Reklama

Reklama

Mezi mužem a ženou

  • Česko Rozhovor s jinou ženou (více)
Trailer

Neviděli jsme se už někdy? Romantická komedie „Mezi mužem a ženou“ vypráví podmanivý příběh jednoho páru, který se náhodně potká na svatební hostině. Začnou spolu flirtovat, povídat si a postupně zjišťují, že si velmi dobře rozumějí. V průběhu hovoru muž ženě vypráví o svých vzpomínkách, jako by je prožili oba dva. Pomalu vzájemně zjišťují, že se možná znali už dříve, když byli mladší. Tím se otevírá prostor pro spekulace o tom, jaké povahy vlastně je jejich vztah. Jejich hovor pokračuje dál a dál a minulost vychází na světlo. Dvě strany jednoho zamilovaného příběhu. Oba se náhodně setkali po létech. Po svatebním veselí, kterého se zúčastnili jako hosté, tráví noc v hotelovém pokoji až do rána trvající konverzací. Povídají si o zdánlivých maličkostech, které však více než co jiného ukazují rozdíl mezi ženským a mužským pohledem na věc. Hovoří o svém minulém i současném vztahu, který během let prošel nejrůznějšími peripetiemi. Dva lidé v jednom hotelovém pokoji tráví noc, o které žádný z nich neví, má-li už skončit, nebo tvat věčně. Trochu drama, trochu komedie, špetka nezbytné romantiky, ale každopádně film, který vás okouzlí svým netradičním provedením a výbornými hereckými výkony Aarona Eckharta a Heleny Bonham Carter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je mírně zavádějící a ani rozdělení obrazu neslouží pro rozličné genderové pohledy na průběh děje a jednotlivé situace. Předností filmu Mezi mužem a ženou je komorní prostředí a široký záběr celistvého uzavření. Na malém prostoru a v krátkém čase je zobrazen osudový vztah od jeho počátku přes konec až k bilancování a hledání odpovědí. Stálé elektrizující napětí a přirozená souhra ústřední herecké dvojice dodává netradičně zobrazenému příběhu podstatu prožitku. Životní zkušenosti dokáží přinést nadhled i nezodpovězené životně důležité otázky a znejistění. Krása života je ve velikosti okamžiků, nikoli v každodenní všednosti. Hlavní ženská postava (šarmantní Helena Bonham Carter) se nechává unášet podmanivou sílu krátké chvilky, vracející do nejvelkolepějšího úseku života nadšení a očekávání. Únik ze spořádanosti je tolik potřebným nadechnutím před návratem zpátky. Hlavní mužská postava (velmi zajímavý Aaron Eckhart) se snaží zachytit nejvyšší vzmach vlastního života navzdory běhu času. Do dlaní láká osudovou lásku zarputilou vytrvalostí. Nebojí se padnout na kolena, strach má jen z opětovné ztráty a náhrady zoufalství. Z dalších rolí: neodbytný svatební kameraman (Thomas Lennon), starostlivý kardiolog Jeffrey (Philip Littell), či ústřední pár ve velikosti minulosti (Erik Eidem a Nora Zehetner). Silnou stránkou filmu je komplexnost, netradiční formát, dynamika, všetečné otázky, nejasné odpovědi a důrazné provedení. Formát zpracování je osobitý, ale také matoucí při proklamovaném rozdělení. Film Mezi mužem a ženou je příjemným vybočením z obvyklosti. Ach, ten život! Vztahy, nedorozumění a dychtivost vedou k cíli i zatracení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemasový a netradiční pohled na setkání po letech, o dvojici, která se tak trochu zná. Dva osamělí jedinci se místo radovánek na svatební hostině relativně nudí, takže je logické, že slovo dá slovo a.. Bylo by podlé prozrazovat něco víc, lepší, když o snímku ve filmovém světě neznámého Hansa Canosi nic moc nevíte. Stopáž je na komorní film tohoto typu ideální, zpracování minimálně zajímavé. Scénárista se vyřádil, kloubí humor, satiru, romanci i ironický nadhled, ale obsahově mu k dokonalosti leccos schází. Chybí trochu více citu, takové Linklaterovy projekty Before Sunrise & Before Sunset jím oplývaly!! Ultralevný, upřímný i herecky výjimečný.. ale stále jen na slabé ****.. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní konverzačka o dvou hercích, kteří neřeší nijak závažná témata a spíše jen klábosí. Občas poutavě, jindy méně. Naštěstí jsou oba herci výborní a hlavně díky nim stojí film za vidění. Škoda, že jim scénárista nenapsal trochu zajímavější a závažnější témata, která by filmu přidala větší hloubku. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tento film, bol obrovským riskom. Výber Heleny a Aarona asi zachránil film.Bol totiž založený jedine na onom zdĺhavom scenári a na ničom inom. ak by hlavné postavy nehrali tí herci ako hrali, film by padol. Plus pripočítavam za výbornú hudbu a tiež za zaujímavý spôsob ako sa film premietal. To znamená tie zaujímavé dva obrazy 70% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Úplne iná romantická polodráma ako všetky ostatné. Neviem presne čo všetko som mal pochopiť a nepochopil som, ale myslím, že som nepochopil úmysli tvorcov. Rozdvojenosť kameri ma nedostal, neprišlo mi to príliš originálne. Dialógy aj keď neboli zlé, ale nudili bohužiaľ už z úvodu. Film je našťastie krátky, ale aj tak sa niekomu môže zdať neznesitelný kôli neustálym kecom, ktoré obyčajnejším ľuďom nič nehovoria. Herci priemerní. S hodnotením idem rozhodne nižšie. 45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 1. do 14. prosince 2004 v Los Angeles a New York City. (BMW12)
  • Rozdelenie obrazovky slúžilo okrem ukázania rôznych perspektív v rámci jedného momentu aj na ukázanie rôznych časových alebo alternatívnych línií. (Mandragor)
  • Film bol natočený metódou dvojitého/rozdeleného obrazu. Každá scéna bola natočená dvoma kamerami, aby boli zachytené rôzne emócie a uhly. (Mandragor)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama