Komedie / Rodinný / Animovaný / Sci-Fi
USA, 2002, 85 min
Dean DeBlois, Chris SandersHudba:
Alan SilvestriPlakáty
Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 1 nominace: Animovaný film(8.3.2004)
kOCOUR
Disneyovská revoluce v tom nejlepším slova smyslu a radikální kombajnování si cesty i do řad starších diváků. Nyní už plky o tom, že se v kině budou bavit i rodiče, nabývají opravdu reálných rozměrů a distancují se od klasických reklamních hypovacích kampaní. I když nechybí učebnicové poučení o rodinných hodnotách, zbraně a násilí je tu na každém rohu. Co nás čeká dále? Kreslení Vetřelci?(31.8.2002)
Galadriel
Skvělá Disneyovka, kde opravdu nevadí, že Stitch vypadá tak trochu jako Pokémon (omlouvám se za to přirovnání, protože kvalitou je o 500% výš). Skvělé pasáže, výborná hudba (od Elvise, kterého Lilo zbožňuje) a hlavně vynikající nápady, které bohužel poslední dobou u Disneye nějak chybí.(25.4.2003)
Faye
Lilo není žádná roztomilá holčička, je to pěkně umíněný spratek (jak už mladší sourozenci občas bývají) A Stitch (experiment 626) je podle mě zmutovaný fr. buldoček, protože „Jeho jediným instinktem je, zničit všechno, čeho se dotkne!“ a navíc se bojí vody. Ale teď vážně, velmi vtipná Disneyovka, kde se dá přehlédnout i mnohokrát opakované morální poučení, že „Rodina znamená, že nikdo není sám“.(19.7.2005)
Superpero
Roztomilá holčička kamarádí s roztomilym zabijáckym ufounem a je z toho fakt supr pohádka s milionem zábavnejch vtípků a gagů.(2.5.2010)
║Rozpočet $80miliónov║Tržby USA $145,794,338║Tržby Celosvetovo $273,144,151 ║ Animačne a príbehovo dosť uletená rozprávka od Disney ale za to tento pokus im veru vyšiel aj čo sa týka komerčnej stránky na rozdiel zhruba rovnako dobrej Planéty pokladov. V tomto prípade to dobre ladí hlavne čo sa týka humoru, toho je tam dosť výdatná dávka a samotná postava bláznivého Stitcha je moc prim pre tento bláznivý príbeh. /75%/(28.3.2009)
movie
Na tohle sem koukal s o 15let mladším bratrancem a nevím, kdo z nás se bavil víc. Místy hodně, hodně zábavná (spíš pro starší až dospělý diváky) zálěžitost, jindy ale typická disneyovka plná moralizace o tom, že "nikdo nemá být sám". Ve výsledku je to ale vážně legrace...(6.7.2003)
novoten
Elvis je král a Stitch jeho následovník. Trochu překvapeně čtu komentáře o animáku cílícím i na dospělé, protože překvapivě právě tihle dva roztodivní parťáci mi přišli se svými primárními rodinnými hodnotami úplně přesně (v pozitivním smyslu) pro nejmenší. A těch pár odkazujících sci-fi hlášek na tom nic nezmění. To, co mi ale Lilo trošku sráží, je neustálé stupňované komplikování jakékoli pohody. Když už je mezi hlavními postavami chvíli klid, přijde nějaký další průšvih, slzy v očích a výčitka hlavnímu mazlíkovi. A to se omrzí už napodruhé. Přesto je z filmu v úplném finále cítit snaha o tradiční rodinně-pohodovou disneyovku, která v tu chvíli vychází. To v tomhle specifickém pokusu nelze nechválit. 70%(24.8.2011)
Hakha
Po zhlédnutí úžasného animáku Jak vycvičit draka jsem byl zvědavý, jaký prvotní animák tito tvůrci vytvořili. Jsem rád, že nezklamali, jelikož se jedná o zábavnou a povedenou pohádku pro celou rodinu, která by neměla fanouškům tohoto žánru uniknout... zasloužené 4 hvězdičkové hodnocení...(17.10.2010)
Dever
Soundtrack Alan Silvestri: 1. Hawaiian Roller Coaster Ride ,2. Stuck on You ,3. Burning Love ,4. Suspicious Minds ,5. Heartbreak Hotel ,6. Devil in Disguise ,7. He Mele No Lilo ,8. Hound Dog ,9. Can't Help Falling In Love ,10. Stitch to the Rescue (score) ,11. You Can Never Belong ,12. I'm Lost (score),(19.5.2011)
Le_Chuck
Asi najlepšia disneyovka a po ťažkom nápore digitálnych animákov, je toto slušňá odpoveď, že nieje kreslenému filmu koniec a má zaslúžené miesto, minimálne v mojom srdci. Zameranie sa na staršie publikum filmu jednoznačne prospelo.(1.9.2005)
Darren
Docela ošklivé postavičky a ještě k tomu ošklivě naanimované. Ale i v ošklivosti lze najít krásu a ten film svým způsobem krásný je. 2D animáky už mi mnoho neříkají, ale tenhle vážně nebyl špatný. Rozhodně dobrý kompromis mezi filmem čistě pro děti a filmem pro dospělé. 70%(10.3.2006)
Fr
nebudu se rozepisovat o kladech ani záporech. u filmů pro děti je důležitější něco jinýho. řeknu hodně málo: ,,už dlouho jsem je neslyšel u TV tak nahlas smát". a to třeba nepochopili hlášku ,,holčičce se nesmí nic stát, je součástí potravinového řetězce komárů".(11.4.2006)
Ded@M@tes
Nezbedná příšerka a malá holčička. Animace propracovaná dobře, ovšem zábava většího stylu pobavení se nekonala. ( Hodnocení: 6/10 )(17.4.2012)
CrypzzXD
Když sem byl malý tak sem to žral. Ale děj už znám tak že bych ho klidně mohl napsat. Proto o jednu hvězdu méně, ale pořád to bude film který mě baví dodnes. Ne už tak jako když mi byli čtyři ale pořád mě baví. 89%(26.9.2009)
Webb
(Kinovýdělky v ČR: 2 306 155 Kč, počet diváků v ČR: 27 228)(18.12.2008)
klerik
Schematické, poučné... a miestami skvelo drsné a zábavné...(14.11.2007)
Tomco
velmi vtipna, zabavna rozpravka, ktora mi o obrovsky kus vylepsila vianocnu naladu.(24.12.2006)
Pedestrian
Původně jsem tu měl 3, ale dokonale se mi hodnocení přes večer rozleželo a rozložilo. Rodinné hodnoty útočí na diváka z každého záběru, nepříjemně se tu tlačí na pilu a druhá polovina včetně samotného finále je atrakce klišé. Potenciál zmařen. Kdyby Stitch zůstal tím protivným, zlým a škodolibým zmetkem z vesmíru (skvělá scéna se San Franciscem v dětském pokojíčku), byl bych mnohem spokojenější. P.S.: krásný výběr písniček(18.6.2010)
HellFire
Videl jsem hodne animaku pro deti, pri kterych sem se i ja bavil, ale tohle neni ten priklad.(11.2.2008)
| V kinech ČR od: | 29.08.2002 |
|---|---|
| V kinech SR od: | 29.08.2002 |
| Na DVD od: | 21.09.2005 Warner |
| Na DVD od: | 06.04.2011 Magic Box |
Související
- Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy (video film) (2005)
- Lilo a Stitch (TV seriál) (2003)