Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Disneyovská revoluce v tom nejlepším slova smyslu a radikální kombajnování si cesty i do řad starších diváků. Nyní už plky o tom, že se v kině budou bavit i rodiče, nabývají opravdu reálných rozměrů a distancují se od klasických reklamních hypovacích kampaní. I když nechybí učebnicové poučení o rodinných hodnotách, zbraně a násilí je tu na každém rohu. Co nás čeká dále? Kreslení Vetřelci? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělá Disneyovka, kde opravdu nevadí, že Stitch vypadá tak trochu jako Pokémon (omlouvám se za to přirovnání, protože kvalitou je o 500% výš). Skvělé pasáže, výborná hudba (od Elvise, kterého Lilo zbožňuje) a hlavně vynikající nápady, které bohužel poslední dobou u Disneye nějak chybí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $145,794,338Tržby Celosvetovo $273,144,151 ║ Animačne a príbehovo dosť uletená rozprávka od Disney ale za to tento pokus im veru vyšiel aj čo sa týka komerčnej stránky na rozdiel zhruba rovnako dobrej Planéty pokladov. V tomto prípade to dobre ladí hlavne čo sa týka humoru, toho je tam dosť výdatná dávka a samotná postava bláznivého Stitcha je moc prim pre tento bláznivý príbeh. /75%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Lilo není žádná roztomilá holčička, je to pěkně umíněný spratek (jak už mladší sourozenci občas bývají) A Stitch (experiment 626) je podle mě zmutovaný fr. buldoček, protože „Jeho jediným instinktem je, zničit všechno, čeho se dotkne!“ a navíc se bojí vody. Ale teď vážně, velmi vtipná Disneyovka, kde se dá přehlédnout i mnohokrát opakované morální poučení, že „Rodina znamená, že nikdo není sám“. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Roztomilá holčička kamarádí s roztomilym zabijáckym ufounem a je z toho fakt supr pohádka s milionem zábavnejch vtípků a gagů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

nebudu se rozepisovat o kladech ani záporech. u filmů pro děti je důležitější něco jinýho. řeknu hodně málo: ,,už dlouho jsem je neslyšel u TV tak nahlas smát". a to třeba nepochopili hlášku ,,holčičce se nesmí nic stát, je součástí potravinového řetězce komárů". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Hawaiian Roller Coaster Ride ,2. Stuck on You ,3. Burning Love ,4. Suspicious Minds ,5. Heartbreak Hotel ,6. Devil in Disguise ,7. He Mele No Lilo ,8. Hound Dog ,9. Can't Help Falling In Love ,10. Stitch to the Rescue (score) ,11. You Can Never Belong ,12. I'm Lost (score), ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Elvis je král a Stitch jeho následovník. Trochu překvapeně čtu komentáře o animáku cílícím i na dospělé, protože překvapivě právě tihle dva roztodivní parťáci mi přišli se svými primárními rodinnými hodnotami úplně přesně (v pozitivním smyslu) pro nejmenší. A těch pár odkazujících sci-fi hlášek na tom nic nezmění. To, co mi ale Lilo trošku sráží, je neustálé stupňované komplikování jakékoli pohody. Když už je mezi hlavními postavami chvíli klid, přijde nějaký další průšvih, slzy v očích a výčitka hlavnímu mazlíkovi. A to se omrzí už napodruhé. Přesto je z filmu v úplném finále cítit snaha o tradiční rodinně-pohodovou disneyovku, která v tu chvíli vychází. To v tomhle specifickém pokusu nelze nechválit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na tohle sem koukal s o 15let mladším bratrancem a nevím, kdo z nás se bavil víc. Místy hodně, hodně zábavná (spíš pro starší až dospělý diváky) zálěžitost, jindy ale typická disneyovka plná moralizace o tom, že "nikdo nemá být sám". Ve výsledku je to ale vážně legrace... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych věřil tomu, že Sanders a DeBlois chtěli tak moc natočit "jiný" animák, že jim do toho hlavouni od Disneyho začali kecat a mávat grafy diváckých preferencích, až je z toho docela pěkný kočkopes. Na druhou stranu i tak si film zachoval hravou atmosféru a odér "pojďme dělat věci jinak". Co z toho, že i dramaturgicky ten film vrže na obě kolena a akční finále je vlastně nejslabší částí celého filmu, když v intimních chvílích, kdy se soustředíme jen na Lilo a Stitche, má film navrch i před pixarovskými klasikami. Takže si tu onu představu o zlých hlavounech od Disnyeho ponechám, přece si nebudu kazit obrázek o mých oblíbených režisérech, obvzlášť když jejich Draci jsou už tentokrát zcela bezchybní. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí úžasného animáku Jak vycvičit draka jsem byl zvědavý, jaký prvotní animák tito tvůrci vytvořili. Jsem rád, že nezklamali, jelikož se jedná o zábavnou a povedenou pohádku pro celou rodinu, která by neměla fanouškům tohoto žánru uniknout... zasloužené 4 hvězdičkové hodnocení... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantastická Disneyovka, která na klasické rodinné hodnoty roubuje násilí, mimozemšťany a zbraně. Hášky se jen sypou. Hawaii serfování a hula hula tanečky tu jsou, ale spíš to staví na outsiderovství a divnosti. Dospělí se budou bavit stejně jako dečka. Navíc to očividně dělali to fandové Elvise. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia disneyovka a po ťažkom nápore digitálnych animákov, je toto slušňá odpoveď, že nieje kreslenému filmu koniec a má zaslúžené miesto, minimálne v mojom srdci. Zameranie sa na staršie publikum filmu jednoznačne prospelo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na "Lilo & Stitch" som natrafil úplnou náhodou, no musím úprimne povedať, že napriek tomu, že sa nejedná o dokonalú formu ukážkového spracovania, na akú je dnes už divák zvyknutý, pričom si malebnosť a precíznosť animácie doslova vyžaduje, samotný príbeh si ma aj tak, vďaka akejsi "milote" hlavnej postavy, a celkovému veľmi príjemnému nádychu, dokonale získal. Krásna rozprávka .. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezbedná příšerka a malá holčička. Animace propracovaná dobře, ovšem zábava většího stylu pobavení se nekonala. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus Disney´s Studios reflektovat moderní dobu a oživit svou upadající tvorbu. Celý scénář konečně nepůsobí jako kdyby byl napsán 20 let před první klapkou. V Lilo a Stitch je jen jedna jediná písnička a tak zde není nic co by mě tahalo za uši a hlavně je film občas celkem vtipný. Díky žánru a humoru je film tak nějak na půli cesty mezi disneyovkou a lepšími seriály z Cartoon Network. Dokonalá animace a kresba je pak samozřejmostí. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka z dob, kdy měli u Disneyho ještě nějaké ty originální a tvůrčí nápady. Na tomto animáku jsem vyrůstal a miloval jsem ho. Ale po několikátem shlédnutí kouzlo mizí. Stále se ale jedná o bezva zábavu. Ale v klidu bych se obešel bez toho morálního poučení "Rodina známená..." 8/10 Edit: Po letech jsem se k tomuto animovanému dobrodružství vrátil a zase jsem se cítil jako ten pětiletý klučina, který na to před šestnácti lety vyrazil do kina. A takový nostalgický pocit ocením pokaždé. Nádhera! Krasná poctivá ruční animace a příjemná variace na to, že nejdůležitější v životě je soudružnost rodiny a vzájemná láska. Kouzlo je zpátky :-) Ohana PS: Tento vesmír disponuje obrovským potenciálem k dalším pokračováním a rád bych byl svědkem dalších dobrodružství této party. Bohužel ale Lilo a Stitch zakotvili v podprůměrné televizní zábavě pro děti. Neprávem opomíjená klasika. [24.11.2018] 9/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Disney má mnoho diváků spojené především s ikonickými a populárními postavami. Myšák Mickey, Timon a Pumbaa ze Lvího krále, Medvídek Pú, Olaf z Ledového království či Stitch. Experiment 626, který se z jedné z nejnebezpečnějších bytostí ve vesmíru proměnil v hrdinu, fanouška Elvise Presleyho a především byl neodmyslitelně spjat s havajskou holčičkou jménem Lilo. Osud je oba svedl dohromady, aby Stitch mohl poznat, co to vlastně znamená ohana a aby ohana Lilo mohla začít konečně pořádně fungovat. Na tomto základu vznikl v roce 2002 42. celovečerní film studia Walt Disney Animation a představil nejen jednoho z nejroztomilejších hrdinů tohoto studia, ale nastartoval i poměrně úspěšnou franšízu. Na úspěch původního filmu ovšem žádné filmové pokračování či seriál úplně navázat nedokázali a problém s tím bez problémů bude mít i chystaná hraná předělávka. Za scénářem a režii původního animáku stojí dvojice Dean DeBois a Chris Sanders (ten sám se ujmul i Stitchova dabingu), kteří o pár let později přešli k DreamWorks Animation, aby mohli v roce 2010 představit další ikonickou animovanou postavu, konkrétně draka Bezzubku v Jak vycvičit draka. DeBois a Sanders tehdy přešli z 2D animáku k 3D animáku, Jak vycvičit draka ovšem má styčné plochy právě s celovečerním debutem obou tvůrců v tom ohledu, že i v roce 2002 dokázali přijít tvůrci s příběhem, který staví na emocích. To, co začne jako ideální kandidát na animovaný spin-off Predátora a v jistých ohledech lze Lilo a Stitche vnímat jako variaci na E. T. -Mimozemšťana, je v jádru především příběh dvou outsiderů, které společně setkání někam skutečně posouvá. Odstrkovaná holčička konečně nalezne pravého kamaráda a Experiment 626 rázem začne cítit city. Pro empatického diváka jde rázem o neskutečně silný zážitek. Hravý námět, který dokázal být vtipný i dojemný, přijít s poměrně kreativní nápady, vsadil na ikonické songy Elvise Presleyho, přitažlivé havajské prostředí, nakonec dodal i solidní akční finále a především skutečně dokázal fungovat jako zábavná podívaná pro celou rodinu a to nejen kvůli tomu, že se ve filmu řeší téma rodinných hodnot. DeBois a Sanders stvořili pro studio Disney sympatického hrdinu, nezaostali ovšem ani v prosklení všech stěžejních postav. Lilo je tak roztomilá holčička, ke které si divák může najít cestu stejně snadno jako ke Stitchovi, její sestra Nani poté zobrazuje někoho, kdo rázem přišel o rodiče, musí se naučit žít s tím, že je rázem jediná, kdo se může o svou sestru postarat a to i přes to, že zvyknout si je pochopitelně těžké. Dalo by se tak například snadno říct, že v pár momentech obsahuje Lilo a Stitch prvky sociálního dramatu, které ovšem především fungují. Jde pořád sice především o family friendly podívanou, i tato stěžejní část zápletky ovšem dopomáhá k hlubšímu empatickému vcítění a pohledu na to, že se DeBois ani Sanders skutečně neštítili nějakých hlubších myšlenek. Humorné duo Jumbaa a Pleakley ovšem tyto momenty hraničící s ukápnutými slzami dostatečně vykupuje.    Díky family friendly jádru sice Stitch nikdy nedokáže naplnit svého plného statusu potencionální hrozby atomových rozměrů, už například v úvodním útěku z vězení či při řádění na Havaji ovšem skutečně dokáže, že by v nesprávných rukách mohl Stitch napáchat pěknou paseku. Je ovšem fascinující sledovat, jak se Stitchovy city více a více otvírají a skutečně se začíná cítit jako součást ohany. DeBois a Sanders sice nedokázali v roce 2002 nikam 2D animaci zavrátně posunout, přesto animace v jejich filmu zůstala povedená, především design samotného Stitche. Kreativních animovaných sekvencí sice není v Lilo a Stitch tolik, například úvodní vesmírné nahánění či celá scéna s hudebním doprovodem písně Hawaiian Roller Coaster Ride patří mezi ty povedené. Za zmínku poté rozhodně stál i za humor, kdy první Lilo a Stitch představili několik solidních humorných momentů, kdy vládnou například momenty se žábou či running joke s turistou se zmrzlinou, který se následně stal pevnou součástí celého brandu Lilo a Stitch. Především ovšem v závěru dokázali Lilo a Stitch naznačit, že se odehrávají ve světě, který by utáhl jednu velkou franšízu. Jen škoda, že ke kvalitám prvního filmu se žádný další navazující film a seriál skutečně přiblížit nedokázal a k podstatu tématy ohany/rodiny se alespoň částečně vrátil pouze už Direct-to-DVD sequel Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy.    42. celovečerní animák od studia Walt Disney Animation možná dějiny animovaného filmu nepřepsal, i po dvou dekádách ovšem zůstává povedenou animovanou záležitostí, která spolehlivě obstojí jako zábava pro celou rodinu a dokáže přitom prodat i to zásadní poselství. Snad na něj nezapomene ani chystaný celovečerní Lilo a Stitch, hlavní ovšem bude, aby tvůrci přišli s fungujícím designem hraného Stitche. Hodně štěstí a ať to nedopadne jako s původní hranou podobou Ježka Sonica..... () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hawaii, King, mimozemšťania, surfovanie, šialené domáce zviera - je tu všetko! Fantastický animovaný film, ktorý svojim moderným pojatím, množstvom humoru a slzičkami pripomína skôr Pixarovky ako Disneyovky. ()

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama