčemu zajímavějšímu. Jenže - jaké bylo moje překvapení když jsem se u tohoto animáku docela hodně bavil - jasně lví podíl na tom mají neschopní mimozemšťané, ale ani ono poučení není nikterak od věci. Hromada vtipných scén (odhalení tajného agenta, aneb jak to vlastně bylo s komáry), příjemná animace i hudba, a vůbec. Moc se těším na trénování draka od stejných tvůrců... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)
  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama