Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Cogliostra měl původně hrát Richard Harris, ale od role upustil. (HellFire)
  • Al Simmons bylo jméno spolubydlícího Todda McFarlana. (HellFire)
  • John Leguizamo opravdu jedl živé červy. (HellFire)
  • Terryho Fitzgeralda si mohol zahrať Edward Norton, no na projekte sa nemohol zúčastniť kvôli natáčaniu filmu Hráči (1998). (m.a.t.o.)
  • V komikse mal Cogliostro bradu, no Nicol Williamson odmietol nechať si ju narásť. (m.a.t.o.)
  • Klaun povie vetu: "Milujem rannú vôňu horiaceho asfaltu!", čo je odkaz na film Apokalypsa (1979), kde odznela podobná veta: "Milujem rannú vôňu horiaceho napalmu!". (m.a.t.o.)
  • Spaz (Spawnov pes) je prezývka chlapíka, ktorý mal na starosti špeciálne efekty vo filme - Steva 'Spaza' Williamsa. (m.a.t.o.)
  • Autor komiksovej predlohy Todd McFarlane sa pri pomenovaní postáv nechal inšpirovať svojím okolím. Cyan je meno jeho dcéry a Wanda meno manželky. Terry Fitzgerald je meno McFarlanovho kamaráta. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama